Šta je novo?

Hoteli Beograda

Да додам и хотел Дом код КЦС.

Добра припрема за ЕХПО 2027.
 
Beograd je ostao bez sledećih hotela
1.posta u savskoj
2.beograd u nemanjinoj
3.splendid u dragoslava Jovanovića
4.union u kosovskoj
5....
Osim Hotela Union, svi navedeni hoteli odvano ne rade. Splendid sigurno već jedno 20 godina.
 
Sanja Ćirić iz prakse Arhi Nova doživela je na projektu rekonstrukcije zgrade Politike na Bulevaru despota Stefana, gde je nekad bila redakcija Politikinog zabavnika i Praktične žene, neočekivan zaokret. Nakon što su uradili projekat prenamene zgrade u poslovni prostor i sve to objavili na portalu Gradnja.rs, javlja se novi investitor koji sada želi da zgradu pretvori u hotel. Uskoro će to biti drugi hotel Moxy u Beoradu.

.....

Uroš Anić iz Paviljon studija osvojio je simpatije svojim predavanjem u kojem je iskreno podelio sve muke koje je prošao tokom rekonstrukcije hotela Park. Međutim, sav trud se isplatio jer je dobio posao da radi još jedan hotel Moxy u Beogradu, dok je hotel iz istog lanca u Njegoševoj proglašen za najbolji u Evropi

Izvor: Gradnja.rs

Da se podsetimo, reč je o ovoj zgradi:

politika_zgrada_081021_tw1024.png
 
Polu offtopic jer ne znam gde bi drugo mogao da pitam, hotel jeste, ali ne u Beogradu:

Da li neko zna kako napreduje izgradnja hotela Westin u Vranjskoj banji? Znam da je projekat najavljen 2021. i da je krenuo da se gradi
 
Dok ne prestaju da se stanovi kupuju da bi donosili prinos kroz izdavanje na dan, nema ni zdravog trzista za hotele. Ovako visak novca iz stednje ide u sigurne prinose i prave vestacki konkurenciju hotelskoj industriji koju zanima odrzivost posle EXPO da bi se izgradili i otvorili. Drugim recima, resiti prvo osnovni problem a to je trziste kapitala u koje ce ulagati domaca akumulacija umesto sto ulaze u stanove i "kvari" hotelsko trziste.
 
 
Kostići najavljuju gradnju hotela u Beogradu

Širenje poslovanja MK grupa planira i u real estate i hotelskom biznisu. Poslednja investicija je Petram Resort u Savudriji, a predviđeni su i novi projekti u regionu.

- Lepo smo krenuli i sada imamo dve, tri destinacije koje pripremamo i gde bismo potencijalno želeli da radimo grinfild investicije, da gradimo nove hotele. Dve su u Hrvatskoj i jedna u Beogradu. Imamo i udeo u vlasništvu HTP Budvanska rivijera u Crnoj Gori. Snažno smo zainteresovani da sarađujemo sa vlastima u Crnoj Gori da se ta priča konačno pokrene. Namera nam je da se Sveti Stefan otvori u punom kapacitetu, kao i da pronađemo model da ulažemo u Budvansku rivijeru, bilo kao manjinski partner, ili kao većinski vlasnik ukoliko bi država odlučila da nam prepusti svoje vlasništvo. To su sve planovi koje želimo da realizujemo u narednih pet godina - zaključio je Kostić.

Izvor: eKapija
 
Pa za IHG je express jer su oni veliki, a za mali Nobel je ovo premija pa je palace.
Imali smo sreću pa nije rezidens!
 
Da li neko zna zašto je hotel izgubio Holiday Inn Express franšizu?
 
Možda nisu mogli neke standarde da ispune?
 
Možda je u medjuvremenu promenio vlasnika?
 
Da li neko zna zašto je hotel izgubio Holiday Inn Express franšizu?
Novi menađžment odlučio da ide bez franšize dalje. Dobar brend za Beograd, ali već je bio zastareo kada se otvorio ( poslednji express treće generacije). Bilo bi lepo videti novi ali bliže aerodromu ovog puta.
 
@seikostar slažem se, iskreno nisam ni video expeess negde drugo da je praktično u širem centru grada. Holiday Inn Express gađa klijente kao i Ibis, i to su uglavnom klijneti koji će prenoćiti 1 ili eventualno 2 dana, i uglavnom su na lokacijama blizu velikih čvorišta, tipa aerodrom, železniĉka stanica. I ja bi isto voleo da vidim novi HN expeess tu.
 
Zastareo u smislu dizajna ili sadržaja ?
Pre dizajn nego sadržaj, Express kao brend nema dodatnih sadržaja, njima je negde doručak ključan za prodaju, sve ostalo ne postoji ili je tako napravljeno da bolje da ne postoji :) . Sa četvrtom generacijom IHG je probao da se približi mlađoj populaciji a da zadrže glavni deo svog marketa a to su poslovni ljudi. Nove boje su dosta doprinele da se čovek oseća bar u mom slučaju komofrnije i meni deluje malo urbanije. Inače odličan brend za goste koji borave jednu do dve noći i žele da samo prespavaju u sobi i nemaju prevelike zahteve.
 
Vrh