Šta je novo?

Gradski planovi GUP, PDR...

Da pribeležim ovo kao podsetnik.

"Na jučerašnjoj, 98. sednici Komisije za planove Skupštine Grada Beograda, odlučeno je da se od 13. maja nastave Zakonom o planiranju i izgradnji propisane procedure, odnosno da se počne sa određivanjem datuma za javne uvide u urbanističke projekte, nacrte planova detaljne i generalne regulacije."
 
Hvala Dragane, nisam ni objavio kada su odlučili posle pritiska medija da obustave javne uvide.
 
Evo malo osvjezenja sa uvida javnog

razniprojekti01-2020-05-28-22-31-35.jpg

razniprojekti02-2020-05-28-22-31-35.jpg

razniprojekti03-2020-05-28-22-31-35.jpg

razniprojekti04-2020-05-28-22-31-35.jpg

razniprojekti05-2020-05-28-22-31-35.jpg

razniprojekti06-2020-05-28-22-31-35.jpg

razniprojekti07-2020-05-28-22-31-35.jpg

razniprojekti09-2020-05-28-22-31-35.jpg

razniprojekti10-2020-05-28-22-31-35.jpg

razniprojekti11-2020-05-28-22-31-35.jpg
 
Ops, je l' se to sprema polako cepkanje vojnog zemljišta na Banjici?
 
Dragi forumasi potrebna mi je vasa pomoc.
Da li neko zna gde mogu dobiti planove detaljne regulacije za period izmedju 1950-1980? Da li postoje takvi planovi?
Konkretno, treba mi Plan detaljne regulacije za Benjicu, tacnije ulicu koja se spusta od " 5 solitera " na Bastovansku ulicu. Ta ulica se sad zove ul. Sase Simeunovica. Ide od banjicke pijace izmedju solitera i izlazi na Bastovansku. Radi se o tome da zelim utvrditi da li je doslo do odstupanja od plana prilikom probijanje te ulice. Taj deo je u tom periodu bio dosta izgradjen, i eksproprijacija je izvrsena samo za jedan deo tih objekata, druge objekte su potencijalno " izbegli " pomeranjem ulice. Mejl sam poslao na nekoliko adresa, ali odgovr osim iz Direkcije za gradjevinsko zemljiste nisam dobio. Svakako i oni su odricno odgovorili.
 
Архива општинског Одељења за урбанистичке и комунално стамбене послове.
 
Odlicno! Hvala ti puno stf. :sesir:
Nadam se da imaju jos takve informacije.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=770057#p770057:2kgsbi5o je napisao(la):
johnny_s » Суб Авг 29, 2020 2:29 am[/url]":2kgsbi5o]Ops, je l' se to sprema polako cepkanje vojnog zemljišta na Banjici?

Искрено се надам да ће се сад наћи неки заштитари шума, није било много отпора када је сасечено све испод Белог Двора...
 
Јуче је објављен "Јавни увид у нацрт плана детаљне регулације подручја између Кумодрашког потока и насеља "Падина".

Овде имате све, и текстуални део и цртеже, а издвојио сам два цртежа, цртеже планираних саобраћајница. На цртежима се види и један мањи део СМТ-а, у левом горњем углу. Од садашње "Т" раскрснице Булевар Пека Дапчевића-улица Топола, ће ићи нова саобраћајница 2+2 до "Ласте" тј. ауто-пута.

https://www.beograd.rs/cir/gradski-ogla ... ozdovac_2/
Текстуални део http://mapa.urbel.com/publish/PDR%20Pad ... kst%20.pdf
Цртежи http://mapa.urbel.com/publish/PDR%20Pad ... zi/02_PDF/

Пре десет година @Џони Ли је написао, мада није баш то тај део, али ... :
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=96858#p96858:3setgycy je napisao(la):
JohnnyLee » 20 Окт 2010 11:27 am[/url]":3setgycy]taj prostor između Komodraške i Jerkovića je terenski mnogo loš. nema nekih blagih padina nego jedna ogromna strmina koja ide od Soko Štarka do ciganskog naselja. i još ima podzemna voda Kumodraški potok širine pola tog platoa. koliko je pametno tu išta raditi stvarno ne znam
Capture_план текст.JPG
Capture_ортофото подручја.JPG
Capture_планирана намена1.JPG
Capture_синхрони план1.JPG
 
Ако су могли по Ритопеку да граде још у римско доба, није ово проблем.

Генерално Београд кубури с погодним земљиштем, сем лесне заравни изнад Бежаније и Земуна, која ме чуди што није урбанизованија
 
Novi Generalni urbanistički plan Beograda: Radi se za period do 2041, u toku anketa građana

Urbanistički zavod Beograd radi na nacrtu novog Generalnog urbanističkog plana (GUP) prestonice, a zainteresovani građani i privrednici se sa svojim idejama mogu uključiti preko službene ankete, saopštila je Privredna komora Srbije.

GUP se izrađuje za period do 2041. godine a anketa o ključnim pitanjima za razvoj glavnog grada dostupna je Beograđanima je na službenom internet sajtu Zavoda.

Sekretarka Udruženja za građevinsku industriju Privredne komore Srbije Ivana Vuletić istakla je da anketa daje mogućnost da svi zainteresovani iskažu svoje mišljenje o pravcima budućeg razvoja prestonice i ciljevima na kojima će GUP biti zasnovan.

"Učešće što većeg broja privrednika u anketi može da opredeli strateške ciljeve plana u smislu poslovanja, odnosno širenju gradskog građevinskog zemljišta, planiranju izgradnje, daljoj urbanizaciji i razvoju infrastrukture”, rekla je Vuletićeva.

izvor: B92
 
Pozdrav svima,zanima me gde bih mogla pogledati PDR za selo Rakovica,opština Voždovac iz februara ove godine?
Hvala unapred.
 
Није ПДР још изашао мада је био на јавном увиду, свакако дуго ћеш се начекати јер ће то бити она шема са 6 горилиона ситних парцела и све се раде приватно а везе немају са планираним улицама
 
Da li mi neko moze opisati "individualnu gradnju" sta to podrazumeva ili u kom dokumentu se nalazi "definicija" ?
 
Објављен је данас-10.10.2021. „Јавни увид у Нацрт ПДР за комерцијалну зону западно од Ибарске магистрале (од петље на Лабудовом брду до петље са кружним путем)“. То је део код/иза „Метро“-а. Све имате на https://www.beograd.rs/cir/gradski-ogla ... -cukarica/

Ортофото!
ortofoto.JPG
2.JPG
3.JPG

Постојећа намена
постојећа намена.JPG

Планирана намена
планирана намена.JPG

Синхрон план
синхрон план.JPG
 
Hvala, to sam našao, nadao sam se da negde može već da se vidi šta je na kraju usvojeno.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk
 
Da li neko može ukratko da mi objasni za novo naselje kod Metroa na Ibarskoj, kada se završi javni uvid u nacrt PDR koji su dalji koraci, kada se kreće sa izgradnjom, ko će biti izvođač itd? Hvala.
 
кад се креће са изградњом ко ће га знати, исто тако ни за извођача

Више ће бити да ће неки лик да купи пар њива па ће се полако изграђивати
 
Pozdrav svima, zamolio bih ako neko zna za objašnjenje šta je u planu u bloku između ulica Južni Bulevar, Bojanska i Šumatovačka, u onom neizgrađenom delu pored Maxija? Nisam baš vičan da tumačim urbanističke planove i slično, a potrudio sam se. :) Videh da je u delu Šumatovačke tu izgrađen novi stambeni objekat, isto očekujem i sa strane Južnog Bulevara, pa me zanima da li će i sa strane Bojanske doći nešto da zatvori onaj "parkić" unutra ili će se on pružati sve do ulice? Hvala unapred na informacijama!
 
Vrh