Šta je novo?

Idealna lokacija/objekat za stanovanje u Beogradu i šire?

^^ Dedinje i Senjak: kuca, naravno, veliko dvoriste i sve sto ide uz to. Stanovi na Senjaku i Dedinju mi obesmisljavaju koncept ugodnog stanovanja na tim lokacijama.

Na Banovom je kuca pozeljna, ali ima dosta kvalitetnih stanova u novogradnji, narocito onih 9 zgrada u Petra Martinovica (to su zgrade 9 svetskih arhitekata valjda, tako nesto, ne secam se bas).

Naravno, ovo sve vazi pod pretpostavkom da novac nije problem.

Za mene su najbolja naselja za stanovanje u Beogradu: Banovo brdo, Zarkovo, Cerak, Skojevsko naselje, Vidikovac, dakle delovi opstina Cukarica i Rakovica, prvenstveno zbog blizine Kosutnjaka i Ade. Dobro su povezani sa ostalim delovima grada, sada i sa Novim Beogradom preko novog mosta.

Ovaj deo grada ima sve sto je potrebno za zivot, ne postoji samo neki veci trzni centar, ali za toliko se moze otici do Novog Beograda.

Licno mislim da nisu svi delovi grada pogodni za zivot, konkretno na Novom Beogradu nikada ne bih zivela, mozda jeste najrazvijeniji, ali to je ipak poslovni centar Beograda, koliko god imao sve sadrzaje, ipak na drugacijoj lokaciji zamisljam odgajanje dece.

I naravno, kuci dajem prednost u odnosu na stan, pre bih zivela u kuci na periferiji nego u stanu u centru grada.

Iskreno mogu vam reci da su najbolji krajevi za zivot vozdovacki krajevi(banjica,jerkovic,medak,lekino...) , onda Banovo Brdo isto bi mogao da ti preporucim kao i blok 30. Dedinje i Senjak iskreno mi se ne svidjaju i nikad ne bi ziveo tamo. Po mom misljenju Banjica je najbolja.

Kuća/stan u Profesorkoj koloniji u recimo Osmana Djikica oko parkica ili u Kopernikovoj je sigurno jedan od najboljih izbora za zivot. Sve je blizu, mirno i ususkano, a opet blizu strogog centra grada. Mnogo skola, obdanista, prodavnica, Takovskom na autoput, preko Pancevca na drugu stranu, gradnja limitirana, ne moze neko da ti se nadozida do prozora. Svakako bolje od Senjaka ili Dedinja.

Ја живим у околини Кумодрашке на вождовцу. Тако је мирно и пријатно за живот. Брзо се стигне и до града

Отправлено с моего iPad используя Tapatalk

Мислим да су, у овом тренутку, најбоља за становање насеља Степа Степановић и Белвил. Све је још чисто, ново и уредно. И одржава се. Плус, ту живе углавном озбиљни, породични људи са малом децом, тако да још нема наркомана, навијача и осталих кретена. Што не значи да их неће бити за десетак година када ти клинци одрасту.

ali ima lopina, politicara, kriminalaca, dilera i ostalih kretena.....
Kada vidim ovakvu generalizaciju povraca mi se. Inace Stepa je obelezen UF grafitima CEO.....

Kokili":1f32io0n je napisao(la):
Kuća/stan u Profesorkoj koloniji u recimo Osmana Djikica oko parkica ili u Kopernikovoj je sigurno jedan od najboljih izbora za zivot. Sve je blizu, mirno i ususkano, a opet blizu strogog centra grada. Mnogo skola, obdanista, prodavnica, Takovskom na autoput, preko Pancevca na drugu stranu, gradnja limitirana, ne moze neko da ti se nadozida do prozora. Svakako bolje od Senjaka ili Dedinja.

Lično meni jedan od najlepših krajeva BG-a. Ali čuo sam da je tu ogroomna zagađenost zbog saobraćaja iz 29. Novembra.
Da li pratiš ta merenja?

Ne pratim pomno ali .....ogromna je razlika izmedju 29-og i Profesorske kolonije. Cak iako imas sta koji gleda na bulevar ili recimo ka Pioniru to ti je kao druga dimenzija, druga zgrada. Sa druge strane most Zemun-Borča, je napravio ogromno raterecenje na obodima Profesorske(Z.Celara, Cvijiceva, 29-ti).

Novi Beograd definitivno.

Siroko, ravno, sto olaksava kretanje, bilo da se radi o setnji, voznji bicikla ili automobila.
Uredjene saobracajnice, blizina auto puta.
Blizina aerodroma.
Brzo se stize do obale reke sa uredjenim setalistima.
Arena, Usce, Delta.
Vizuelno, lici na grad, moderniji je, uvek se odusevim kada silazim sa Gazele na NBG, ne kazem da je odusevljenje potpuno, fali tu jos 2-3 zgrade u stilu Usca da upotpune utisak, ali dobro.

Ko zivi na NBG i ima posao negde u blizini, bas lako funkcionise.
Do posla stize brzo, jednim prevozom, kolima jos brze, nema velikih guzvi, cekanja u koloni na semaforu.

Ja sebe uhvatim po dva meseca da ne predjem most, nema potrebe.

Tintoreto":1o8rykxs je napisao(la):
Novi Beograd definitivno.

.
slazem se blokovi su najbolji.Mada i Banovo brdo je dobro ali su blokovi najbolji :)

Ime teme i sama tema su... :D ;)
Parametara da bi nesto bilo 'idealno' ima raznih, a mnogi od njih su subjektivni.
Mnogi zavise i od licnih potreba, jer na to utice i lokacija posla i drugih potreba.

Ma, Hram je zakon :mrgreen: .
Šalim se, očekivala sam ozbiljniju diskusiju, sa obrazloženjima, a ne ovako - svakom svoje najdraže.
Danas gledam oglase za i vidim stan u Paviljonima, zgrada iz 80-tih sređen, (elektro- i vodo- instalacije, karamika, plakari, PVC prozori, nova vrata, ostaje kuhinja i sl.), a poprilično jeftin 50m2, 62000EUR. Ono što me privuklo je struktura stana, 2,5 soban, a meni treba upravo to što više soba u što manje kvadrata.
Sve je OK, ali zašto je tako (relativno) jeftino? Mora da ima neka falinka? :roll: I kakav je uopšte život u paviljonima? Znam da se cena razlikuju od zgrade do zgrade.
Pa, ako je neko raspoložen za diskusiju... pucajte :D

Неко је споменуо загађеност и у праву је. Оно што је јако важно и на шта треба да се обрати пажња приликом одабира локације јесте геобиолошки положај.

Давно сам читала да је нпр. Земун лош за становање, поред реке, влажан терен, испарења. Исто важи и за слична насеља. Нпр. Нови Београд је на песковитом тлу а то није добро. Исто је са Чукаричком падином. Пре градње морали су дренирати терен. Колико су успели не знам, али ми се никако не допада, влага је присутна нарочито што је поред Аде.

Живим у делу Београда кога не волим али сам свесна његових предности па, да кренем од центра Бановог брда што би значило од прве станице после Аде па до краја Пожешке (ка Жаркову): одлично снабдевено великим тржим центрима са великим асортиманом робе, дом здравља са стручним службама, пуно вртића, неколико основних школа, гимназија + приватна гимназија, неколико средњих школа, домови за старе, четири факултета, национална служба за запошљавање, социјално и здравствено осигурање, Пол. станица Чукарица, Пошшта 8, реномирана Галерија '73, Културни центар са свим садржајима едукативног и забавног карактера, два биоскопа светског ранга, Ада са разноврсним садржајима, Кошутњак већ познато, базени, спортски терени, пијаца, цркве православне и једна католичка, велики парк + више мањих, више од 11 аутобуских линија + локалне + две трамвајске. До града се стиже за 10-15 минута а до Земуна из центра ББ када није "шпиц" за cca 20 минута.

Пре више година на Бановом брду се налазила болница за плућне болести (три руже ветрова), то нешто говори, зар не. Негде су је изместили, а сада је ту МУП са возним парком.

Све је то сконцентрисано у потезу који сам навела а мени је близу јер сам у центру ББ. Као некадашња Земунка свесна сам његових мањкавости али оно што ме веже за Земун је фамозно "одрасли смо поред Дунава". Недостаје ми Кеј без обзира што ми је Ада на 5-10 минута од стана, али Дунав је Дунав.

Питам се, да ли они који живе ван ужег центра Београда користе све што им Београд нуди, од уметничких па до других садржаја? Сигурна сам да не па се поново питам, чему толика жудња живети у центру, имамо аутомобиле, градски превоз сасвим солидан.

Истина да постоје делови града где су зграде очуване али је пуно оних које су мемљиве, застарела електро и водоводна инсталација. То би требало бити јако значајно.

Никада нисам живела у кући али сам била гошћа и познате су ми предности таквог живота. Сада је само ствар пронаћи добру локацију, довољна је једна линија али уредна.

Чим продам стан селим се на ово брдо, Ко препозна, свака част. И као важно, обавезно монтажна кућа (обавезан темељ), па да је удесим да стварно буде моја "кућица у цвећу".

Сад ће дрвље и камење на мене, али Старо сајмиште, тј. блок 18 са неком пристојнијом кућом је одлична локација :D

Vrh