Šta je novo?

Hoteli Beograda

20250709_184005.jpg

20250709_183923.jpg

Planira se dogradnja hotela "Le Petit Piaf" u Skadarliji:

Zanimljivo mi je ovo da je Čučković najavio 24 nova hotela za EXPO 27 (navodno 20 novih i rekonstrukcija i dogradnja još četiri). Sabiram u glavi sve što sam čuo i načuo, i nekako ne mogu da stignem do tog broja. Deluje kao da je nešto pobrkao lončiće.

Ma jok, garant je racunao da ce bilo koga mrzeti da broji.

Planira se dogradnja hotela "Le Petit Piaf" u Skadarliji:

1752564402_hotel_le_petit_piaf_1.format-webp.width-1200.webp

Zanimljivo mi je ovo da je Čučković najavio 24 nova hotela za EXPO 27 (navodno 20 novih i rekonstrukcija i dogradnja još četiri). Sabiram u glavi sve što sam čuo i načuo, i nekako ne mogu da stignem do tog broja. Deluje kao da je nešto pobrkao lončiće.

Courtyard na trgu Republike je dobio neki odžak - izduvnu cev. Jel se zna šta je to, i jel dozvoljeno tek tako postaviti isu?

Courtyard dobio odžak.png

Рузвелтова је баш промашај од локације за хотел.
Jeste, a i sama ulica je sređena nekako bzvz... Ne ide mi u glavu da su onako temeljno restaurirali a da nisu predvideli drvored!
Deluje baš ''ćosavo''...mnogo lepše bi bilo sa nekim zelenilom kao Bulevar...

Јако сам срећан због овог пројекта. Мада сам био за "краћење" куле јер заклања Храм гледано са теразијске осе, и оваква промена фасаде значиће највећи естетски добитак за Београд последњих година; чека се, наравно, Митићева рупа и плац са друге стране Београдске, да коначно добијемо, у најосновнијим цртама, заокружен центар града.
A ja se nadam da će ''Mitićeva rupa'' zauvek da ostane zelena površina/park kakav je i sad. Apsolutno nema potrebe za nekakvim ''zaokruživanjem'' bilo čega. Bolje onaj parking da srede..

Fantastična vest za hotel Slaviju. Drago mi je što će srušiti tu ružnu zgradu (jedna od retkih visokih, a ružnih zgrada, kojoj nikakva obnova fasade ne bi pomogla) i nadam se da će na to mestu nići hotel najmanje visine Skyline najviše zgrade, ali bilo bi dobro da bude i viša zgrada, 150-200 m bi bio pun pogodak
Fantastično bi možda bilo da ga skrate za trećinu. pa i za polovinu...
Ne znam kome sa iole zdravog razuma fali zgrada od 300 metara na Slaviji..?!?
Zar mu nije dovoljna ona ''najružnija zgrada u istoriji gradjevinarstva u Srbiji'' koja je direktno preko puta?
Beograd nije Abu dabi ili Dubai, treba da se razvija u svome duhu a ne da kopira..

Ko sredjuje Hotel Avala..? Vidim da su tamo u toku baš temeljni radovi...sve je demontirano i poskidano, od podruma do tavana...ali ne videh nikakvu tablu sa informacijama?

Zanimljivo, bas me zanima da li ce biti hotel?

Inace sta se dešava sa Matijević Slavijom?

Zanimljivo, bas me zanima da li ce biti hotel?

Inace sta se dešava sa Matijević Slavijom?
Bojim se da će da ga pretvore u prostor za svadbe. Veliki parking, velika bašta, ogromna terasa, fenomenalna lokacija... pa ćemo imati svakog vikenda cirkus kao na Kalemegdanskoj terasi...

Bojim se da će da ga pretvore u prostor za svadbe. Veliki parking, velika bašta, ogromna terasa, fenomenalna lokacija... pa ćemo imati svakog vikenda cirkus kao na Kalemegdanskoj terasi...
Vrlo verovatno...ali i to je bolje nego da ostane u onom tužnom izdanju... Onakva gradjevina, onakva istorija... Kao restoran i nije mogao da radi drugim danima osim vikendom, često sam dolazio tu i skoro uvek je zvrjaloprazno...to utiče i na kvalitet ponude, pa onda i kad bi trebalo da radi dobro-ne bude sve kako treba. Malo konobara, slab kapacitet kuhinje... Možda je i rešenje da se pretvori u ''vikend mesto'' ili za zakazivanje proslava?
Videćemo...

Vrh