Šta je novo?

Expo 2027

Данас ми је искочила реклама да ће једна од тема ЕХПО бити видео игрице.

Koliko je realno da ova SNS megalomanija zameni Sajam? Objektivni odgovori me zanimaju. Lično imam utisak da je jedna od najvećih prednosti Beogradskog sajma njegova lokacija u gradu, a ovaj Ekspo kompleks će biti potpuno izolovan u surčinskim livadama.

Мени су ови тестерасти кровови мало одбојни. А ове кутије ко кутије.

Zavisi da li su renderi urađeni na osnovu koncepta, master plana, idejnog rešenja ili projekta. Ovo novo ako je rađeno na osnovu projekta tako će sločno i izgledati. Primer Beograda na Vodi gde su renderi 2015-2016 bili lepši i rađeni samo na osnovi nečije ideje/plana a ne na osnovu projekta jer se projekat radi za svaki blok/celinu odvojeno i onda se prave finalni renderi. Ovi novi renderi za Expo bi trebalo da su rađeni na osnovu urbanističkog projekta.

Тема нашег Експоа је имбецилна. Музика и спорт за све. Док је у Астани на пример тема била енергетика. Значи баш Вучићевски. Хлеба и игара.

Dobro imaš i suprotne primere. Expo isti ovakav specijalizovani u Lisabonu. Ali oni su birali najbolju lokaciju u gradu uz reku. Kao da smo mi radili na prostoru sadašnjeg sajma, što je i trebalo uraditi.

Da su se ovi naši odlučili da rade na prostoru sadašnjeg Sajma, dobili bi smo rekonstrukciju identičnu zgradi pošte u Savskoj.​

najjače kad na renderima posade hiljade stabala, naprave šume okolo bude čak i lepo i onda na kraju ispadne da ture 20 žardinjera sa nekim biljkama, da su ozbiljni po tom pitanju onda bi barem drveće zasadi još juče na predviđenim mestima za to...

Vrh