Šta je novo?

Izbori 2024

Hebo telefon. Sto se nije juce ostalo jos duze? Nesto konkretnije, pametnije, originalnije... uradilo?​
Nađi mi nešto originalnije od mirnih protesta na "Protestima protiv nasilja", a da to nije mlaćenje protestanata pendrecima i prskanje istih bajatim suzavcem, a istovremeno da nije "sterilno" kako vidiš trenutnu situaciju?

P. S.
I obavezno mora da izazove veću reakciju od one gde je predsednik u glavu izbrojao ljude koji su svratili do Pinka. Pritom ista ne sme da bude "ukinuti su rijaliti" i "odustao sam od Ria Tinta" a na terenu se u stvari ništa nije promenilo.​

Hebo telefon. Sto se nije juce ostalo jos duze? Nesto konkretnije, pametnije, originalnije... uradilo?

I generalno su smesni.

Skandiranje Zeljko lopove 🤣 Mislim sigurno da i krade, ali to je sustinski potpuno nebitna stvar za zameranje Mitrovicu.

Neki projektor koji ce ici na zastavu koji lik drzi iz ruke i trese se i nista se zivo ne vidi 🤣
А шта је требало да ураде? Шта би се толико променило да смо синоћ остали још дуже испред Пинка? Буквално ни на једном протесту до сад није било толико енергије, скандирања и драња као на јучерашњем. А за идеју да се пројектују слике Оливера Ивановића и Андрее Бојанић преко заставе закачене преко зграде Пинка свака част оном ко је то смислио.

1999te sam sprejem išao da šaram opštinu grada u kome sam živeo u francuskoj gde sam napisao velikim slovima "nato ubice"
Naravno da mi nije palo na pamet sebe da snimam dok to radim a još manje da to kačim na netu.
Jedno je akcija gradjanske neposlušnosti koju ovde čak niko nije ni kritikovao drugo je ispasti bahat i glup.
To što si ti uradio se zove vandalizam.

“Iz ugla političke filozofije, građanska neposlušnost se odnosi na namjerno kršenje zakona sa ciljem da se privuče pažnja ili koriguju nepravde u zakonu, ili određene politike koje praktikuju državne institucije.”

Sa francuske tačke gledista je to vandalizam da, kad sam to ispričao ljudima u Srbiji 100% su me podržali.

Ali opet mašiš poentu onog sto sam hteo reci.

On krši zakon jer je u akciji gradjanske neposlušnoti ali taj isti lik sebe prikazuje kao alternativu protiv nasilja a ne samo kao običan demonstrant, u tom kontekstu on ne bi trebao da pokaže primere nasilnicke voznje ili nepropisne voznje jer on treba da propagira suprotne vrednosti od onih protiv kojih se bori.

U prevodu marketing mu je jako loš za ono sto je naumio da radi.

Poslednja izmena:
У одбрану спатиа ово са телефон и невезивањем је само најсвежији случај. Већ се сада нижу редовно. Наступи у пијаном стању до српске морнарице итд
Nema potrebe da ga braniš. Pokazao je jasno da je spreman nisko da padne, što se vidi i poslednjim postom. Znam šta je pisao ranije, a šta sada piše. Svima koji su to uradili, zameraću.

Ако хоћемо да рушимо орковима власт потребна је 100% професионалност и дисциплина. Морају имати озбиљан програм и озбиљне кадрове. (Као у поход на грен слем са дисциплином Новака а не Киргиоса.) Све мање од тога и расипа се енергија и воља народа.
Ako zaista hoćemo nešto da menjamo, onda treba da se fokusiramo na to da treba redovno da menjamo stranku na vlasti, sve dok ne dođemo do toga da smo uspostavili neki sistem u kome neće biti bitno ko je na vlasti, već da mi budemo zadovoljni načinom života kojim živimo, a ne da tražimo dlaku u jajetu svima na političkoj sceni i kukakmo kako nemamo za koga da glasamo.​

Solecar osudjuje maloletnog Spasia koji je išarao grafit na svojoj opstini u okolini Pariza pre 24 godina u znak podrške srpskom narodu i sad to ubacuje u kontekst ove diskusije...

A to nije nista novo sto niko nije znao posto sam o tom bezazlenom dogadjaju ovde pisao pre više od 10 godina.

Poslednja izmena:
Solecar osudjuje maloletnog Spasia koji je išarao grafit na svojoj opstini u okolini Pariza pre 24 godina u znak podrške srpskom narodu i sad to ubacuje u kontekst ove diskusije...

A to nije nista novo sto niko nije znao posto sam o tom bezazlenom dogadjaju ovde pisao pre više od 10 godina.

Кад си рекао у Француској ја сам разумео у Француској улици у центру, овако у Паризу је олакшавајућа околност. :p

Niko nije rekao da se ne diraju ovi na vlasti.

Problem ove diskusije je sto na opasku da su ovi sto vode proteste bolidi se dobija konstantno odgovor "vama su bolji ovi sto su na vlasti"

A niko nije pomenuo vlast ni iz bliza ni iz daleka

Uvek se gura to poredjenje sa vlastima sto je debilno jer nije to poenta.

Poenta ja da ne treba niko da dozvoli da ga endoktriniraju razne budale i da ga koriste za njihove lične ciljeve.

Vi sada branite bahatost pojedinaca jer su eto oni ipak bolji od Saurona. Bili bi ste spremni da im oprostite svakakve gluposti samo da poljuljalju vlast.
To znači da opet ulazimo u začarani krug nasilja i idiotluka.
A sa kim da ih poredimo ako ne sa ovima iz vlasti ?
Koji je drugi izbor, vanzemaljci ?
Znaci imas izbor izmedju ovih sto se kandiduju.

Ja sam odmah rekao da su ovi iz opozicije (ne svi) moroni.
Ali nisu jedini u opoziciji Cuta i Milivojevic.
Ali i takvi kakvi su, neuporedivo su bolji od Bakareca, Risticevica, Jovanova itd.
Ono je radikalsko dno dna koje nas kao drustvo vodi na deponiju.

A sta ti zameraš?
Od kad si postao NATOvac da braniš NATO i francuske opstine?

Osudjuje maloletnog Spasia koji je išarao grafit na svojoj opstini u okolini Pariza pre 24 godina u znak podrške srpskom narodu i sad to ubacuje u kontekst ove diskusije...

Zameram upravo to što si pristao da radiš na projektu stanogradnje na prostoru Sajma i što si pristao da pogaziš sve svoje principe i da ideš toliko nisko da čak i prozivaš opoziciju i druge ljude koji ne misle isto, zarad šuški sa kojima su ti zamahali ispred očiju i / ili potrebe za ličnim dokazivanjem da ti nešto vrediš. Da nisi ranije pisao dijametralno suprotne stvari, pa i da razumem. Iako smo i u prošlosti imali razmirica i neslaganja oko nekih stvari, cenio sam tvoje mišljenje, dok ovo današnje smatram nečim što nije ni za dnevnopolitičku upotrebu.
Вандализам не браним већ оштро осуђујем.
Omašio si poentu. Objasniću kasnije, trenutno nemam vremena.

Solecar pričaš o stvarima koje ne poznaješ i prosipaš neistine na moj racun i na racun mog rada i to moram da ispravim ovde.

Niko mene nije zvao iz vlasti niti nudio neke pare da nesto radim.

Ja sam samostalno uradio projekat koji sam finansirao svojim sredstvima i ulozio svoje vreme.

Isto kao sto sa penzionisanim inženjerima iz IMTa samostalno pokušavamo da napravimo novu fabriku za IMT gde sam ja zadužen da projektujem tu novu fabriku i to je poslednji pokušaj takvog nečeg pre nego sto se ti ljudski resursi izgube za sva vremena. Znači naše vreme i naše pare smo uložili u projekte koje radimo samostalno NA DOBROVOLJNOJ BAZI zato sto imamo znanje da to radimo i dejstvujemo na način koji mi smatramo prikladnim a to je taj da predložimo konkretne izvodljive projekte sa tehničkom dokumentacijom u vidu studija izvodljivosti.

Poslednja izmena:
Ја поздрављам цртање графита у Паризу. Сећам се како је те године моја баба бацила макету Ајфеловог торња са термометром кроз прозор у бесу.

Trenutno ovi iz opozicije ne kradu jer ne mogu jer nisu oni ti koji su na vlasti. Da li ce krasti kada dodju na vlast? Ne znamo, ali smejte se koliko hocete, ali cak i te male stvari poput pojasa i pricanja na telefon tokom voznje su pokazatelji da su to u pitanju osobe koje nisu bas sklone postovanju zakona.
Prvi put da se od reči do reči složim sa tobom. Ovo je zapravo ono što se na engleskom zove "red flag". Ja sam apsolutno siguran da su oni jednostavno fokusirani samo na to da ulete u vlast zbog svojih ličnih ciljeva i oni ne žele promene nego zamene. Da se zamene sa ovima i nastave sa ličnim koristoljubljem.
kradu zvake bi ukrali nesto vise da mogu jer je to taj mentalitet kleptomanski. Razlika izmedju kradljivca zvaki i pljackasa banki je sto je drugi hrabriji i sposobniji, a ne u tome sto je prvi moralniji.
Apsolutno se slažem sa tobom od reči do reči.
Ne kažem da treba tako da radi, mislim da je ispao nepromišljen što makar na tih 10 sekundi snimka nije sklonio mobilni. I čudi me da mu je to promaklo tako.
Pa internalizovao je to ponašanje. Prosto to je on. Kao što kad odeš u wc nećeš da izađeš, da 'prostiš, bez gaća, već ćeš prvo da se obučeš i da izađeš, jer si taj proces internalizovao, tako je isto i kod Ćute, telefona i pojasa - to je internalizovan proces, kao i ko zna koliko još drugih stvari koje su zapravo "red flag-ovi" i daju do znanja na šta su te njuške spremne onog trenutka kada dođu na vlast.

Skandiranje Zeljko lopove 🤣 Mislim sigurno da i krade, ali to je sustinski potpuno nebitna stvar za zameranje Mitrovicu.
Aposlutno se slažem. I ne treba zaboraviti kakav bi Mitrović potencijalno bio i saveznik kada bi neko pametan uleteo u tu priču sa njim, da imamo ozbiljnu opoziciju.
Ja nemam nista protiv njih da budu vodje protesta pa kad padne vlast da prepuste istu struci, ali numeju ni proteste da vode.
Slažem se, ta ekipa realno ili u prevremenu penziju ili na biro pa na tržište rada jer za ozbiljne priče nisu

bio sam juče malo oko Pinka, da "osetim" atmosferu.
. Pink nije obična televizija, Pink je nešto više, veće od RTS-a i od Heppija i od svih televizija. Pink je jedan od stubova vlasti, ne samo ove nego i prethodne (nadam se ne i buduće, mada...). Iz te zgrade se narod primitivizuje, serviraju mu se stavovi, kreira se njegovo razmišljnje, oduzima mu se moć kritičkog razmišljanja. Naravno, ne celom narodu, delu naroda ali delu koji je u ubedljivoj većini. To se radi preko muzike, rijalitija, serija, filmova, vesti, veoma znalački i profesionalno. Oni dobro razumeju sa kim imaju posla, šta treba i kada da se kaže.
Jedan kolumnista je napisao, i ja se u potpunosti slažem, da je Pink i deo "meke moći" Srbije. On se gleda u Bosni, Crnoj Gori, Makedoniji, i stanovnici tih država slušaju narodnjake, i to one najgore, ljudi na primer u Skoplju masovno gledaju Zadrugu. Neko reče da i albanci gledaju, za to ne znam ali ne bi me iznenadilo. I kako takav Pink vredi našoj državi i vlasti. I podupire ga.
Ja sam protiv nasilja i nasilnih protesta, pošto će se to vratiti protestantima, ali za Pink nisam siguran.

Пинк је Српски МТВ. Свиђало се то некоме или не. Када су после 5. октобра дошли стручњаци из Енглеске за медије одушевили су се Пинком, а рок музику су наложили да се ограничи само на радио 202. Онда креће ријелити у Србији, прво на б92 па то преузима Жекс као јачи медијски играч.

bio sam juče malo oko Pinka, da "osetim" atmosferu.
. Pink nije obična televizija, Pink je nešto više, veće od RTS-a i od Heppija i od svih televizija. Pink je jedan od stubova vlasti, ne samo ove nego i prethodne (nadam se ne i buduće, mada...). Iz te zgrade se narod primitivizuje, serviraju mu se stavovi, kreira se njegovo razmišljnje, oduzima mu se moć kritičkog razmišljanja. Naravno, ne celom narodu, delu naroda ali delu koji je u ubedljivoj većini. To se radi preko muzike, rijalitija, serija, filmova, vesti, veoma znalački i profesionalno. Oni dobro razumeju sa kim imaju posla, šta treba i kada da se kaže.
Jedan kolumnista je napisao, i ja se u potpunosti slažem, da je Pink i deo "meke moći" Srbije. On se gleda u Bosni, Crnoj Gori, Makedoniji, i stanovnici tih država slušaju narodnjake, i to one najgore, ljudi na primer u Skoplju masovno gledaju Zadrugu. Neko reče da i albanci gledaju, za to ne znam ali ne bi me iznenadilo. I kako takav Pink vredi našoj državi i vlasti. I podupire ga.
Ja sam protiv nasilja i nasilnih protesta, pošto će se to vratiti protestantima, ali za Pink nisam siguran.

Саурон није само АВ и његови оркови већ он узима више облика а један од њих је и пинк.

kakve njuške... ko bi od njih kupio stan ili kola. Sve vise lice na radikale.

1688066477-Tan2023-06-2920464681_9-750x501.jpg

Ја поздрављам цртање графита у Паризу. Сећам се како је те године моја баба бацила макету Ајфеловог торња са термометром кроз прозор у бесу.

Takvu kičericu od opisanog termometra bih i ja momentalno izbacio kroz prozor potpuno nevezano od NATO pakta i bombardovanja.

Било популарно 60их да се купује као сувенир. Мени то био драг предмет у детињству, симпатичан онај црвени термометар.

Пинк је Српски МТВ. Свиђало се то некоме или не. Када су после 5. октобра дошли стручњаци из Енглеске за медије одушевили су се Пинком, а рок музику су наложили да се ограничи само на радио 202. Онда креће ријелити у Србији, прво на б92 па то преузима Жекс као јачи медијски играч.

Управо

И не само МТВ, Пинк је клоака свих оних аспеката савремене западне поп културе која је шокирала и шокира "културни" слој СФРЈ. Жекс то одлично зна и користи да би створио бесплатан публицитет. Одличан пример за то је нпр. зграда Задруге која представља "ново да личи на старо" архитектуру и то још неретко осветљена у розе да провоцира "културну Србију"

676

Пинк и цела та домаћа треш култура се у 90% састоји од слабије образованих особа који нису потпуно свесни шта раде већ само изражавају народну културу која је популарна у мање развијеним деловима Балкана а у 10% од интелигентнијих људи који то користе ради провоцирања покондирених делова црвене буржоазије који се стиде свог порекла и имају потпуно незаслужен комплекс више вредности. Да је "културна елита" вођена управо том покондиреношћу и комплексима се најбоље види у оваквим ситауцијама када јој искључиво смета домаћи треш али не и страни.

"Србија против насиља" ће се дакле борити против ријалитија у коме ни нема насиља али ће ћутати на америчке филмове и реп музику који отворено величају и подстичу крвопролиће, масивне пуцњаве и слично. "Културна Србија" неће ићи да шета против гето журки у Београду где тинејџери иду да играју уз америчку музику која отворено велича масивно убијање, крађу и криминалне кланове али ће се шокирати што Сања Вучић има песму која користи турцизме и турски мелос

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
klipist-streaming.gif

Inače, ako mali Kecman i njegovi obožavatelji i imitatori - oni zbog kojih su svi ovi protesti i krenuli - nisu bili nadojeni zapadnjačkim trešom, onda ne znam čime jesu...
Ali dobro, šta ja znam... XD

Povremeno citam komentare medija iz komsiluka, iz HR i Bih i cini mi se da je Pink paradoksalno imao jako pozitivan uticaj na nase odnose sa komsijama, jer je i tamo mnogo slabo obrazovanih koji su grand i pink kulturu prihvatili kao svoju, mnogo je manje nacionalizma jer su svi ujedinjeni u prostakluku. Amerika ima Oskar i Zlatni globus a ex yu nestrpljivo ceka finale Zadruge i Zvezda granda i salje sms poruke. Mladi ne pamte rat niti ih opterecuje kao njihove roditelje.

Vrh