Svi koji su ikad dosli kod mene u stan kazu da je ubedljivo najbolja stvar koju sam kupio Herman Miller Aeron stolica
Na duseku provedes 1/3 zivota, OK je dati vise para.
Ne, ima limiter, uspravno, manji nagib i skroz pusteno do kraja. Meni je to vas bitno pa ne bi uzeo da nema. Imam i ono da te nagne 5% napred kao na aeronu.Zapravo sam sedeo i na toj, dosta udobna, ali mislim da me je nerviralo što ne možeš da je oboriš na ugao koji ti odgovara, nego ima samo onaj uspravni i ono slobodno lelujanje?
Neko da 1000 EUR za stolicu, a neko da 1000+ EUR na fizikalne terapije kad dobije diskus herniju jer sedi na katastrofa stolici jbgTek sad shvatam koliko mi je životni standard nizak, ili bazičan, da tako kažem![]()
Ne kažem da je puno, bitno je da u tim aspektima ne škrtariš. Ja doduše ne mogu da radim od kuće, a na poslu mi je neka sasvim obična stolica, ali šta je tu je.sledecih X godina, nije to puno uopste.
Kad pogledaš kolike pare ljudi daju na mobilne telefone koji im služe samo za kuckanje emotikona...
Mislim da si sve lepo objasnio, Šlarafija dušeci su najbolji na tržištu, pa je onda treba biti posebno obazriv kada neki lik koji ima svoju malu proizvodnju tvrdi da pravi komparabilan proizvod za 5x manje para. Što se tiče jezgra, svaki dusek koji nije od latexa ili slicnog materijali ima zičano jezgro, nije to Slarafija izmislila ali jeste patentirala svoje jezgro. Tim pre mi je izjava da "čovek sve isto radi kao Šlarafija" nemoguća. https://schlarafia.co.rs/rucno-radjeno-opruzno-jezgro/Ne ti konkretno, nego uopste, cim neko podeli nesto, nakoti se par njih odma da pljuju, nije ovako, nije onako
Ima svega ali treba imati u vidu da šlarafija mora da plati brend, marketing, prostor, radnike... Ne može da bude iste cene kao neko ko pravi dušeke u radionici iza kuće ali isto tako ne mora da znači da taj u radionici pravi isti dušek za manje para, ima tu i do kvaliteta materijala i kvaliteta izrade, kontrole kvaliteta...Mislim da si sve lepo objasnio, Šlarafija dušeci su najbolji na tržištu, pa je onda treba biti posebno obazriv kada neki lik koji ima svoju malu proizvodnju tvrdi da pravi komparabilan proizvod za 5x manje para. Što se tiče jezgra, svaki dusek koji nije od latexa ili slicnog materijali ima zičano jezgro, nije to Slarafija izmislila ali jeste patentirala svoje jezgro. Tim pre mi je izjava da "čovek sve isto radi kao Šlarafija" nemoguća. https://schlarafia.co.rs/rucno-radjeno-opruzno-jezgro/
Sa druge strane slarafija jeftinije i lakse nabavlja materijal, efikasniji su majstori koji se uze specijalizuju i imaju bolju opremu itd. Economies of scale ipak na kraju favorizuje veliku orga izaciju i zato mi je sumnjivo kada neko sam pravi pet puta jeftinije od njih.Ima svega ali treba imati u vidu da šlarafija mora da plati brend, marketing, prostor, radnike... Ne može da bude iste cene kao neko ko pravi dušeke u radionici iza kuće ali isto tako ne mora da znači da taj u radionici pravi isti dušek za manje para, ima tu i do kvaliteta materijala i kvaliteta izrade, kontrole kvaliteta
Ti si prso druze, ozbiljan si bukvalista, ovo nisam video jos uvek kod nekoga ko nije ogranicenMislim da si sve lepo objasnio, Šlarafija dušeci su najbolji na tržištu, pa je onda treba biti posebno obazriv kada neki lik koji ima svoju malu proizvodnju tvrdi da pravi komparabilan proizvod za 5x manje para. Što se tiče jezgra, svaki dusek koji nije od latexa ili slicnog materijali ima zičano jezgro, nije to Slarafija izmislila ali jeste patentirala svoje jezgro. Tim pre mi je izjava da "čovek sve isto radi kao Šlarafija" nemoguća. https://schlarafia.co.rs/rucno-radjeno-opruzno-jezgro/
Na drugoj temi smo pricali i o stolicama i o dusecima, pa su postovi premesteni u dve teme. O stolicama postovi su ovde: https://forum.beobuild.rs/threads/kupovina-nameštaja-kreveti-trosedi-fotelje-stolice-stolovi.4524/Odlična tema, plus što bih dodao i radne stolice u naslov.
Kada sam shvatio da će mi glavni posao biti za kompjuterom, prva stvar na koju sam odvojio malo više para je bila stolica.
Dve najbolje firme su Herman Miller i Steelcase i imao sam obe (žena i ja).
Rekao bih da je Herman Miller (Aeron naravno) malo precenjen, ali vrv je to do marketinga jer se u mnogim filmovima i reklamama taj model pojavljuje,
Sa druge strane Leap (Steelcase) je meni lično mnogo bolji.
Supruga je koristila Aeron, ali je prešla na Steelcase Gesture i mnogo joj više odgovara nego Aeron.
Stolice imaju svoje specifičnosti, pa zavisi ko šta voli. Koliko sam ja proučavao praktično, Herman Miller nema opciju zaključavanja do koje tačke može da se nagne, a to je nešto što meni treba.
A što se tiče dušeka, to je bila sledeća stvar i tadašnji izbor je bila Šlarafija.
Šta da kažem - i dušek i stolice su 10 godina "radile" bez problema (i dalje "rade").
Na dušeku nema udubljenja. Dušek se rotira svakih nekoliko meseci.
Sa mojom visinom imam problem što mi je dupe na sredini dušeka, pa kako god da ga rotiram, uvek pritiskam isto mesto. Ali to mesto i dalje nije udubljeno.
Opet, zavisi dosta i od težine osobe. Mi spadamo u lagane, pa je logično da nam stolice i dušek duže traju.
U krevetu prodemo trećinu života, na radnoj stolici većina ljudi još jednu trećinu života.
Naravno da i fizička aktivnost u preostaloj trećini života mnogo znači, "samo" treba naći pravi odnos.