Šta je novo?

Gde kupiti stan u Beogradu kao investiciju? Do 130000 evra, da ima CG i da nije periferija.

Učlanjen(a)
15.04.2021.
Poruke
2
Pohvaljen
2
Pozdrav drustvo,
Zelim da kupim stan u Beogradu kao investiciju, do 130000 evra. Nesto sto cu moci da izdam, da je u lepom kraju, mirno, skola, vrtic, prodavnica blizu i da je lepo povezano gradskim prevozom a da nije daleko bas. Zanima me mozda Novi Beograd, ili Beograd na vodi...
Da li neko ima neki savet gde gledati, i koje agencije su pouzdane, ili ici samo preko vlasnika?
Vec skoro 10 godina ne zivim u Srbiji, pa i ne znam bas dobro koja je situacija, samo ono sto cujem malo od prijatelja.
Hvala puno svima!
Pozdrav,
 
U naslovu teme fali još i
- sa ili bez tašte - 🤣
Imaš temu
Cene nekretnina
 
Poslednja izmena:
Centar grada jer se treba kladiti na turizam u buducnosti (potencijal rasta broja turista je x7-8)
Takdje treba gledati blizu velikih infrastrukturnih projekata (tipa metro stanice).

Sto visa cena po kvadratu = manji trosak odrzavanja. (Hocu reci bolje i 30 m2 sa parkingom) nego nekih 70m2 dalje od centra bez.

Srecno sa kupovinom!
 
i koje agencije su pouzdane, ili ici samo preko vlasnika?

To je u principu svejedno dok god je stan uknjižen i bez tereta... ako kupuješ od investitora stan u izgradnji bitno je da je investitor pouzdan, da je gradio ranije bez problema... poštovao izdate gradevinske dozvole, dobio upotrebnu, uknjizio zgradu... ima to negde i online da li apr sajt ili negde sve hronološki poređano...

ako vidiš recimo za tu parcelu tražio izmenu građevinske pa odbijen pa opet izmenu pa odbijen... to nije najbolji sled, mozda na kraju sve bude u redu al ipak je tu nesto muvao odstupao od projekta itd... mada je u izgradnji uvek rizik al je i cena kvadrata niža...
 
Kažeš investicija a misliš na čuvanje vrednosti koju imaš u novcu. Investicija bi bila birati stan u manjim gradovima ili neizgrađenim kvartovima za koje postoji verovatnoća da nekim razvojem podignu cenu kvadrata u budućnosti, tj. da porast kvadrata bude veći od inflacije. U bg, ns to neće biti slučaj.
 
Катарина, у центру се сада за 130.000 евра нажалост може купити само врло мали стан.

Али не бих умео да саветујем у којем делу града би сада куповина могла бити повољна, у смислу да ће цена у будућности расти. Када бих сам куповао, можда бих баш узео мали стан у центру.
 
Oko vukovog spomenika za 3200 plus pdv kvadrat mozda nesto veći za 2900 ako moze da se nadje
 
Kažeš investicija a misliš na čuvanje vrednosti koju imaš u novcu. Investicija bi bila birati stan u manjim gradovima ili neizgrađenim kvartovima za koje postoji verovatnoća da nekim razvojem podignu cenu kvadrata u budućnosti, tj. da porast kvadrata bude veći od inflacije. U bg, ns to neće biti slučaj.

Pod investicijim verovatno misli na zakup. A tu različiti još faktori igraju ulogu... Blizina fakulteta je dobar smer u kome bi mogla da razmišlja što svakako uključuje centar ali i deo Vozdovca gde su 3 faksa i jedna popularna visoka škola skoncetrisani u krugu od km, a cena kvadrata nešto niža... nije loša opcija...

Preporucujem potrkovlje jer se kvadrat izračunava drugacije pa može platiti ekonomsku cenu a kasnije stan od 33kvm koji ima 42 kvm podne površine, izdaje kao dvosoban 42 kvm a prećuti realnu i uknjiženu površinu od 33kvm...

Jer zaista i ima dve sobe i podnu površinu od 42kv. Tako da će neko plaćati više za realno manje itd.

Plus što mladi ljudi i studenti vole potrkovlja.

Puno je tu faktora šta kome treba u datom trenutku i kako kao zakupodavac da maksimizuješ investiciju u nekretnine...
 
Slažem se sa svime što su rekli Došljak i Noki, blizu fakulteta i firmi što u prevodu znači centar grada, Novi Beograd i delovi Voždovca blizu fakluteta. Ja bih izbegavala suterene i prizemlja jer je to teže izdati, sve ostalo od prvog sprata do potkrovlja bi mi došlo u obzir i slažem se da je potkrovlje možda najisplativije za kupovinu i izdavanje, naročito u centru (javi mi se u inbox ako te to zanima). U centru mislim da je svaka kvadratura i struktura ok, garsonjere počev od 20 kvadrata pa dokle se može sa tim iznosom, lako ćeš izdati, za Novi Beograd bih ja lično gledala, ako je ikako moguće da ima još jednu odvojenu sobu, jer tamo mi se čini da nije toliko atraktivno za studente već za mlađe zaposlene ljude koji možda već žive u paru i planiraju porodicu, pa im znači da imaju još jednu odvojenu sobu. Beograd na vodi je trenutno, imho, mačka u džaku, pitanje je šta ćeš dobiti, imaš dosta o tome tamo na temi, da ne dužim ovde, a nisam sigurna ni koliku kvadraturu tamo možeš dobiti za taj iznos.

Ovo sam sve pisala za dugoročno izdavanje uz mesečno plaćanje, ako bi izdavala kratkoročno (turistima, stan na dan i slično), onda mislim da nema smisla kupovati bilo gde van centra grada.

I na kraju da dodam, pametno što si otvorila novu temu, trebalo je isto to i ja da uradim samo da umesto investicije stavim za život, mislim da bih lakše našla nešto što mi odgovara :)
 
NBG je zicer što se tiče budućeg rasta cene. To je jedini zaista urbanistički uređen deo grada, i sad ovi projekti kao Expo impliciraju da će se grad razvijati na tu stranu dalje.

Ipak, to je pored centra verovatno i opština gde je tražnja za malim stanovima najjača trenutno, tako da je pitanje šta se može kupiti za 130k.
 
Ti manji sranovi po centru su odavno razgrabljeni tako da retko kad iskoci da nesto valja. Ovo sto je iole priatojno je sve preko 180k i to ono 40ak kvm i to uglavnom u izvornom stanju. Iskreno ako je nesto precenjeno to su zgrade stare po 100 godina i ti manji stanovi u centru bg-a. Ti da puknes preko 200k za 40kvm za neku iskopinu je van svake pameti.
 
Vrh