Šta je novo?

Generalštab

Nombre u fazonu "ako smo greškom pojeli kašičicu g... pa kakve veze ima ako na tu jednu kašičicu pojedemo i ostatak kofe..."

Primetio sam i kod ostalih koji lobiraju za Trampov bordel da isto vole da se hvataju za Beograđanku. S druge strane, Skyline ne diraju. Instrukcije i poslodavci su jasni - "fokus na Beograđanku, fokus na komuniste i njihove projekte. Ostalo ne pominjite".

Nombre u fazonu "ako smo greškom pojeli kašičicu g... pa kakve veze ima ako na tu jednu kašičicu pojedemo i ostatak kofe..."

Primetio sam i kod ostalih koji lobiraju za Trampov bordel da isto vole da se hvataju za Beograđanku. S druge strane, Skyline ne diraju. Instrukcije i poslodavci su jasni - "fokus na Beograđanku, fokus na komuniste i njihove projekte. Ostalo ne pominjite".
Da oni imaju zaista nešto protiv komunista davno bi započeli projekte rekonstrukcije fasada širom starog dela grada i uslovili novogradnju u tim delovima grada da moraju da imaju prikladne fasade. Na NBG bi rušili brutalističke zgrade i tamo gradili te visoke zgrade. Kao i sve ostalo i ta im je priča laž.

Beograđanka je takođe besmislen objekat. Ne znam šta je tvoja poenta. Napravio neko glupost pre nas, pa možemo i mi sad zbog toga?
Београђанка је симбол Београда. Грађена је седамдесетих година и од ње је Београд имао велике користи. То је пословни комплекс у који су смештене канцеларије и седишта некада највећих трговинских предузећа у СФРЈ и Европи, са међународним признањем. Ту је била смештена робна кућа Београд, као и Радио телевизија Студио Б. Од тога смо имали користи, док од овога што се сада гради немамо ништа. Ови нови симболи су највеће перионице пара које служе само да покажу моћ лоповском картелу и ништа више. Генекс кула је најмоћнији симбол економског и друштвеног успеха и развоја, као и Београђанка. То су били симболи који су показивали моћ народа, државе, и њене индустрије и економије. Ово ново нису симболи моћи народа, већ лоповлука. Мешаш бабе и жабе.

Beograđanka je ružna zgrada koja se ni danas ne uklapa u svoje okruženje. Trebala je biti građena na NBG, gde takvi neboderi imaju mnogo više smisla.

Beograđanka je ružna zgrada koja se ni danas ne uklapa u svoje okruženje. Trebala je biti građena na NBG, gde takvi neboderi imaju mnogo više smisla.
Da se sva ta visokogradnja prebacila na NBG tamo bi do sad imali mali Njujork. Ja ne mogu da shvatim šta neko ima na umu i kakav mu je cilj sa ovim razbacanim neboderima po gradu.

Mislim da je tu rec o infrastrukturi. Da Beograd imao metro sigurno bi imao nekakvu poslovnu zonu sa gomilom visokih zgrada. Kada nemas metro nema ni smisla formirati tako nesto.

Da se sva ta visokogradnja prebacila na NBG tamo bi do sad imali mali Njujork. Ja ne mogu da shvatim šta neko ima na umu i kakav mu je cilj sa ovim razbacanim neboderima po gradu.
Варшава је такође у хаосу због њихових небодера. Да видиш шта су тамо изградили, фрапирао би се. Пример:
1763209303426.png

Изгледа грозно! Кулчине поред велелепне скупштине града Варшаве. Ми смо супер прошли! Да не кукамо превише!

S tim što vredi dodati da je Varšava (osim starog grada) cela kao NBG, ravna, sa širokim bulevarima i ulicama, dobrim javnim prevozom i biciklističkom infrastrukturom, mnogo pogodnija za ovakvu gradnju. Tamo je pritisak ovakvih nebodera na saobraćaj skoro nikakav.

Beograd teško podnosi i trenutno stanje saobraćaja, dodatnih 280k kvadrata u tom delu će da napravi pakao.

Варшава је такође у хаосу због њихових небодера. Да видиш шта су тамо изградили, фрапирао би се. Пример:
Pogledajte prilog 258201

Изгледа грозно! Кулчине поред велелепне скупштине града Варшаве. Ми смо супер прошли! Да не кукамо превише!
Treba reći i da mnogi Poljaci mrze tu zgradu i smatraju je simbolom strane okupacije.

S tim što vredi dodati da je Varšava (osim starog grada) cela kao NBG, ravna, sa širokim bulevarima i ulicama, dobrim javnim prevozom i biciklističkom infrastrukturom, mnogo pogodnija za ovakvu gradnju. Tamo je pritisak ovakvih nebodera na saobraćaj skoro nikakav.

Beograd teško podnosi i trenutno stanje saobraćaja, dodatnih 280k kvadrata u tom delu će da napravi pakao.
То је зато што су градили Совјети. Њихови стручњаци су се питали за све, и зато је тако, док се код нас пита криминални картел. У Пољској су школовани људи који су изнад власти по питању оваквих ствари што се тиче саобраћајне инфраструктуре и урбанизма. Када већ причамо о Новом Београду, није ми јасно зашто су комунисти гурали широке улице и булеваре на Новом Београду, док су у старом центру Београда остале уске двосмерне улице и тротоари. Београд је био уништен у Другом светском рату, и могло је то да се пројектује без проблема. Не разумем зашто су тако оставили. То би много олакшало инфраструктуру саобраћаја, без обзира на број становника. Иначе, слажемо се да ће ове Трампове куле направити огроман проблем, и то треба да нам буде још један разлог да спречимо ово, било милом или силом.
Treba reći i da mnogi Poljaci mrze tu zgradu i smatraju je simbolom strane okupacije.
То први пут чујем од тебе. Да је тако, одавно би је Пољаци минирали, пројектовали другу, и изградили је, али није.

Poslednja izmena:
Није баш ни цео НБГ у старту био са широким булеварима свуда. Било је ту пуно слепих скретања и по две траке.

Грешке су направљене у прескакању дивљих обода предратног Београда (Стара Карабурма, Звездара иза новог гробља, Пашино брдо, Шумице, Душановац) и неспајања и неширења предратно планираног унутрашњег прстена Јужни булевар-Северни булевар.
Највише су зезнули са Врачаром, Звездаром и Вождовцем.

То први пут чујем од тебе. Да је тако, одавно би је Пољаци минирали, пројектовали другу, и изградили је, али није.
То што ниси чуо ипак није основ да тврдиш да тако и није пошто иначе баш јесте. Пољаци је мрзе јер је доживљавају као симбол совјетске окупације. А и мало су је совјети несрећно и позиционирали, игноришући постојећу урбану матрицу.

Мени се зграде "7 сестара" допадају и јесу симбол и одраз тог времена и те културе. Уживо иначе изгледају спектакуларно

Да ли је и овај СУП такође имао сличну правно економску конструкцију?
1763224708726.png

То што ниси чуо ипак није основ да тврдиш да тако и није, пошто иначе баш јесте. Пољаци је мрзе јер је доживљавају као симбол совјетске окупације. А и мало су је Совјети несрећно позиционирали, игноришући постојећу урбану матрицу.

Мени се зграде "7 сестара" допадају и јесу симбол и одраз тог времена и те културе. Уживо, иначе, изгледају спектакуларно.
Заправо, ово је Палата културе и науке у Варшави, а не Скупштина. Моја грешка. Мени се допада и претеча је седам сестара. Зграду је пројектовао Лав Руднев 1952. године, и завршена је 1955. Уосталом, постала је симбол Варшаве и има је на многобројним сликама и разгледницама. Не треба је дирати, већ је оставити. Замисли то срушити. Варшава би била непрепознатљива за туристе, а верујем да су мишљења о тој згради подељена, као код нас у вези Добровићевог Генералштаба.

Prelepa zgrada. Nikada neću prežaliti što nije izgrađen dvor kod Skupštine po planu Bugarskog (a i Marlović ga je u onom godišnjaku lepo modifikovao). Baš je velika šteta što imamo malo takvih zgrada. Ipak takve zgrade daju gradu notu elegancije i prestiža.
Splet okolnosti: prisustvo Belih Rusa - arhitekata , aura ratne pobede i činjenica da je Beograd postao središte jednog mnogo šireg prostora (bez nužnog ulaska u priču o jugoslovenstvu).

Не зна се да ли је огавније (у сваком смислу) ово што нам спрема овај савремени окупатор или она послертна грдоба коју је направио црвени шумско-разбојнички окупатор из 1944. године. Мртва је трка.

А за све вас који тако страствено браните тековине комуњарских крвника и њихове измишљене историје, ево мало интересантног штива, да видите шта је красило ова два ћошка пре несрећног наиласка банде црвене:

Дакле, ово није генералштаб већ најобичнији црвени ССНО.
И ако се залажемо за враћање нечега у првобитно стање, хајде прво да се упознамо са тим стањем.

Не зна се да ли је огавније (у сваком смислу) ово што нам спрема овај савремени окупатор или она послертна грдоба коју је направио црвени шумско-разбојнички окупатор из 1944. године. Мртва је трка.

А за све вас који тако страствено браните тековине комуњарских крвника и њихове измишљене историје, ево мало интересантног штива, да видите шта је красило ова два ћошка пре несрећног наиласка банде црвене:

Дакле, ово није генералштаб већ најобичнији црвени ССНО.
И ако се залажемо за враћање нечега у првобитно стање, хајде прво да се упознамо са тим стањем.

Retko jadan komentar na ovom forumu.

Retko jadan komentar na ovom forumu.
Не да је јадан, него је глуп. Не схватам поенту његовог коментара. Не вреди исправљати криве Дрине. Боље да спасимо ово док још можемо, уместо што трошимо време на глупости, а називати монументално ремек-дело великог Добровића »грдобом« није за коментарисање. Простаклук и незнање на највишем могућем нивоу.

Vrh