Naravno kad vlast to želi pa tu okitili najboljim ukrasima i dekoracijom a Knez isto sve godinama.Ne znam ja kad je to u Knezu, na Trgu, u BNV-u bilo nekoliko stotina hiljada ljudi, a da nisu protesti.
Dakle, Ada je centar tj.sustinski Banovo brdo.
Da je epicentar ludila, bilo bi nekog novogodisnjeg marketa ili tako nesto, a nebi sve prebacili u onaj park BGH2O ili na savskom setalistu.Savski Trg je buduci epicentar ludila
pa to i prave jer je to napravila vlast. Oni žele da ljudi predju dole a to i već rade. Prave novogodišnje spektakle, i slično... Sam Vučić se "šeta" dole, jer je ovo najbolji projekat ikad koji je zadesio Srbiju što bi neko rekao...Pitam se da li ce Beograd na vodi zaista postati centar grada, tj ima li uslova za to?
Da prenesem moje pisanje sa druge teme. Može vlast, nebitno koje u datom trenutku na njenom čelu, da pretvara koji god hoće deo grada u novi centar, mili da prekrsti neki deo grada u novi naziv, ljudi će i dalje koristiti naziv koji su koristili decenijama unazad, isto ko što će centar (bila to Knez Mihailova sa okolinom, bio to lokalni centar nekog naselja) i dalje biti centar i tu će ljudi ići, zato što je to tako decenijama unazad, a ne tamo gde im neko drugi kaže da treba da idu.pa to i prave jer je to napravila vlast. Oni žele da ljudi predju dole a to i već rade. Prave novogodišnje spektakle, i slično... Sam Vučić se "šeta" dole, jer je ovo najbolji projekat ikad koji je zadesio Srbiju što bi neko rekao...
Nema od toga ništa. Sve će ostati tu gde jeste, a i ova priča da je BNV centar univerzuma, što neko reče, odlazi na djubrište istorije čim dođe do smene vlasti. Jer kako ko dođe na vlast, tako ajd jovo nanovo, istorija počinje od mene.Zapravo, geografski centar Beograda je Sremčica. Bar ako se gleda kao Okrug Beograd.
Što se tiče centra zbivanja i sadržaja, nemam ništa protiv da u budućnosti Beograd na vodi i Blok 18 preuzmu na sebe uloge novih centara Beograda.
Taman neka vode sa sobom i hostele, AirBnb, noćne klubove, automobile, precenjene radnje, i sve ostalo.
@spatiotecte
Napisa roman, a ne odgovori mi na drugo pitanje, na koje je dovoljno da se kaže DA ili NE.