Šta je novo?

Izbori 2024

Haos na lajv strimu. Ova Radeta kenja o Belom, javlja se na mob. u sred svog govora, ne može dva padeža da sastavi. Puče mi lajv strim malopre, vidim da ljudi u komentarima pišu da je Radule upao, haos.

Očekujem da jave da nema adekvatnu frizuru za kandidaturu.

Prihvaćena kandidatura Belog.

Jeste da ima manjkavosti, ali eto...

ps; Koliko sam ispratio SNS članovi nisu prisustvovali zasedanju RIK-a.

U prevodu ukakili smo se, a možda su i odredjeni uticajni faktrori, spolja ili iznutra iscimali pičkoustog (alo budalo, koji ti je k...naje.aćeš.)

Auuu kakva su predstavu napravili sad... Pa ovo je skandal, proglasili su mu kandidaturu namerno, ovo pada 1/1 na Upravnom sudu, i posle moze da se slika, bolje da smo potpis skupljali od pocetka....

Da, Vladimir Gajić je odavno podsetio da postoji i ta varijanta, da se "savesni građanin" ničim izazvano požali Upravnom sudu, da mu se čini da "naziv političke stranke/grupe građana: Ljubiša Preletačević Beli Samo Jako" nije isto što i "grupa građana Ljubiša Preletačević Beli - Beli Samo Jako".

Ali sa druge strane, da Beli nije prošao na RIK-u, onda je opozicija najavljivala da bi se žalila tom istom upravnom sudu da je celo uputstvo RIK-a zapravo izigravanje izbornog zakona. Tada su izražavali nadu da na upravnom sudu ne bi prošlo iživljavanje RIK-a, a sad bojazan da bi Upravni sud dao za pravo RIK-u.

Ma ljudi, sve i da ga sud skine sa liste, dovoljno je da svi izađu na izbore i dopišu BELI na listiću. Efekat u prvom krugu je isti, svaki beli listić diže izlaznost i rezultat je isti kao i da je kandidatura prošla.

Jedino ako se toliko digne galama u naredna dva dana da shvate da bi time samo dali sebi još jedan autogol.

Navodno trenutno se meri da li Beli ima vise od Raduleta i Boska sto Vucicu odgovara posle izbora da ih diskredituje, pa od toga i zavisi odluka...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439696#p439696:j0dg4ym5 je napisao(la):
stanislaw » Pon Mar 13, 2017 7:02 pm[/url]":j0dg4ym5]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439559#p439559:j0dg4ym5 je napisao(la):
astrodule » 13 Mar 2017 09:28 am[/url]":j0dg4ym5]Zar nije posao notara da proveri da li je sve u redu sa potpisima (sa pravne strane)?
Šta je njihov posao? Da proveri da li se slažu podaci iz lične karte i na listu podrške?

Da, ispada da je u praksi uloga notara bukvalno da gleda da li se broj lične karte gađa sa listom podrške.
Kada sam ja davao potpis Belom, desilo se upravo to, notarska pomoćnica je primetila da se na mojem papiru broj lične karte ne gađa u zadnjoj cifri, pa je vratila curi od Nebojše Prilepka da piše ponovo. Političke stranke bi se malo drukčije organizovale pa bi obrazac popunjavale preko računara, a ne ručno.

Ali uglavnom, sramota je što se notarska profesija konstantno pokazuje beskorisnom. Naravno da notari nisu reagovali što na obrascu piše "grupa građana", jer im nije ni na kraj pameti bilo da detaljno čitaju uputstvo RIK-a pre ovih izbora, zabole ih. Zamislite sad tu situaciju, da obrazac za podršku smeju da overavaju samo notari, a pri tom oni ne moraju pojma imati o tome šta je ispravno popunjen obrazac.

Da notarska profesija ovde igra neku smislenu ulogu, notar bi uzeo na sebe da na licu mesta proverava ispravnost svake reči na obrascu, na licu mesta bi online proveravao da li je osoba upisana u birački spisak i nakon takve provere bi se prilikom predaje doumentacije u RIK, SVAKI od notara overen potpis automatski smatrao za validan.

Isto je bilo i sa prometom nekretnina, uvođenjem notara pokušali su da im daju ekskluzivitet, sa izgovorom da će notari garantovati za proveru katastra prilikom kupoprodaje, a onda su prvi notari krenuli da ljudima izdaju ugovore kojima se ograđuju od svake odgovornosti za katastar i ostale prevare... U prevodu, mora preko njih a ni za šta ne garantuju.

Upravo je ova svinjarija sa Belim još jednom bacila svetlo na to koliko se poslova namešta povlašćenim esnafima koji dobijaju monopolsku poziciju a ništa ne garantuju i ni za šta ne odgovaraju.
Notari su nam uvaljeni i pre par godina je ovaj narod trebao da stane iza pravnika i da tu sramotu i bezakonje odje*******e po svaku cenu. Medjutim u Srbiji se jedva docekalo da se nasladjuje na muke pravnika i advokata pa je ta podrska izostala. Kao sto se nasladjuju sto su skinute plate i budzeti u skolstvu i zdravstvu pa se posle cude kako to da nema ni doktora ni profesora.
Srbi su eksperti za taj fenomen, zvani-samoubistvo iz zasede.

A sad će taj advokatski esnaf da spreči donošenje zakona o besplatnoj pravnoj pomoći što će recimo napraviti problem udruženjima građana u koji.a radim. Advokata takođe ih nema u apru niti su fiskalizovani. I ja ne voli notare, ali me manite priče o poštenim advokatima, pogotovu ne Gajića koji je bio advokat Air Serbie u slučaju mobinga po nacionalnoj osnovi.

loyola":37zj8stw je napisao(la):
SNS skupljao u Smederevu za njega potpise. I na jos nekoliko mesta. Znaci igranka bez prestanka, cak imamo info od jedne zene iz agencije da je i DJBu priskocio u pomoc pri kraju. NE razumem zasto bi to radio, ali ocigledno ima neki interes.

Iz prostog razloga prijatelju.
Sto vise kandidata, to vece rasipanje glasova.
Ne zaboravi da nije isto kada neki kandadidat u startu ima dobre sanse i kada se veci broj kandidata nada da ce eventualno biti drugog kruga. Podseticu te da je to oprobana praksa "rasipanja glasova" ali i rasplinjavanja price.
Vucic i njegovi za sada sve rade u svoju korist i nisu napravili ni ofsajd, a kamoli autogol.
Kako cw dalje biti, videcemo.

Ono sto meni kao gradjaninu smeta je sto doticni narcisoidni egomanijak poziciju premijera zloupotrebljava do besmisla!
To do sada, apsolutno ni na jednim predsednickim izborima u Srbiji, nije bio slucaj u ovolikoj meri.
A plasi me da ce toga biti sve vise i vise.

P.S.
Iako je Beli izizetno simpatican lik (bar po onome sto sam u poslednja 24 sata i malo slobodnog vremena uspeo da saznam i vidim), zaista nisam pristalica rasipanja energije na ideju o njegovoj pobedi.

Svako ko misli da do drugog kruga moze da se zeza i da u drugom krugu 'slozno' da glas preostalom opozicionom kanditatu i tako dobije izbore, ne poznaje i ne prepoznaje snagu i podrsku koju ima Vucic.
Ljudi, ne zanosimo se.
Covek nam svake godine da izbore (sansu).
Kakvi su rezultati?
Jedino sto ume to je da vodi kampanju. I zato je vodi konstantno. To je njegova 'tajna uspeha'.

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

Vucko advokati brane onog ko ih nagazuje makar klijen nebio upravu sta ti ut nije jasno , kako se to advokatske usluge kucaju na fiskalnoj kasi
Postoji advokatska komora koja vodi spisak kadvokata sta ce da se mjesaju sa str i szr radnjama .Vucko vucko

Nije bitno kakav je Beli. I on zna da neće pobediti, zato u borbu ulazi ovako opušteno, lagano, neopterećeno, otprilike kao kad naša košarkaška reprezentacija igra protiv Amerike. Beli "igra za publiku" i uživa u toj igri, praveći od svega dobro zezanje. Ali Beli je više od toga. To je pokret naroda koji je shvatio da su svi isti, i upravo preko Belog prenosi tu poruku ka ostatku naroda koji još ne veruje, ili odbija da veruje u to da su svi isti, ili bar veoma slični, i da su u pitanju nijanse. I ta poruka se prenosi uz neverovatnu količinu pozirtivne energije. Mladost je naš najlošije iskorišćeni resurs, prava mladih su uporediva sa pravima crnaca u aparthejdu ili u americi tokom 1930-ih. Na njih se gleda kao na potencijalno subverzivni element, one koji treba da budu bespogovorno poslušni i da zavise od mrvica koje sim ostavljaju halapljive generacije njihovih roditelja.

Pored omladine sada bivaju obespravljene sve generacije i to po onoj otrovnoj matrici koji je izmislio samozvani ekspert i najveća pošast u mirnodopskoj istoriji Srbije - Mlađan Dinkić. On i njegov tim "eksperata" je zaslužan za ogromne subvencije fabrikama u radno-intenzivnim granama gde nema transfera tehnologije, povezivanje raznih štetnih zakona i propisa sa procesom evrointegracija, jedne idiotske strategije u kojoj je ekonomski rast trebalo da bude baziran na uvozu i potrošnji nauštrb proizvodnje (!), a sad Vučić čvrsto drži upravo taj subverzivni kurs u ekonomskoj politicci. Zatvoriti sve domaće banke i fabrike, poćokati svu domaću akumulaciju kapitala ako je još igde ima, sa inflacijom duplo povećavati cene a plate radnika ne dirati... To su radili i Koštuničini, i Tadićevi timovi, Dačić, Šutanovac, svi ovi "građanski liberali" i ostala vladajuća i opoziciona gamad. Narod je doveden na ivicu gladi, zbunjen je i sluđen. Nacionalna i spoljna politika su pogoršale to stanje. Mi još ne znamo da li je Srbija priznala kosovo, a možda i ušla u NATO u nekom incognito režimu. Sad kad u Zapadnim zemljama dolazi do sve većih pomeranja i previranja, narod je zbunjen i sluđen. Stalno se vrte isti likovi. Narodu se podmeću lažne priče o vladajućim i opozicionim partijama, o levima i desnima, prvoj i drugoj Srbiji, ravnozemljašima i liberašima. Imamo gomilu stranaka bez jasnog programa i ideologije.

U toj i takvoj situaciji se pojavljuje klinac sa par drugara koji čisto iz zezanja ulaze u sav taj krug da se malo zabave. Tako počne da se odmotava spirala, tako varnica na obodu šume prelazi u požar. Tako kreće lančana reakcija u reaktoru, lavina na vrhu planine. Prvi kamičak,iskra, atom, grudva snega za sve njih je zajedničko da samo podstiču lančano oslobađanje neke već akumulirane energije u prostoru gde se dejstvo širi. Sva ta energija je već bila tu, zaključana, sada se otključava. Meni je Beli uspeo za kratko vreme da pomalo ogadi i Jankovića i Jeremića, ovog prvog doduše ne kao ličnost, već one koji su iza njega. No lavina zahvata i one koji su apstinenti i one koji nisu. Vlast i establišment uopšte, uključujući i dobar deo opozicije, pogrešno percipira apstinente kao osobe koje su zadovoljne, zadovoljene ili ostvarene u političkom smislu, one koji ne žele da menjaju sistem jer im taj sistem jednostavno ne smeta. Zapravo, ljudi nisu imali za koga da glasaju, i bilo koji pokret koji bi mobilisao veći broj tradicionalnih apstinenata, bez obzira na sadržaj bi izazvao opštu paniku u vlasti i establišmentu. Ista je priča i sa izlaznošću. Nije isti osećaj kada pobedš na izborima gde je izašlo 40% ljudi i kada pobedipš pri izlaznosti od 70% Do povampirenja Vučića i Nikolića na vlasti niko nije ni baratao procentima podrške vladajućoj garnituri u odnosu na ukupno biračko telo, već samo projektovano na procenjenu izlaznost.

Ako energija nastavi da se oslobađa u većem obimu, nisam siguran da ćemo moći da uživamo u lepom i opuštenom proleću. Koliko će establišment moći u nekom narednom periodu je u obrnutoj proporciji sa energijom koju sad oslobađa Beli. Nezadovoljstvo je nateralo praistorijskog čoveka da izađe iz memljive pećine i napravi kuću, ili da ustane protiv neke tiranije, započne prvi štrajk, zatraži svoja prava demokratskim ili nedemokratskim sredstvima. Stanje je napeto, i možda je baš taj Beli tačka na kojoj je došlo do prvog pucanja. Ako lavina nastavi da se valja biće sve veća, a establišment će morati da popusti, na ovaj ili onaj način, ili će povećati prava običnom čoveku ili će se demontirati.

Bez obzira na broj ,,krugova,, sta bi se desilo da je izlaznost na glasanje uvek samo 10 - 20 posto
Bojim se da je ipak simpaticni ,,Beli,, i nj. kopije su samo obicne manipulacije
radi dobijanja verifikacije izbora po broju izlaznosti
jer prakticno niko i nema ozbiljni program te potvrdjuju tu svoju svrhu
:sesir:

Eto, prljava metoda od strane prljavih ljudi, i Beli pada.

Sad treba bii pametan pa iskoristiti ovu prljavštinu na duge staze, i napraviti ogroman narodni pokret. Jedino se treba plašiti onoga na šta sam upozoravao: ulaskom u blato isprljaće se vremenom i Beli.

Za prvi krug izbora sam ovde, dok sam za drugi krug (za koji sam danas saznao da je na Uskrs) u inostranstvu. Da li iko zna kako mogu da glasam jednom ovde, a drugi put napolju? Nemam mesto prebivalista u inostranstvu, idem na kraci sluzbeni put.

CCC, to se i ja pitam... Da li se može u dva kruga biti na različitim mestima. Inače, ako može, pošto je Uskrs, to treba svi mediji da zatrube da zna narod.

Inače građanin, birač i advokat Miroje Jovanović poranio jutros, predao Prigovor na kandidaturu Belog:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1239831

Moze, ali morate da se prijavite odmah nakon prvog kruga, ima na netu uputstvo.
Pa da, ovaj je narednjacki neuspeli abortus "Treca Srbija" a.k.a . "Slobodarski savez" Miroslav Parovic, to je njihov clan bagre. Al moze da ga ducka, vec su se organizovali na twitteru advokati da brane, u krajnjem slucaju navodno postoji ipak mogucnost da se skupljaju opet potpisi, ovaj put ce ko nista da skupi za 48 sati.

Ne vidim nigde takvo uputstvo; uglavnom se odnosi na prijavljivanje za prvi krug i ljudi navode informacije da nije moguce glasati na 2 razlicita mesta. Poslao sam mail konzulatu, pa javljam odgovor.

Najlepše molim za te linkove, tutoriale, kako se nakon prvog kruga prijaviti za glasanje u drugom krugu na uskrs u inostranstvu. Imam potpuno istu situaciju kao i ccc i drugi forumaši.

http://www.istinomer.rs/clanak/1896/Nem ... ugom-krugu

"Nedoumice su izazvale različite odredbe Zakona o jedinstvenom biračkom spisku i Uputstva o sprovođenju izbora, koje je izdala Republička izborna komisija. Naime, zakon (članovi 15 i 16) predviđa da je prijava za glasanje van mesta prebivališta (prema boravištu u zemlji ili inostranstvu) moguća do pet dana pre zaključenja biračkog spiska (u ovom slučaju do 11. marta u ponoć). Istovremeno, član 23 zakona predviđa da građani mogu zahtevati promene u biračkom spisku i između dva kruga izbora.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave (MDULS) saopštilo je, međutim, da se promene između dva kruga izbora ne odnose na promenu mesta glasanja, jer su za to nadležne samo lokalne samouprave, do zaključenja biračkog spiska. MDULS je nadležan za promene u biračkom spisku, nakon zaključenja, do tri dana pre izbora, ali u te promene ne spada promena mesta glasanja."

Citao sam neko uputstvo zbog drugarice koja ide danas da promeni glasacko mesto jer zivi u Bgdu trenutno ali nije prijavljena na adresi pa sam video i to za izmedju dva kruga, medjutim evo ga objasnjenje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=439839#p439839:23yd2cfv je napisao(la):
Sarajevska » 14 Mar 2017 10:53 am[/url]":23yd2cfv]
Inače građanin, birač i advokat Miroje Jovanović poranio jutros, predao Prigovor na kandidaturu Belog:

Uh, kakav dr.zli ovaj trećesrbijanac Miroje...
Mora im se priznati, izabrali su potkovanog advokata sa iskustvom u pisanju ustavnih žalbi za ovaj posao, evo skenova:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Iščitao sam taj Mirojev uradak i dosta je solidan - ono što me raduje je da i sam Miroje tvrdi da je RIK trebao da Belom naloži 48h za otklanjanje nedostataka, tako da se nadam da čak ni usvajanje žalbe na Upravnom sudu ne bi trebalo da znači automatsko izbacivanje Belog iz igre, već samo ostav, pa novi trijumf Belog u velikom stilu za novih 48h.
Vesna Rakić Vodinelić je još odavno drugim povodima potanko objašnjavala da u upravnom postupku poništavanje rešenja mora pogađati organ koji je manjkavo rešenje doneo, a nikako ne stranku na koju se poništeno rešenje odnosi. Dakle, ako Upravni sud izbaci Belog na način da se ne može dobiti 48h za ispravke, imamo notorno silovanje pravde i fundamentalnih principa upravnog postupka.

Upravo iz ovih razloga cenim da će Upravni sud održati kandidaturu Belog. Jer po ovakvoj žalbi može čak i da je sruši i ta to ne bude neki skandal, POD USLOVOM da Beli dobije svojih 48h, a onda bi nastao jedan neviđeni megashow u tih 48h. Što nas opet vraća na političku procenu da je možda bolje politički pustiti Belog na upravnom sudu, nego mu dati još 48h megaslave da napravi još veći rusvaj (zamislite performans tipa sakupljanje potpisa na sred Trga Republike, Bulevara ili recimo Brankove ulice sa jednim notarom i 10.000 ljudi). Ili ispred komore javnih beležnika.

A interesantno je da sav taj jed i zloba Miroja Jovanovića protiv Luke Maksimovića imaju svoju predistoriju.
Naime, na prošlogodišnjim izborima trećesrbijanac Miroje Jovanović je bio u ekipi zvanoj "Narodni Savez - Glišić - Parović", pa je navodno došlo do osvete pokreta Dveri prema ovim "otpadnicima", te je zabrinuti građanin isto ovako pisao žalbu i na Upravnom sudu oborio tu njihovu listu Narodnog saveza zbog korišćenja delova ličnih imena dva različita čoveka sa liste Narodnog saveza! Pa se onda ovaj isti Miroje žalio Ustanovnom sudu.
Evo i tog linka:

https://www.facebook.com/permalink.php? ... 1349878070

Vrh