Pa pazite ovako.
Odosmo odmah na visoku politiku. Kralj , Tito, Sloba, Vuk , Djiki, Boris, Toma, Aca...
Nije problem u njima, ljudi moji. Problem je u nama. Oni su samo odraz svih nas zajedno, ma koliko mi mislili da nisu.
Mnogi ce reci, nisam ja, ja sam bolji! A jesi li zaista? Jer ako si bolji, kako to da si tu gde jesi?
Cim se sastanu tri nasa gradjanina, krece visoka politika. ne nasa
Mi smo `bre` eksperti za ceo svet. znamo ko je kome oteo ostrva, ko diktira cenu nafte, ko stoji iza Amerike, a ko iza Rusije.
a Fakat je da zivimo proslost. I to ne realnu, vec idealizovanu.
Umesto da se uhvatimo u kostac sa problemima i nedacama, mi zalimo za `nekim` proslim vremenima, koja ako bi smo pogledali malo realnije i nisu bila toliko idilicna.
Sad ce neki da siznu, ali meni su mladi ljudi veliko razocarenje.
Ja kao pripadnik srednje generacije u svom okruzenju imam mlade osobe koje nemaju trunke volje i energije da makar probaju da naprave ikakav pomak.
Momci cekaju dobitak na kladionici , a devojke da se pojavi `sponzor.
Ok, da se razumemo, nije to nista novo, samo su se zanimanja promenila, jer nekada smo imali kopace zlata koji bi da `preko noci` rese probleme, kao i devojke, koje su iscekivale prelepog i dobrog princa na belom konju, koji samo njih trazi da ih usreci i ucini kraljicom.
ali zaboga, ta apatija sto kaze @stf !?
Kako da razumem momka koji je zavrsio niskogradnju, i u vreme kada se intezivno gradi nekoliko pravaca on radi posao koji nema veze sa njegovom strukom? Nema 30 godina, ali mu je komentar, ``ma ko sad `opet` da se prilagodjava`` ???
Kako da shvatim mog brata od tetke koji 2 godine nema posao, ali koji god mu nadjemo i ponudimo, on odbija?
Pri tom te 2 godine nije iskoristio da nesto novo nauci, neki jezik, neki trazen zanat, bilo sta?
Covek igra igrice, covek od trideset i kusur godina...
Sta reci o pojedinim ljudima koji su od otpremnina lepo profitirali, al su to ulozili u stanove, namestaj, automobile i neko turisticko putovanje?
Znate li sta je `milje`?
Jeste, to je ono heklano sto su bake stavljale na televizor.
Znate li da je to sad hit u nemackoj? Da jedan mali milje koji bi stavili ispod vazne ili nekog dekorativnog predmeta po pijacama u nemackoj kosta 20-30EUR? Eto kofer u ruke i pravac buvljak u minhenu
Salim se naravno, ali pokusavam da predocim koliko su neke banalne i jednostavne stvari , mozda resenje za neciju egzistenciju.
Znate li da je u Srbiji nestasica opanaka?
Pa pitajte proizvodjaca iz Grocke, on zna, zato ih i proizvodi.
Pokradose nam silne saobracajne znakove zbog metalnih cevi. Neki ih kradu da bi ih prodali kao sekundarne sirovine, neki da bi ih ugradili negde, a neki da bi pravili gradjevinske skele.
Kako se niko ne seti da ih proizvodi od reciklirane plastike? eto mu trzista , eto sirovina, a i drzava ce ustedeti znacajna sredstva, zar ne?
Treba li `Fanta Shokata` da nas podseti na miris nekadasnjeg bakinog soka od zove?
Naveo sam neke (neko ce reci) glupe i bizarne primere. Ok, mozda i jesu. Ali ja i dalje ne mogu da shvatim mladu osobu koja umesto da razmislja (a to sigurno radi molje od mene u srednjim godinama) o tome kako da promeni svoj zivot, pristaje da sedi u nekom kiosku, ili da radi u nekom butiku, bez prijave, bez perspektive
i sto je najgore bez vizije!