Nema nista od toga, videcete. 99.9% sam siguran tako da dzabe se lozite vi koji prizeljkujete kulcine tu. Ne bi bio prvi put da neko izadje s projektom koji ne bude nikad sproveden
Ne znam zašto si toliko siguran u to. U Beogradu se lovi svaki slobodan kvadrat za gradnju, pogotovu u zadnjih godinu dana otkako je otežao za 100.000 Rusa. A pored toga, država lovi, mislim toplo dočekuje sve investitore i projekte jer joj trebaju pare, što od dozvola, što od reketa/apanaže, što od povrata uloženog posle izgradnje, što zbog ubiranja poreza nakon izgradnje, što zbog manite "samo nek se gradi" jurnjave za rastom i BDPom. Država sigurno želi sve ovo, odgovara joj.
Istina je da je bilo ranije ovakvih vesti za ovaj i druge objekte zatočene u prošlosti, ali sve to je bilo pre krize, grabeži i (ekonomske) šizofrenije izazvane Kovidom, i posle najezdom Rusa.
Mnoge zaboravljene lokacije se pokreću ponovo, prodaju i kupuju, ili makar pokreću stvari u sudovima i opštinama. RADova zgrada je prodata, BIP, ostaci SUPa prekoputa Skajlajna, Delta je zapalila ostatke u Despota Stefana zaglavljene u limbu, sačekala da izgore i počela da gradi kompleks... Grabi se sve što država pusti u promet. Samo je pitanje vremena kada će isto biti pokušano i sa Generalštabom, a mislim da se sad dešava upravo to, ili bar pokušava.
Ako se i ne desi sada, pokušaće opet za par godina. A s obzirom da i država i investitori imaju svoje ljude koji prate lokalno javno mnjenje (potvrđeno na BB više puta), bolje je da se sad digne bura oko toga nego da se opet dese Internacionalne brigade (rušenje u toj ulici) ili neka druga podlost "preko noći" pa da se posle vade "epa jbg, sad je svršen čin, idemo dalje".
Npr Gremlinova gondolčina na Kalemegdanu i jarbolčina na Ušću su stopirane tako što su se ljudi pobunili, a veći deo tog bunta i energije jeste potekao sa društvenih mreža i foruma.
Podlost i smelost naprdnog taloga i štroke oko njih (sponzori i partneri) se nikad ne sme potcenjivati. Čovek s njima uvek mora da bude u gardu. Mislim bar ako namerava da živi ovde u nekoj budućnosti, da ostane ovde.