DzonTravolta
Expert
- Učlanjen(a)
- 26.07.2015.
- Pohvaljen
- 7.634
Lift je novijeg datuma, to sam video na onom klipu što je neko kačio.
Pa naravno da nisu. Fobija od komunjara im pomutila vid. U strahu su velike oči.Ne znam da li ste odgledali priloge koje sam kačio. Stanari tvrde da su njihove garaže otuđene i prodaju se sa kulom kao i prostor od 150m na pasareli. Drug oca je radio 20 godina u poslovnoj kuli i ne zna za ikakvu garažu da je postojala.
А некаква гаража испод пословне зграде је сигурно постојала, директори Генекса извесно нису ишли на посао аутобусом.
Od kad je potreban pravni osnov za bunu?Čekaj, ako smem da pitam: Koji je uopšte pravni osnov po kome se stanari bune?
И у чијем је власништву цео овај ниво? Сасвим могуће да је у "заједничком", а онда настаје отимачина... као у М. Миланковића 120 А-Е, где извесни моћни председник кућног савета отима другим улазима локале у приземљу, и тиме повећава приходе свом улазу. Ту онда треба да се траже оригинална документа - ко је инвеститор, ко је доделио на коришћење, и да се иде на суд - и тај спор може да потраје. Јавља ми се да станара овду нема међу власницима гаража - него иду на то "налазе се испод наше куле", али то правно нема везе с везом, јер је тај ниво заједнички за оба објекта... само треба видети чији је - као и да пословна зграда, нажалост, неће скоро добити приватног власника.
Takodje mi je majka radila u Genexu i sam sam cesto odlazio tamo a pred sam kraj njenog rada u Genexu negde izmedju 2011 i 2013 smo izlazili kroz garazu jer je tako brze nego liftom u prizemlje pa izmedju dve kule pa spoljnim stepenicama. Gledano prema ZG skroz desni lift je silazio u garazu.Apropo garaže ispod zgrade: pitao sam majku koja je radila u Geneksu osamdesetih godina šta joj je poznato u vezi sa tim i rekla je da je većina zaposlenih dolazila prevozom na posao i da se onaj manji broj ljudi koji su dolazili kolima lako parkirao na ulici ili drugim površinama oko zgrade. Nije sigurna jedino za sam vrh firme tipa generalni direktor i slično, ali kaže da garažna mesta ispod geneksa nisu koristili zaposleni.
Погрешна иницијатива. Теслиној заоставштини је место у старој електрани на Дорћолу.Заоставштину Тесле и Пупина сместити у „Генекс” кулу
Житељи стамбеног дела Западне капије Београда, познатије као „Генекс” кула, уочи Божића закотрљали су грудву идеја о судбини суседног, пословног здања, тако да се предлози о њеној будућој намени само множе.www.politika.rs
Значи да ће ресторан бити адаптиран у гаражу, што у знатној мери ублажава проблем.Takodje Genex je imao i restoran na -1 nivou to je verovatno negde iza mehanicara a pored garaze. Ona ventilacija sto se vidi oko objekta je za restoran vise nego za garazu.
- U toku je poslednji krug nadmetanja. Ne dozvolimo da i ovaj simbol Beograda po istom receptu kao i svi drugi spomenici kulture ode u privatne ruke - istaknuto je se u saopštenju Skupštine stanara.
Лифт у стамбеној кули је из 2000-и-неке, јер је са старим био хуманитарни проблем. Вероватно су после променили и друге, нисам пратио.
Лифт у пословној кули је, међутим, "Отис", произведен 1976. у Аустрији. Долазили су странци да га виде, јер је музејски примерак.