Nema sta ja da budem zadovoljan ili ne. Djilas je kad je bio vlast uzimao jedva par procenata vise u Bg.
Da je opoziciona desnica kolektivno uspela da dobije bar trecinu glasova koju je uzeo SPN Beograd bi po bez Mestorovica. Tu trazi krivca a tu je i tvoj Ristic sa kojim si smarao ovde mesec dana.
Tacno i netacno.
SNS, SPS i Nestorovic imaju 49 posto u Beogradu.
Ne 49 posto odbornika, 49 posto glasova.
SPN ima 34,5.
Trecina od 34,5 je 11,5.
34,5+11,5=46.
49>46
Ako bi samo tako gledali.
Ako gledamo realnije i detaljnije, i SPN i desnica su morali da rade bolje i da bude veca izlaznost, isto kao sto i jedni i drugi nisu smeli da im glasovi odu SNS-u, SPS-u i pre svega Nesterovicu.
Verujem da je zabluda da je Nestorovic vecinski oteo desnici i SPS-u, on pored zalaganja da se prizna istina da je zemlja ravna i da su Srbi najstariji narod, takodje fura ni Kurta ni Murta pricu.
Medju velikim brojem ljudi, od kojih su mnogi bili i na majskim protestima i koji su bili spremni da glasaju za tu opciju Srbija protiv nasilja, javilo se nezadovoljstvo Djilasom i Obradovicem. Nezadovoljstvo je preslo u Kurta i Murta pricu, a Kurta i Murta prica se nastavila u glasanje za opciju koja je furala Kurta i Murta pricu tj. Nestorovica.
Znam, neozbiljno i neodgovorno, ali sto im se davalo povoda? Sto je opozicija dozvolila Murtinog pomocnika za kandidata za gradonacelnika ostaje pitanje. Ko to glasa zbog Djilasa? Koji je to procenat? Sta ce nam on?
Moralo je bolje, podjimo od sebe, nema opravdanja. Sta je bilo do nas, nismo uradili kako treba. 34,5 procenata je osnova, samo malo manje od toga je dobijeno prosle godine. Posle svega sto se desilo, procenat od prosle godine je sam od sebe narastao. Sve sto su imali da urade, nisu uradili kako treba, pocevsi od imenovanja Obradovica.
Beograd je bio zreo za pad. 35 je samo bila osnova koja se morala dizati.