[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=749202#p749202:2hsi6e8j je napisao(la):
Хаеул » Čet Jun 18, 2020 7:45 pm[/url]":2hsi6e8j]Е, па, да ми нисте рекли, ја би их послао кући само с топлим оброком! Открили сте топлу воду, колега; не заборавите да је патентирате.
Наравно да се плаћа, али ни ови ни остали које смо контактирали нису хтели да лупају. „Тешко је”, „не исплати нам се” итд.
Нема љутње, а има ли пристојности? Мени такви попут Вас ништа неће радити, јер ме ништа не нервира више од радника који се понашају као да они мене плаћају, а не ја њих.
Vi ste kolega vidim neki pametan covek, knjizevnik. Te fore su Vam na nivou 5. razreda Osnovne skole, a Vi vidim imate dosta vise godina od tog perioda, pa malo i to prilagodite svojim godinama.
Pristojnosti mora da bude. Kad ja radim, isti je sistem kao kada drugi radi kod mene. Dodji pogledaj, ima da se uradi to i to. Moze - ne moze. Ako ne moze iz bilo kog razloga (ne isplati ti se, ne radi ti se,..) dovidjenja. I nema nista licno. Ako moze - radi i bice ti placeno koliko smo se dogovorili. Ja dodjem, pogledam i kazem da li moze ili ne moze i koliko kosta. Pa Vi kao musterija birajte.
A taj monter koji je keramicar kao sto sam ja Car Janana, koji nece da lupa stare plocice nije nikakav majstor. Sta bi on hteo, da radi na gotovo? Niko mu nije trazio dzabe radi, ako se dobro razumemo...Da mu platite da lupa i on nece? Da je pravi majstor, imao bi pomocnika koga ce da vodi po potrebi, pa neka on lupa kako njemu odgovara i bice mu placeno. Ako ni to nece ili ne moze, sve ostalo je gubljenje vremena sa njim.
Meni je keramicar rekao da ako hocu da lupam stare plocice moze, ali ako ce da lupa njegov pomocnik, ima dodatnu cenu. Ja nisam hteo da ih lupam, nego da lepi preko, jer mi je prag vrata ostao mnogo visok u odnosu na pod. A da je trebalo da se lupa, pitao bi da lupam sam. To umem, ali da lepim, ne umem, osim da popravim, ako otpadne par plocica. A te fore da treba da mu bude ravno da bi lepio plocice, a ostane neravno kada mu lupa neko drugi,...Ako je neko dudlao camac, ja nisam. I kod tog nekog, neka mu prodje.
To je inace bio odlican keramicar, ali je otisao preko kao vecina u manjini dobrih majstora.
Ovaj treci deo ne razumem. Vi kolega ili dobro ne vidite ili ste procitali i shvatili onako kako ste zeleli. Kod mene ste Vi gospodin, ako ste me platili i ja sam prihvatio posao. Ako sam ja dosao, pogledao i pregledao, pa prihvatio posao, jer smo se dogovorili da radim za neku cenu, Vi sa tim dalje nemate nista. Osim da kazete da li ste zadovoljni na kraju ili niste. I ako niste, morate da mi kazete zasto niste, to je jedini uslov.