Šta je novo?

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin

Dobro si zapazio dr.Strangelove, braon je boje kao zemlja pa se slabije vidi :kk: Deluje da je od petlje odmaklo oko 400m, i da fali nešto preko 1km do spajanja, ako je završena eksproprijacija to bi moglo brzo za par dana se spoji, a ako nije...
 
Дај боже да је то.....мада мени је сумњиво јер је доста уже него где су радови са друге стране...
 
polako se nazire trasa ove saobracajnice
B60-A986-E-1462-40-D1-9142-0-B9083-F0-C855.jpg
 
Имам утисак да је ово једини пројекат да су радови почели више мање у време "свечаног отварања" а не две године касније
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=857153#p857153:25ij891p je napisao(la):
Пантограф » Pet Jun 11, 2021 4:01 pm[/url]":25ij891p]Zato što su u startu kasnili godinu dana:)
Zvanično su kasnili zbog Korone,mada ne znam kakve to ima veze sa gradnjom autoputa,budući da su tuneli na Koridoru 11 probijani i tokom vanrednog stanja kada je bio na snazi policijski čas.
 
Danas
 

Prilozi

  • 2021_06_20_17_08_04_Sentinel_Playground_Sentinel_Hub_Google_Chrome.jpg
    2021_06_20_17_08_04_Sentinel_Playground_Sentinel_Hub_Google_Chrome.jpg
    93,5 KB · Pregleda: 5.056
Pozdrav!
Da li neko zna sta se desava sa najavljenim ukljucenjem na Milos veliki iz Jakova?Na slici sam nacrtao gde bi to trebalo da bude.Iz opstine Surcin vec godinama pricaju da ce se to graditi kada se bude gradilo i ovih 7 kilometara Surcin-Novi Beograd.I na otvaranju radova je to spomenuto.Odavno vec tamo pored stoji veliko brdo peska (vidi se na slici).Jel neko ima neki novi info o tome?

mxhYmoA.png
 
Ево и цртежа будуће петље "Јаково", а већ сам га постављао.

петља јаково.jpg


Да, ова петља ће се градити у склопу радова градске магистралне саобраћајнице Нови Београд-Сурчин. Вероватно ће радови на петљи почети по окончању земљаних радова на градској саобраћајници. Мислим да је и њен рок завршетка када и ове будуће градске магистралне саобраћајнице, крај следеће године.
 
25. jun
Trasiranje do petlje Surcin je skoro zavrseno, koliko vidim radovi se trenutno izvode na jedinoj denivelisanoj raskrsnici.
Ostatak trasiranja ka blokovima verovatno koci eksproprijacija.
430-C5-C8-B-899-B-4-E29-BBF5-4-C9-BFDB2-D1-B3.jpg
 
Mislim da trasiranje trenutno stoji baš na granici opština Surčin i NBg. Dal slučajnost ili ima drugi razlog što na NBg nije počelo trasiranje...
 
Jeste, tacno na granici dve opstine je nastao zastoj. Nema razloga za zastojem tu, osim da nije gotova eksproprijacija.
 
A jel ima negde neki bolji satelitski snimak osim ovog "Satinel Hub",posto je jako loseg kvaliteta.Jeste ovde super stvar sto svakih par dana "slikaju",ali se lose vidi.Google maps su odlicni,ali oni slikaju jednom godisnje!Nekad je bilo Bing maps,i imali su -bird eye- ,ali sada izgleda vise nemaju to.
 
Ali cudno je jer se vidi da ima puno parcela i na surcinskoj i na novobeogradskoj strani, pa kako da su vamo sve eksproprijatisane i trasirano, a vamo nije ni krenulo. Pre ce biti da opstina Novi Beograd kasni.
 
Ne znam kako je sa Novo Beogradske strane ali ako se ne varam sa Surcinske strane vecina parcela zapravo pripada bivsem PKB-u. Moguće je to dosta olakšalo eksproprijaciju.

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
 
Sve je eksproprisano, rešenja su podeljena i to je dovoljno da izvođač uđe u posed, jer je doneta odluka o javnom interesu... e sad, novac, rokovi... to je posve drugi padež...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=860727#p860727:e31f8gx4 je napisao(la):
Veliki Blek1 » 27 Jun 2021, 10:04[/url]":e31f8gx4]A jel ima negde neki bolji satelitski snimak osim ovog "Satinel Hub",posto je jako loseg kvaliteta.Jeste ovde super stvar sto svakih par dana "slikaju",ali se lose vidi.Google maps su odlicni,ali oni slikaju jednom godisnje!Nekad je bilo Bing maps,i imali su -bird eye- ,ali sada izgleda vise nemaju to.

Ne nema, nije to ono pustiš dronče pa uslikaš na brzinu. Velika je zemlja.
 
Нажалост имају одличне слике и са Сентинела али нису за ширу јавност. Морају да се плате.
 
Eksproprijacija je administrativno završena.

Država je uknjižena na sve predmetne parcele na trasi.

Rešenja nisu konačna.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=860858#p860858:13043atf je napisao(la):
Алтаир » Пон Јун 28, 2021 10:44 am[/url]":13043atf]Нажалост имају одличне слике и са Сентинела али нису за ширу јавност. Морају да се плате.

misliš kao pretplata? Koliko to košta? Mada nije sigurno kao što ja zamišljam, da platiš neki iznos, i onda vrtim Sentinel od Nevade do Sibira, pa do Hongonga i Preljine i igram se i gledam šta mi padne na pamet iz ptičije perspektive u brutalnoj rezoluciji... xd Pretpostavljam da se odredi neka lokacija i onda se pretplatiš na samo tu lokaciju da dobijaš periodično ili svaki dan nmp slike, da li zbog poljoprivrede, praćenja nekih vodotokova, radova ili nečeg šestog.

Ali da, uvek sam voleo i sa Google Earth-om da se smucam po svetu i svašta nešto gledam, baš bi ovo bilo divno, kad bi bilo moguće xd
 
Нема за физичка лица, само за велике играче.Ако се добро сећам резолуција која је могућа је око 30цм.
 
Vrh