Šta je novo?

Expo 2027

Може ли овај пројекат да се рашчлани, да видимо колико где иде пара?
Колико се гради хала?
Шта имамо још од објеката тачно осим хала и фудбалског игралишта?
Шта се ради од инфраструктуре? Саобраћајно знам за пристан, пругу и друмске површине.
Постоји ли визија даље експлоатације комплекса?

Pogledaj sta je ostalo od EXPO-a u Lisabonu ili Sangaju.....ima i dobrih primera za Expo posle samog dogadaja.

Osim toga, sajmu nije mesto u centru grada i dobro je sto ce Expo posle da sluzi kao sajmiste za Beograd. Spojemo sa vozom i blizu autoputa i aerodroma.

Pogledaj sta je ostalo od EXPO-a u Lisabonu ili Sangaju.....ima i dobrih primera za Expo posle samog dogadaja.

Osim toga, sajmu nije mesto u centru grada i dobro je sto ce Expo posle da sluzi kao sajmiste za Beograd. Spojemo sa vozom i blizu autoputa i aerodroma.
Pojacaj taj majonez u sendvicu jos malo. Malo haluciniras

PS pozdrav od nekog ko je bio i u Lisabonu i u Sangaju za razliku od tebe i tebi slicnima na forumu

Jedno nepopularno mišljenje zbog kog i ljudi iz mog bliskog okruženja misle da sam lud, ali kao i svaki Srbin, i ja imam neki gen Ilije Čvorovića u sebi, pa da kažem kakva mi je paranoja na duši - men' se čini da ovaj EXPO Srbija nije dobila, nego da nam je dat.

Odnosno, dobijanje organizacije ovakvih manifestacija nije moguće bez ozbiljnije diplomatske akcije, a ja nešto, drugarice i drugovi, sumnjam u sposobnosti profesionalnog tapšača Marka Đurića i prethodnika mu, da ubede veći deo sveta da je Beograd spremniji za EXPO od npr. Minesote ili Malage.

Trenutno nam to možda ne deluje tako, ali meni nekako izgleda da je EXPO neka na brzinu sklepana verzija nekog "skoka" u razvoju (kako uostalom i nazadni reklamiraju svoj ekonomski program do 2027). Prividnog skoka, naravno - stadioni, neki koncert tipa Tejlor Svift u Surčinu, delfinarijumi, zabavni parkovi, tobogani, a verovatno i nove fasade, po neki novi park, trg, neki strani modni/ugostiteljski lanac, nekoliko fensi hotela, nekoliko presvučenih/novih ulica, novih turskih tramvaja, buseva, popločanih trotoara i sl.

Ukratko, sve što bi trebalo da stvori neku sliku o nekakvom napretku, nekakvom novom razdoblju za Srbiju, a sve kako bi se kompenzovale neke teške odluke koje je neko davno obećao.

Па наравно да нам је дат - као што нам је дат приступ немачкој аутомобилској индустрији, тиме и стабилан динар и плате да можемо да летимо на море, све за неке "услуге". Да је Тадић хтео (смео) да их да, добио би још он заузврат све то, али није.

Е, сад, пошто те школе из којих се деца једно другом на распусту јављају са: "Ја сам у Барселони", "А ја срела Машу у Аликантеу! Је л` близу та Барселона да се видимо?" - сад руше режим (јер бољестојећи, пошто су уједно и образованији, листом су против Вучића и његовог ситног околоморавског башибозука из Јагодине ради каквог су и четници ономад дошли на рђав глас), то значи да се режиму ближи крај и да ће нека прелазна влада Прогласа, какву данас зазива Пајтић, кад поништи услугу Трампу плус јеврејском и још једном лобију за уступање Главног ђенералштаба - добити од риђег Шешеља из Беле куће претњу санкцијама као Колумбија јуче. И онда ће Прогласа да брани Путин :)

Слути да ће бити занимљиво. А сајам ће, дабоме, у свакој варијанти отићи у Сурчин, јер без обзира на географију, боравак у седам деценија старом простору кад имаш нов и савремене концепције (а стари је неодговарајуће), нема баш никаквог смисла. Мораће халама да се нађе нова намена, кад дође Проглас.

Vrh