Šta je novo?

GTC "Ada Mall"

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=511748#p511748:d9tvynz4 je napisao(la):
plećko » Sub Jan 27, 2018 6:28 pm[/url]":d9tvynz4]Što su ti sve slike blede, jel slikaš kroz staklo kabine ?
Mislim da mu bezbednjak ne dozvoljava da izadje van nje 8)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=511351#p511351:2dmaiqpl je napisao(la):
11030 » 25 Jan 2018 07:50 pm[/url]":2dmaiqpl]Sta se desava sa pristupnim saobracajnicama? Kad se planira ona rekonstrukcija itd?

Nema ništa od toga.
 
Drustvo koliko brzo napreduje ovaj projekat mi ga na forumu ne mozemo ispratiti. Oni su digli jos jedan sprat koji gleda na adu. Zanima me da li je u delu blize toboganu iskopano za garazu ? Niko nije ispratio to sa slikama a vidim vec da su podigli sprat na tom delu.
 
Kakva racunica moze da bude pravljenje ne bas konkurentnog tc-a na vec poprilicno zasicenom trzistu, na prostoru koji je sabijen kao u d....u, uz astronomska ulaganja kako u samu gradnju na nezahvalnom terenu tako i u estetski izgled?

Zar nije lakse velike pare koknuti u stambenu gradnju poput A bloka i slicno? Sto im treba ovaj rizik? Koliko uopste treba da se otplati ovaj objekat?
 
Nije ovo velika povrsina, tako da kad se izbore s terenom i temeljima (a izborili su se uspesno), spratovi su prilicno jeftini i donece im vise novca u kontinuitetu, nego kad se investira u 6 zgrada P+6s, sa po 4 stana.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=516777#p516777:3b97535l je napisao(la):
Sreda » Čet Feb 15, 2018 6:37 pm[/url]":3b97535l]Kakva racunica moze da bude pravljenje ne bas konkurentnog tc-a na vec poprilicno zasicenom trzistu, na prostoru koji je sabijen kao u d....u, uz astronomska ulaganja kako u samu gradnju na nezahvalnom terenu tako i u estetski izgled?

Zar nije lakse velike pare koknuti u stambenu gradnju poput A bloka i slicno? Sto im treba ovaj rizik? Koliko uopste treba da se otplati ovaj objekat?

Trziste uopste nije zasiceno iznoseni su vec podaci u odnosu trzni centri i broj stanovnika.
Trzni centar je nesto sto uvek zaradjuje a stanovi samo kada ih prodas.
Lokacija pored ade je dobra i za parking leti.
Isplativost za projekte oko 5 godina je i vise nego dobra.


Oni toliko brzo grade da mislim da u septembru mogu da ga otvore.
 
Саша Бг;145390803 je napisao(la):
Тржни центар "Ада" снимљен данас:
20180216_111030.jpg

20180216_110724.jpg

20180216_111357.jpg

20180216_111401.jpg

20180216_110416.jpg
SašaBG sa SSC
 
@plecko
Taj zid su srusili pola, moje neko vidjenje je da sve rade lagano zbog moguceg obrusavanja. Jako su pazljivi i svaki potez je isplaniran tako izgleda. Po mom misljenju ruse ga celog.
 
Pucaju zidovi zbog izgradnje tržnog centra
G. NOVAKOVIĆ | 23. februar 2018. 14:38

Miniranja u okviru poslova na objektu "Ada mol" napravila problem stanarima Radničke ulice. Nastala šteta na kućama koje su u blizini će biti brzo sanirana, tvrde investitori

bgd-pucaju%20(2)_620x0.jpg


Žitelji dela Radničke ulice, od letos strahuju za bezbednost svojih domova! Intenzivna gradnja tržnog centra "Ada mol" u pomenutoj ulici, koja od avgusta prošle godine podrazumeva i miniranje zemljišta, napravila je pukotine na zidovima kuća, kako unutrašnjim, tako i spoljašnjim. I dok je nadležna inspekcija nemoćna, jer investitor ima sve građevinske dozvole, dotle izvođač radova negira odgovornost za problem!

Prema svedočenju oštećenih stanara, detonacije su počele početkom avgusta. Navodno, građevinci su naišli na stenski masiv na mestu nekadašnje fabrike "Minel". Miniranje terena za temelje budućeg šoping-mola bila je jedina opcija.
- U početku su ekplozije bile nalik na topovski udar, da bi vremenom detonacije izazivale manje zemljotrese - priča nam Draško Janković iz Radničke 5H. - Kada su probijali šipove, na zidu u našoj kući pojavile su se linije. To nam je delovalo bezopasno, međutim, miniranje je prouzrokovalo pukotine. Sada se već plašimo za bezbednost.

Ugroženi sugrađani zajednički su se obratili Građevinskoj inspekciji, ali naišli su na "rampu", jer je kompanija GTC pribavila neophodne dozvole za izgradnju velelepnog objekta.
- Zakon o izgradnji ne poznaje pojam miniranja u gradu, te ne postoji pravna mogućnost ni da ih tužimo - kaže Janković. - Pisali smo i nadležnima iz "Ade mola", ali oni tvrde da nisu izazvali problem.

bgd-pucaju%20(3).jpg


Stanari priznaju da je firma "Gradina d.o.o", koja je izvođač radova, pokazala dobru volju u jednom slučaju, postavljajući lenjire na spoljne zidove, kako bi pratili da li se pukotina širi. Iako je ustanovljeno da se oštećenje pogoršava, ništa tim povodom nije učinjeno.
- Ne znamo da li su razbili stene, ni koliko još detonacija možemo da očekujemo. Ponekad potrese osetimo i nekoliko puta dnevno. Imam dvoje male dece, koje pokušavam da animiram da se ne bi plašila. Čak nam je i pas pobegao iz dvorišta. Zaista ne znamo na koji način da izađemo na kraj sa ovom situacijom - očajan je naš sagovornik.

Rukovodstvo kompanije GTC kaže, za "Novosti", da je korišćen dinamit, kako je definisano projektom, što su odobrili svi nadležni organi. Takođe, investitori napominju da se miniranje izvodi uz prisustvo stručnjaka za bezbednost i kontrolu.
-Izvođač radova je u redovnoj komunikaciji sa susedima. Ukoliko se desi bilo kakva šteta uzrokovana delovanjima na gradilištu, odgovorni će nadoknaditi štetu - rekli su iz GTC kompanije.

Novosti
 
Baš sam danas čitao u novostima i gledam ko je ovde lud.
Ovi ne priznaju odgovornost ali će na kraju da srede. Niko im ništa ne može jer rade po projektu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=471240#p471240:17d9a7n5 je napisao(la):
Žika » Pon Avg 14, 2017 12:00 pm[/url]":17d9a7n5]Ima jedna nezgoda sa miniranjem ???? stena i pri tom su par komada stena probila zaštitnu ogradu , završila na kolovozu i oštetila jedan Solaris.

Kažem lepo da se deca igraju sa petardama.
 
Оће да уштеде па ставе више динамита или промене мешавину да буде јача експлозија 100%
 
Danas je tacno godinu dana od polaganja kamena temeljca. Mogla bi da padne neka slika za godisnjicu :D
 
Jadni ljudi. Kako ce da im saniraju stetu, zakrpice rupe malterom? Jezivo...
 
Ti ljudi tu su "smetnja"...
Treba ih oterati...
(razmisljanja investitora)

Takvom termisljanju se uvek 'prikljuci' nekolicina korumpiranih cinovnika sluzbi opstine i grada.

Inace, sjajno je sto se "neocekivano naislo na stenski masiv" na mestu gde su decenijama stene bile vidljive i na povrsini.
Takodje, iako je to bilo NEOCEKIVANO, miniranje se vrsi 'po projektu i dozvolama' pa inspekcije ne mogu nista...

Vec vidjeno vise puta po gradu. Na dedinju, po neimaru, zvezdari...

Kako oterati 'nekooperativnog' vlasnika susedne parcele? Pa zagorcati mu zivot, unistavati mu imovinu i sistematski ga drzati pod stresom i neizvesnoscu...

Sent from my LG-D320 using Tapatalk
 
Situacija se zaoštrava

VEŠTAČENJE: Da li gradnja Ada Mola šteti okolnim kućama?

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da će Beograd obezbediti veštačenje koje će pokazati da li su oštećeni građani koji žive oko gradilišta tržnog centra “Ada mol”.

Gradski mendažer Beograda je rekao predstavnicima građana koji su se žalili na oštećenja kuća i stanova zbog izgradnje tržnog centra, da će grad obezbediti da investitor nadoknadi štetu ukoliko veštačenje utvrdi da je ima i da je nastala zbog građevinskih radova.

Kako je preneo Beoinfo, Vesić je građanima kazao da su gradske i opštinske inspekcije postupile po svim zahtevima građana koji su se žalili i sprovele postupak u skladu sa zakonom.

“Kako problem nije rešen posle postupanja inspekcije, odnosno kako građani misle da su oštećeni izgradnjom šoping mola, grad Beograd će obezbediti da Gradski zavod za veštačenje, koji je najrelevantnija institucija u Srbiji, od sutra počne da radi veštačenje”, kazao je Vesić.

Navodeći da građani neće plaćati to veštačenje, Vesić je dodao da će se posle veštačenja znati da li ima oštećenja izazvanih izgradnjom tržnog centra pri dnu Banovog brda, u Radničkoj ulici, kod ulaza na Adu Ciganliju.

“Ukoliko se utvrdi da ima oštećenja koja su nastala zbog građevinskih radova Grad Beograd će obezbediti da investitor i izvođač štetu poprave o svom trošku”, kazao je Vesić na sastanku na kojem su bili i gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Podunavac i predsednik Opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Izvor: N1, Beta
 
Vrh