Šta je novo?

Intermodalni terminal

Evo ga snimak..

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cRbmJxIXPfE[/youtube]
 
170967142_1547215232139379_1642028314630327021_n.jpg
170255836_1547215242139378_7580913264459658988_n.jpg

izvor.strabag
 
Jel neko nedavno obilazio ovo gradilište? Ima li novih slika ili snimaka iz vazduha?
 
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4vssCdq9g_c[/youtube]
 
"Ko bi u luku ušao da radi na ispravan način i uradi veliki megahab za kontejnerske terminale, taj bi motivaciono delovao na investitore da odrade auto-put, odnosno da ga kompletiraju prema Beogradu i Budimpešti i da dođe do modernizacije železničke infrastrukture“, kazao je Abazović.
 
Poslednja izmena:
Хоће овим терминалом управљати ЖИТ? Ако да, могли су ту да пребаце портални кран који је демонтиран у Савском амфитеатру.
 

Nije precizirano da li se odnosi na Batajnicu ili neku drugu lokaciju.
 
Austrijska kompanija Rail Cargo Group više pripada logistici, tj. ovoj temi kao i ova vest :

"Nelt je otvorio prvi intermodalni terminal u Srbiji i to u Dobanovcima i izuzetno smo zadovolji rezultatima rada. Ove godine smo uložili značajna sredstva u proširenje prostora za prijem kontejnera, u unapređenje infrastrukture i savremene mašine za manipulaciju robom. I to sve odgovarajući na potrebe tržišta koje želi da što više robe plasira železnicom. Iz tog razloga vrlo brzo ćemo otvoriti drugi intermodalni terminal i to u centralnoj Srbiji. Nadam se da ćemo imati i treći intermodalni terminal u Srbiji i to krajem iduće godine. Planiramo da slične projekte realizujemo i u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji – izjavio je Jelić.
U ovom segmentu poslovanja, Nelt je obnovio ugovor sa kompanijom COSCO i ugovorio partnerstvo sa Mediteranskom brodskom kompanijom (MSC)."
 

Интермодални терминал од великог значаја за саобраћајно-логистичко позиционирање Београда


Изградња Интермодалног терминала у Батајници је од највећег значаја за саобраћајно и логистичко позиционирање Београда у овом делу Европе, изјавио је данас на седници Скупштине Града Београда градски менаџер Мирослав Чучковић.

– Када смо урадили партнерство за нови аеродром у Београду, када је држава вратила понос и снагу „Ер Србији”, тада смо рекли грађанима наше државе да ће Београд постати центар Југоисточне Европе, једино место из којег се може директно летети у Кину и Америку. Логистички центар, који ће комбиновати две врсте транспорта у Београду, требало би да буде отворен за неколико дана. Он ће осам пута повећати број компанија које ће користити Београд и Србију као место за свој комбиновани железничко-друмски транспорт – рекао је Чучковић.

Град Београд је дао земљиште, дефинише себе као сувласника заједно са Владом Србије, и биће сувласник 15 одсто предузећа „Логистички центри Србије”.

– Наш град тим центром, који је изграђен на површини од тринаест хектара, средствима ЕУ, остварује стратешку превагу у односу на остале престонице у региону. Захваљујући овој услузи, која је једна од највећих у уделу БДП-а, и ове године имаћемо знатно повећање плата и пензија, а улога Града у свему томе је веома значајна – рекао је градски менаџер.

Одговарајући на питање одборника, најавио је да ће у наредном периоду на територији града бити изграђено на десетине нових вртића и да ће у комбинацији са приватним установама бити укинута листа чекања.

 
,,Tresla se gora rodio se (prvi) miš,,
🙃

Pošta Srbije dobiće jedinstveni logistički centar u Batajnici: Đorđević najavio i uslugu e-novčanika
Izvor
Maria Petrović, Telegraf Biznis
 
Vrh