Šta je novo?

Hoteli Beograda

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=913545#p913545:9gi32d88 je napisao(la):
Beli zo » Sat Jan 01, 2022 1:30 pm[/url]":9gi32d88]Još kad bi se vlasnik hotela otvorio da sredi ove fasade pored

A tek kada bi se vlasnici stanova otvorili, i vodili računa o svojoj privatnoj imovini :)
 
Ladno zazidali prolaz do Brankove ulice, a na renderima postoji.
 
Велики промашај што нису урадили степениште, оно би им учинило хотел приступачнији центру града. Овако су им гости осуђени на кретање преко Зеленог венца или степеништа код АПР, обе врло неугодне путање.
 
image (13).jpg
 
Beograd je dobio još jedan ekskluzivni hotel s 5 zvezdica - Prezident Palace, u sastavu grupacije Prezident Hotels.

president-palace-beograd-01.jpg

Beograd je dobio još jedan ekskluzivni hotel s 5 zvezdica - Prezident Palace, u sastavu grupacije Prezident Hotels. To je prvi luksuzni hotel ove grupacije u Beogradu, koji predstavlja oličenje umetnosti i fantastičnu avanturu kroz glamur i otmenost raskošne barokne epohe. Izgrađen je s ciljem da svojim gostima omogući nezaboravan boravak u komforu i luksuzu kakav do sada nisu imali prilike da dožive u Srbiji. Za razliku od bilo kojeg drugog hotela u Beogradu, Prezident Palace je dizajniran i inspirisan životom Marije Antoanete i Luja XVI. Čitav hotel priča priču o luksuzu i eleganciji tog vremena. Šetajući hodnicima hotela, uživajući u ukusnim obrocima ili opuštajući se u Spa centru, gosti mogu da vide umetnička djela koja datiraju iz XVIII veka. Čak je i jedno od apartmana - apartman Maria Antoaneta, poznat i kao Srebrna soba, dizajniran i inspirisan Petit Trianon-om, rustikalnog odmarališta u kojem je uživala provodeći vreme izvan dvorca.

Neverovatno ali istinito: za izradu nameštaja za ovaj hotel bilo je potrebno 5 godina - od dizajna do odabira jedinstvenih materijala, ručno izrađenih detalja i pozlata. Recepcija je izrađena od granita iz Brazila, a njena pozadina od oniksa, iz Ekvatora.

Ono što posebno izdvaja ovaj hotel jeste bazen na krovu, na10. spratu sa predivnim pogledom na grad i na Dunav.

Gde god pogledate, naići ćete na izložena jedinstvena umetnička dela. Kako bismo imali što autentičnije detalje u hotelu, posećivane su prestižne aukcije širom sveta. Upravo to čini ovaj hotel svojevrsnim muzejom umetnosti i zanatstva iz vremena poslednjeg para monarhije.

Smešten na Dorćolu, u prestižnoj gradskoj četvrti, u srcu svih dešavanja, na samo par minuta hoda od Narodnog pozorišta, Knez Mihailove ulice, Narodnog muzeja, Botaničke bašte Jevremovac, boemske četvrti Skadarlija i Kalemegdana.

president-palace-beograd-02.png
president-palace-beograd-03.jpg
president-palace-beograd-04.png
 
"To je prvi luksuzni hotel ove grupacije u Beogradu, koji predstavlja oličenje umetnosti i fantastičnu avanturu kroz glamur i otmenost raskošne barokne epohe"

ni u baroknoj epohi ne bi sigurno mogla ovakva divljaština da dobine zeleno svetlo.

Mazohista sam, pročitao sam ceo tekst. Barok, Luj (wtf)...?
 
Шта значи "Prezident" на било ком језику?
 
Шта значи "Prezident" на било ком језику?
Baš ovakva forma se koristi kod nekih srednjeazijskih ex-sovjetskih jezika gde su mnogi zapadni izrazi došli iz ruskog, pa su samo prebačeni na latinicu. Turkmeni čak u svakodnevnoj komunikaciji naširoko koriste ruski koga pišu latinicom.

Što se tiče baroka, sve što nije izgradjeno u eri baroka ne može biti barokno već samo oponaša taj stil ma koliko ukusno bilo, mada je teško imati dobar ukus sa takvim detaljima.
 
barokanje u karic stilu iz vremena prezidenta milosevica

p.s. aj da vidimo koja ce pre snimiti ovde spot karli keka ili neka druga seka...mozda aleksic ...barokoko ludilo cecesija karlicizam .....titanijumska era zlatnog doba...
 
Ja ne znam sta da kazem! Ne mogu da verujem da neko voli ovai kic ! Pa ovo je sumum kica ! Ovo je lago receno....KATASTROFA !!!!
 
Што, па ово је класична Гранд-Пинк-ИДЈ естетика. Ложе се и турбофолкери и треп гангстери.
 
Više puta sam bio u ovom hotelu i stvarno je kič!
5 zvezdica je stvarno previše za ovo.
Materijali, nameštaj je kao iz kine.
Foto printovi i španski zid su užasni.
Neuskladjenost boja i materijal je užasna.
Siguran sam da će biti gostiju jer su ukusi različiti. Ja sigurno ne bi preporučio gostima da tu odsedaju.
A što se tiče menadžmenta to će biti zanimljivo videti kako će funkcionisati.
 
Vrh