Šta je novo?

'Građevinska mafija',gradnja mimo zakona,korupcija,...

za oko 15 godina koliko je Vesic glavni u gradu nije bilo nije protesta protiv Vesica.
Ropska vecina mu se divi, pricaju kako se dobro snasao.
Cak mi jedan urabni lik rece: "Vesic je evil genius".
 
Bolje da su te obavestili kako je dotični zamenik zamenika prošao na promociji svoje knjige. Da budeš u toku sa životom oko sebe. :D
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=896991#p896991:2nrkno3f je napisao(la):
MC_ » Пон Нов 08, 2021 1:30 pm[/url]":2nrkno3f]za oko 15 godina koliko je Vesic glavni u gradu nije bilo nije protesta protiv Vesica.
Ropska vecina mu se divi, pricaju kako se dobro snasao.
Cak mi jedan urabni lik rece: "Vesic je evil genius".
https://twitter.com/i/status/1183822799128977412
 
Ma sve je okeeej... :violina:

Izvor: N1

Prijava, lažna vest, inspekcijski nadzor: Šta se (nije) desilo u Južnom bulevaru
Prijava da je prethodne večeri došlo do urušavanja gradilišta u Južnom bulevaru predstavlja širenje lažnih vesti i Grad traži da ta osoba krivično odgovara, poručuje zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On kaže da je građevinska inspekcija utvrdila da nisu ugrožene ni okolne zgrade, ni stanari. Gradilište ostaje zatvoreno dok se ne proveri da li se svi radovi izvode u skladu sa projektom.

U jamu koja se kopa zbog temelja budućeg stambeno poslovnog objekta upalo je nešto zemlje sa površine i to je sve. Informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama da je došlo do urušavanja gradilišta i zgrade u Južnom bulevaru i koje su preneli pojedini mediji, nadležni tumače sledećim rečima:

„To što se sinoć desilo je jedan klasičan primer širenja lažnih vesti i bezobrazluka“, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Zamenik gradonačelnika tvrdi da se niko od građana nije žalio, već da je policiju pozvao i lažnu uzbunu na tviteru podigao, kako Vesić kaže, jedan opozicioni aktivista, protiv koga će Grad podneti krivičnu prijavu. Inspekcija je, ipak, gradilište zatvorila.

„Prema nalazu inspekcije nijedna zgrada nije ugrožena i ničija bezbednost nije ugrožena, a to da li je investitor radio u skladu sa zakonom inspekcija će proveriti i objaviti i postupaće se u skladu sa zakonom, ni po babu ni po stričevima , bilo šta da je prekršio odgovaraće“, rekao je Vesić.

Prethodno je i investitor za N1 rekao da ima građevinsku dozvolu i tvrdi da ne radi ništa mimo nje. Zbog kiše na gradilištu nije bilo radova prethodna četiri dana, a na gradilište je, objašnjava investitor, došao zbog onoga što je pročitao na društevnim mrežama.

„Još nisam sreo tog građanina koji mi je rekao da se nešto desilo, da je nešto puklo, da je bilo neko podrhtavanje. To su komentari i priče, a na licu mesta ne postoji ništa što se vanredno desilo od predviđenih radova“, rekao je investitor Danko Mitrić.

Inače, kada se na APR ukuca matični broj firme koja je na tabli navedena kao investitor, pojavljuje se pravno lice potpuno drugog naziva. A pretragom firme koja se vodi kao izvođač, dolazi se do informacije da je ona registrovana za proizvodnju proizvoda od drveta, plute, slame i pruća. Stanari tog dela Južnog bulevara najviše su se od početka radova žalili na neobezbeđeno gradilište.
 
Neko pismen u tim stvarima je sa lakoćom navukao "Operativca iz Zemuna" (Twitter) da se sam diskredituje sa neproverenim informacijama...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=897065#p897065:2mv7evle je napisao(la):
Дошљак » Pon Nov 08, 2021 4:27 pm[/url]":2mv7evle]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=896991#p896991:2mv7evle je napisao(la):
MC_ » Пон Нов 08, 2021 1:30 pm[/url]":2mv7evle]za oko 15 godina koliko je Vesic glavni u gradu nije bilo nije protesta protiv Vesica.
Ropska vecina mu se divi, pricaju kako se dobro snasao.
Cak mi jedan urabni lik rece: "Vesic je evil genius".
https://twitter.com/i/status/1183822799128977412


Dobro. jedan protest.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=866657#p866657:8din49s8 je napisao(la):
solecar » 23 Jul 2021, 00:50[/url]":8din49s8]Весић: Станари из Видовданске за годину дана добиће станове у новој згради на истој локацији
Када је реч о преузимању ствари из станова, Весић је нагласио да је Грађевински факултет преузео обавезу на себе да ангажује своје најбоље стручњаке да утврде шта треба да се уради како би се то безбедно реализовало.
Evo kako se na kraju završila Vesićeva priča o bezbednom preuzimanju stvari iz stanova.

Stanari Vidovdanske: Stanovi opljačkani, komšinica lampu prepoznala na pijaci

Stanari iz zgrade u Ulici Vidovdanska 2a iz zgrade koja se urušila pre nekoliko meseci potvrdili su za N1 da su im stanovi opljačkani.

U telefonskom razgovoru jedan od stanara iz zgrade Novica Stanimirović rekao je da su stanovi obijeni pajserima i da su im ukradene gotovo sve stvari.

Takođe, napomenuo je da zgradu već neko vreme ne čuva ni komunalna policija ni policija.

„Čuvali su možda prvih mesec, mesec i po dana, sada nema nikoga“. rekao je Stanimirović za N1 u telefonskom razgovoru.

Na pitanje šta se dešava sa obećanom radovima napomenuo je da sve stoji u mestu i da se do sada ništa nije radilo.

Stanari su se uputili na Kalenić pijacu kako bi videli da li su tamo neke od njihovih stvari.

„Jedna komšinica juče je prepoznala svoju lampu na pijaci, mi nismo znali dok nam ona to nije rekla i jutros smo došli i videli to. Da smo znali odmah bi pozvali policiju“ rekao je Novica Stanimirović stanar iz zgrade u Vidovdanskoj 2a.
https://rs.n1info.com/vesti/stanari-vid ... na-pijaci/
 
bb0851b1c83a57cd023666ba20f5dbcf.jpg

nek ide u ovu temu


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Stanare Vidovdanske i dalje pljačkaju – izneli frižider, zaustavila ih policija

Stanarima iz Vidovdanske ulice u Beogradu i dalje nestaju stvari iz stanova, iz kojih su se iselili nakon što se urušila zgrada prošle godine.

„Komšija iz Vidovdanske nam je javio da iznose frižider iz zgrade. Javili smo policijskoj stanici 29. novembar, oni su javili Vračaru i u trenutku kada je kombi sa frižiderom kretao policija ih je zaustavila“ rekla je za N1 Zorica Stanimirović, jedna od stanarki iz zgrade u Vidovdanskoj 2a.

Potvrdila je da je prethodna grupa, koja je obila stanove, uhapšena.

"Vraćena su dva frižidera, dve mašine za veš, peć na drva. To su stvari pokradene u tri stana. To je vraćeno pre Nove godine. Šesnaestog januara će biti šest meseci kako se zgrada urušila, a našu psihu i dalje urušavaju. Ne zanima me ko je odgovaran za ovo, ja samo znam u kakvom smo stanju svi mi iz Vidovdanske", potvrdila je Stanimirović za N1.

Podsetimo, u julu prošle godine zgrada u Vidovdanskoj ulici u beogradskoj opštini Vračar urušila se zbog gradnje drugog objekta u neposrednom susedstvu. Kao što je N1 već izveštavao, stanari u Ulici Vidovdanska 2a iz urušene zgrade koju već neko vreme ne čuva ni komunalna milicija, ni policija, već su bili na meti lopova, kada su im stanovi bili obijeni pajserima, a stvari ukradene.

izvor: N1
 
Срамота! Ивеститор је био дужан да обезбеди преосталу имовину станара урушене зграде.
 
A šta im se dešava sa novom zgradom što im je obećao sićVe ? posle 6 meseci nije ni krenulo...?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
„Nama je inspekcija rekla da oni nemaju načina da investitora nateraju da reši ovaj problem, što je jasan znak da je sistem zakazao, a investitor nas nije ni pozvao“, istakla je stanarka.

 
 
Vrh