Šta je novo?

Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije [ Zdravstveni objekat | 40 000 m²]

Igor

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
10.01.2007.
Pohvaljen
41.257
Krajem ove godine trebalo bi da otpočne rekonstrukcija Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ,,Dr Vukan Čupić’’.

Projekat je izradio projektni studio Bureau Cube Partners iz Beograda.

institut-za-majku-i-dete-3d-01.jpg
institut-za-majku-i-dete-3d-02.jpg
institut-za-majku-i-dete-3d-03.jpg
institut-za-majku-i-dete-3d-04.jpg

Koja je cena projekta? Ovo je brutalno dobro. Kad uporediš sa trenutnim stanjem ovo će biti praktično kao gradnja od nule, posebno ovaj donji nivo. Dobar primer i za soliter kako može da se gomila sličnih zgrada iz soc ere lepo transformiše, iako mi izgleda da bi ovo bila preskupa varijanta za stambene solitere.

Nije poznata cena još uvek ali par desetina miliona evra sigurno uzevši u obzir kvadraturu i arhitektonsko rešenje.

*Одувава прашину са ове дискусије.*

Стара вест, али је вреди спомињати.

Више година одседала сам са дететом, некада и са обе ћерке истовремено по више недеља. Након тих искустава могу рећи да оно што је неопходно урадити, а овде се не помиње, комплетно реновирање свих стационарних капацитета и њихова пренамена у засебне собе са купатилом.

Тренутна ситуација да ви у соби за 4 или 5 детета имате и родитеље пратиоце који су ту са њима 24 сата са једним WC заједничким не за ту собу, већ за цео спрат, односно одељење. И поред најбоље воље особља и лекара да вам ту буде пријатно, и да лечење завршите успешно, сам боравак у таквим условима јако све продужава и погоршава стање пацијената. Ко је имао прилике, разумеће о чему причам. Сјајна фасада ништа не мења.

У праву је. Прво треба средити функционалност читавог објекта, почев од мокрог чвора. Треба свака соба да има максимум четири кревета и мало купатило. За посетиоце треба да буде више тоалета да имају где да обављају физиолошке потребе. Исто важи и за особље. Треба им направити и апартмане да имају где да бораве и билбиотеку и вртић за децу запослених. Има толико пречих ствари од шљаштеће и лепе фасаде које треба прво одрадити и решити. Прво средити унутрашњост, па онда спољашњост. Толико о томе.

Vrh