Šta je novo?

Expo 2027

Skeptičan sam što se tiče realne mogućnosti da se održi EXPO. Pored toga što kasne radovi oko izgradnje onih hala i stadiona, za EXPO je potrebno 30 000 volontera. Ovi jedva da mogu da sakupe toliko ljudi da im stoje 2h na ulici zbog mitinga i to da plate da budu tu. A da 30 000 mladih volontira u toku 3 meseca koliko traje EXPO, uzimajući u obzir trenutnu situaciju u zemlji, to ne deluje realno uopšte.

Poslednja izmena:
Prema animaciji sa prikazom realizacije gradnje, dobar deo hala bi već trebao da bude pokriven.

1.png

Skeptičan sam što se tiče realne mogućnosti da se održi EXPO. Pored toga što kasne radovi oko izgradnje onih hala i stadiona, za EXPO je potrebno 30 000 volontera. Ovi jedva da mogu da sakupe toliko ljudi da im stoje 2h na ulici zbog mitinga i to da plate da budu tu. A da 30 000 mladih volontira u toku 3 meseca koliko traje EXPO, uzimajući u obzir trenutnu situaciju u zemlji, to ne deluje realno uopšte.

30.000 volontera sigurno nece naci osim ako ne nateraju svoje uhlebe da volontiraju. Svakako verujem da Exxo nece biti odrzan ili ce biti oduzet

То колико би било добро толико би биле и жестоко бачене паре.

Zapravo ne znam šta je gore od ta dva. Uvek je najskuplji nezavršen projekat, jer nema povraćaja uloženih sredstava. Sa druge strane ako se nastavi sa njim nastavlja se pljačka i trošenje novca koji se može upotrebiti za važnije stvari. Treba racionalno doneti odluku, a ne iz čistog revanšizma i ako uskoro dođe do smene režima.

Прво што треба урадити јесте прекинути планове о пресељењу сајма. Друго да се откажу остали садржаји као што су акваријум и сл. Саме хале ЕХПО се могу пренаменити, најбоље у универзитетски спортски центар.

Vrh