Mогуће да им је Јагодина била хладан туш.
Možda.
Mislim da će sad da idu na foru pomirljivog tona i da probaju da pred svojim glasačima ispadnu kao tolerantni i predusretljivi prema protestantima.
Biće izjava u fazonu ne želimo ni mi da naša deca ginu, zato sad obezbeđujemo ulice kad su protesti, mi smo za mir, eto mi izlazimo u susret, čak dajemo više nego velikodušnu ponudu, ali eto protestanti preteruju, mnogo traže, koče druge studente, koče profesore, trte mrte...
Inače gledam kamere - ima već dosta ljudi na AK, skupljaju se. A kolona iz Zemuna tek treba da stigne.
Tako da neće biti malo ljudi i neće biti neobezbeđeni. Čuva ih fazon nekoliko traktora, njihovi automobili, red motorista, Saobraćajna, čak i džepovi Interventne okolo... Režim je odlučio da ovo prođe maksimalno dobro i tako će i biti.
Zato predviđam sad neku kampanju gde će SNS da glumi anđelčiće i dobrotvore i da pokuša da predstavi protestante kao mnogo zahtevne i nerazumne. I naravno, biće sigurno kuknjave o Ajnštajnima na fakultetima koji žele da polažu ispite ali im zlikovci iz blokada ne daju i šta ti ja znam.
Evo znam neke ljude koji imaju već preko 30, godinama su radili sa prethodno završenim stepenima (recimo sa diplomom više ili osnovnih), nisu hteli da upisuju ništa dalje, i sad su se pametni setili da sa 30+ hoće veći stepen i zvanje (uglavnom radi veće plate), upisali u oktobru i sad kukaju na ove što ih blokiraju, jer se njima žuri. E Sekta će sigurno ići na to da huška njih protiv blokada i protestanata.
Odjednom će da se pojavi par stotina Teodora von Burgova (ironičan sam naravno) koji su kobajagi taman bili pred krajem i pred konkursom u NASI i onda ih kao zli blokaderi sabotiraše. Pa će da se kuka o tome po medijima, konferencijama, forumima...