Šta je novo?

IT park - Inđija

Evo online kamera sa gradilista. :)

IT.jpg


http://www.embassytechzones.rs/it-business-park-indjija/live-on-site-camera/

@borris_ postavio na SSC

introduction_big.jpeg
 
29. август 2012.
ИТ Парк - 4 месеца након полагања камена темељца

IT_Park_izgradnja-s1.jpg


IT_Park_izgradnja-s2.jpg


Радови на изградњи ИТ Парка, једног од највећих пројеката на територији општине Инђија, теку према утврђеној динамици, док су неки делови изградње и испред предвиђених планова, каже Јовица Јеленић, заменик генералног дирекора индијске компаније „Ембассy Гроуп“.

Прва А фаза подразумева изградњу 10.000 м2 радног простора и уређење путне инфраструктуре око објекта чије се контруре већ назиру. Завршетак радова на постављању армиране бетонске конструкције очекује се до 10. септембра, после чега следи наткривање зграда и њихово фасадно застакљивање чије се окончање предвиђа до средине децембра.

IT_Park_izgradnja-s3.jpg


IT_Park_izgradnja-s4.jpg


Паралелно са изградњом објеката, теку и радови на путној инфраструктури који подразумевају уређење прилазних путева и паркинг простора. Како је рекао заменик директора „Ембассy Гроупа“, Јовица Јеленић, ти радови одвијају се чак и брже од утврђене динамике.

Завршетак радова у оквиру прве А фазе очекује се у мају 2013. године. Вредност овог дела инвестиције процењује се на 14 милиона евра.

Након окончања прве фазе, следи наставак радова у другој фази у оквиру које ће бити изграђено још 15.000 м2 радног простора (три пута по 5.000 м2), а чија је вредност додатних 11 милиона евра. То значи да је укупна вредност инвестиције индијске компаније на изградњи ИТ Парка (25.000 м2) 25 милиона евра.

Куриозитет овог пројекта јесте тај што се он гради по тзв. ЛЕЕД стандарду одрживости које прописује Савет зелене градње САД – УСГБЦ, што значи да ће објекти ИТ Парка бити сврстани у категорију „зелених зграда“. Зелене зграде ИТ Парка имаће бројне уштеде и предности, како за околину, тако и за запослене.

Уштеда воде постиже се коришћењем кишнице за тоалете и заливање зелених површина, а применом система „кап по кап“ и садњом аутохтоних биљака смањује се потреба за заливањем и вештачким ђубривима. Комфор корисницима гарантује индивидуална контрола осветљења и температуре које ће запослени моћи у потпуности да прилагоде себи.

Обезбеђено је природно светло за канцеларијске просторије, специјална обрада кровова и тврдих површина које не упијају топлоту и умањују загревање околине. Вештачко осветљење пројектовано је тако да светлом не загађује околину и небо чиме се угрожавају ноћне животиње и птице. Наравно, пројекат укључује и системе грејања, хлађења и вентилације у складу са потребама енергетске ефикасности.

Посебна пажња посвећена је и материјалима те је предвиђено коришћење сертификаованог дрвета, материјала са ниском емисијом органских испарљивих једињења која штете здрављу људи, као и употреба материјала са рециклираним садржајем. Водило се рачуна и о томе да пројекат у највећој могућој мери користи регионалне материјале из круга од 800 км, како би се смањила потрошња енергије и загађење транспортом.

Компанија „Ембассy Гроуп" је такође пројектовала десетогодишњи план проширења и развоја пројекта који би био настављен по завршетку постојећег, а који ће зависити од економских и финансијских прилика, како у земљи, тако и у свету.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Vidi se da su uzeli starije slike. Na linku gore je dosta napredovao.
 
1,4,5,7 слика су супер.

концепт фасаде је супер али разрада доста заостаје
 
Jel se zna koje firme treba sa dođu?

Послато са GT-N7100 користећи Тапаток 2
 
Kazu da ce jedva popuniti prvu fazu ,nema dovoljno zainteresovanih ,a i uslovi nisu bas ohrabrujuci
 
Cao svima. Imali neko predstavu kad cela ova priča kreće. Koje kompanije dolaze, koji sve radni profili trebaju, koliko ljudi treba u prvoj fazi, gde se prijaviti za posao?
 
Слике од прекјуче.
При крају су радови. У јулу би требао да буде технички пријем, а званично отварање је планирано за крај августа. Са радовима се касни јер је извођач радова Гемакс, у проблему.







 
Bravo gago + mogle su sto kaze mekbejn biti vise za koju etazu
 
С обзиром да ће ИТ парк бити површински три пута већи од Аеродромског града, није било потребе да се иде и у висину.
 
Imamo mi zemlje na bacanje gago kradem slike repostuje na ssc
 
Србија је богата са земљом, али нема ко да је обрађује.
Ма слободно их постави на ССЦ, али само напомени да су слике са Беобилда :wink:
 
Ma ja ne kažem da je moralo ići u visinu, samo me je podsetila na APC.
A i realno nema potrebe svuda ići u visinu, ako im se plaća plac neka plaćaju :)
 
Ma znaju da se ETFovcima smucilo da se penju na potkrovlje :grin:
 
Видећу са другаром, нисам се последњих месец дана чуо са њим, а кад смо се видели, нисмо ни споменули ИТ парк.
 
Па ево укратко, почетком октобра је технички пријем и сви папири су припремљени, а након тога следи опремање унутрашњег простора и то је велики залогај. Опремање ће трајати једно три месеца, а биће више испоручилаца опреме. За коначно отварање ИТ парка је предвиђен крај првог тромесечја следеће године. Зашто је дошло до кашњења и пробијања рокова, можда неки други пут, а грађевинске радове је изводио Гемакс.
Са другаром сам се договорио да након техничког пријема одем са њим тамо и снимим шта хоћу, односно да направим једну фоторепортажу.
 
Vrh