Šta je novo?

GTC Green Heart - [Poslovni kompleks | 87 500 m²]

da objekat je ispod ocekivanog sto se tice fasade i deluje kao neka bolnica
 
Zavisi ko je šta očekivao. ... prema slikama mogla se očekivati jedna ovakva 'nemačka fasada'.
Nešto me baš podseća na Dojč - što možda mogu da potvrde i 'naše Švabe' sa foruma. :)

Ali. .. treba gledati i iz drugog ugla : u tom prostoru su otvorena nova radna mesta za mnoge firme.
Nije bitna samo fasada kod novih objekata, već šta sve oni donose ovom gradu i gradjanima.
 
Da to sto kazes za radna mesta je nesporno samo ostaje utisak nedorecenosti sto se fasade tice tj izbora materijala i kolorita ali sta je tu je. Sobzirom da se objekat nalazi u trecem bulevaru savrseno se uklapa u okolinu :)
 
Igor":1fhwlp6d je napisao(la):
... savrseno se uklapa u okolinu ?!
Kakvu okolinu? .. iza njega je pruga, a pored treba da bude 'Campus41'.

Pre bi se reklo da malo otskače od okoline, ali o ukusima .....
 
Meni je u poredjennju sa ostalim dvospratnicama OK. Narocito ce biti zanimljivo videti sve to kad se zavrsi taj "square" (trg, po srpski) izmedju dve zgrade. To mozda razbije monotoniju koju ovo sivilo odaje. Doduse ja sam nesto zgotivio te zgrade koje lice na malo apdejtovani NBG iz ranog perioda (kao sto je i Belgrade office park npr).

Kada je u pitajnu utisak koji odaje, to sto je pored Campusa 41, GTC Squaru moze samo da steti.
 
Još jedna poslovna zgrada u Beogradu
1907_ocp_w222_h332.jpg

Na Novom Beogradu izgrađena je još jedna poslovna zgrada. Na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Bulevara umetnosti, izgrađen je savremeni poslovni centar, koji čine dve poslovne zgrade A klase, investitora GTC. Koncept ovog projekta je prožimanje različitih funkcija prostora, uz kreiranje novog gradskog trga u jezgru poslovnog bloka. U ovu zgradu uselila su se predstavništva svetskih firmi poput Boša, Adidasa i drugih.
Izvor: Danas
Link: http://www.danas.rs/vesti/srbija/be...vna_zgrada_u_beogradu_.39.html?news_id=141588
 
Ovo što vidimo je unutrašnje dvorište jedne od zgrada.
 
Tek sad videh za ovu zgradu.Nije losa, posto su mogli mnogo gore da je urade za taj deo beograda.Mislim imam utisak da se u tom delu Nb grade jako ruzne zgrade tako da po svemu sudeci ovo i nije tako lose.
 
Izvor: Beobuild.rs

"Green Heart" kreće ovog leta

Poslovni kompleks GTC Square, na uglu Bulevara Milutina Milankovića i Bulevara umetnosti, ući će ove godine u veliku dogradnju i rekonstrukciju. Postojeći objekti izgrađeni su početkom 2009. godine, a najavljeni radovi podrazumevaju rekonstrukciju postojećih i dogradnju novih objekata u dve faze. Nakon rekonstrukcije i dogradnje kapacitet postojećeg kompleksa biće višestruko uvećan, uz tri nova objekta na parceli i dodatnih 60.800 kvadrata bruto prostora. Planirano je preoblikovanje površina između objekata i formiranje parkovskog ambijenta u unutrasnjosti bloka, kao i izgradnja velike podzemne garaže sa 900 parking mesta. U skladu sa istaknutim zelenilom kompleks će dobiti i novo ime – Green heart (Zeleno srce).

Celu vest kao i prikaze projekta mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/green-heart-kre%C4%8 ... p2697.html
170307-GTC%20Green%20Heart-01.jpg

170307-GTC%20Green%20Heart-02.jpg

Celu vest kao i prikaze projekta mozete pogledati u vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://beobuild.rs/green-heart-kre%C4%8 ... p2697.html
 
Okruzenje zeljeznicke stanice na NBG postaje sve bolje.
 
SLažem se, još da probiju i nasip i taj kraj će baš da živne.
 
Još i da srede železničku stanicu koja je u fazi raspada :rant:
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=445217#p445217:168fwwz8 je napisao(la):
milos.tro » Sub Apr 08, 2017 7:51 pm[/url]":168fwwz8]Još i da srede železničku stanicu koja je u fazi raspada :rant:


i to je u planu. baren polako nesto rade to je vazno
 
Идући на посао, приметих да су почели да скидају фасаду са једне од две постојеће ругобе (са оне удаљеније од Булевара уметности). Значи, почело је.
 
Nova fasada postojecih objekata u okviru rekonstrukcije i izgradnje ovog kompleksa iako ne zavrsena vec ulepsava ceo poslovni potez u M. Milankovica i pravo je osvezenje vac sad ovako nezavrsena. Razlika izmedju stare i nove fasade je vise nego ocigledna, stara izandjala konfekcija polako nestaje. Nedelja je pa nikog nije bilo od majstora da pitam kad odprilike zavrsavaju i kad pocinje gradnja novih zgrada ali predpostavljam da ce pocetak biti na prolece. Nisam imao vremena da slikam iz vise pozicija a i sunce mi je sijalo direktno stari objektiv(a i telefon moram da menjam) tako da uzivo sve izgleda bolje:








Na ovom kadru se dobro vidi kako ce se ceo buduci kompleks odlicno uklopiti u postojecu matricu:

 
Pocelo je:
211bdef520df06e77207b88e3c66fd6a.jpg


Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
 
Pocelo je i kopanje za temelje dve nove zgrade iza kompleksa duz pruge :






Istovremeno se nastavlja sa skidanjem starih i postavljanjem novih fasada duz bocnih i zadnjih strana na obe zgrade sto se nesto oduzilo il se bar meni tako cini :


 
Radi se i dan i noć,ne prestaju sa lupanjem po ceo dan.
 
Што више посматрам Нови Београд, све сам више убеђен да му фале две, три куле од преко 150 метара груписане у мали кластер, као акценат у простору. И да се одржи постојећа матрица зелених површина, које чини ми се, из године у годину постају све изграђеније на потпуно безвезан начин.
 
Ova nova fasada jeste lepsa, al sad zaposleni vise nemaju mogucnost prirodne ventilacije(prozori ne mogu da se otvore) niti su dobili da im je pogled iznutra bolji jer ovo samo spolja deluje da je sve u staklu medjutim isto je kao pre, jedan prozor jedan stub.
 
Postavljen je kran na uglu Milutina Milankovica i bul. Umetnosti

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=501718#p501718:3or4lpoq je napisao(la):
Posmatrac » 18 Dec 2017 02:35 pm[/url]":3or4lpoq]Што више посматрам Нови Београд, све сам више убеђен да му фале две, три куле од преко 150 метара груписане у мали кластер, као акценат у простору. И да се одржи постојећа матрица зелених површина, које чини ми се, из године у годину постају све изграђеније на потпуно безвезан начин.
Blokovi 25 i 26, 42 kao i blok 20 sa Uscem preko puta su po planu namenjeni formiranju malih klastera takvih zgrada. Takodje duz Oml. brigada imamo najavu o formiranju jedne zanimljive celine. Za sad jedino sto imamo su visegodisnja zamajavanja javnosti sa najavama i renderima.
 
Vrh