Šta je novo?

Expo 2027

Registrovao sam se samo da bi vam postavio pitanje ovde.

Sta je ovo? Jel sam ja nesto pogresno informisan,ili koliko znam EXPO mora da bude zavrsen 2026te.Neko mi rece sredinom ali ne znam koliko je tacno.
Zasto je u vecini samo izravnana zemlja i po koji temelj i stubici koji strce,a sa druge strane stambene zgrade koliko vidim se stancaju i nicu jako brzo,delujem i da su na 70% izgradnje,dok sam EXPO ne vidim da je nesto posebno mrdnuo.Sta je sa ostalim projektima u okviru EXPO? Ne mogu da se setim sta je obecano,moze li me neko podsetiti? Ozb pitam,jer znam da je ovo ipak forum za arhitekte i gradjevinske inzenjere pa me stvarno zanima neko profesionalno misljenje. Ima li teorije da se EXPO uopste zavrsi,ili mi se to cini da se vec sada prave izgovori zasto nece biti zavrsen? Hvala vam unapred ljudi,s vremena na vreme lurkujem ovim forumom vec godinama i stvarno je kvalitetan,barem iz mog laickog ugla.

Mali update, čini se da Pruga Zemun Polje - Aerodrom - Expo dobro napreduje, radova ima u poljima, došla je do brze magistrale NBGD - Surčin sa obe strane u smislu trasiranja, vidim da se rade neke pripreme oko terena za Akvatik centar ali nista konkretno još uvek, stambeni kompleks ide u visinu polako, pomeren kamp i radi se na pripremi terena za Železničku stanicu Nacionalni stadion... Nacionalni stadion malo više kranova u odnosu na prošli put kada sam bio, više u video snimku...

Mislim da će prvo biti korišćeni stanovi za smeštaj učesnika EXPO-a, a onda će ići u prodaju. Po Vučićevoj priči, trebalo bi da idu određenim kategorijama stanovništva (priuštivo stanovanje).

Vrh