Šta je novo?

Expo 2027

Да. Прошли месец уплатио Моцарт бет (хахахаах) а пре тога две плате од ЕПС-а.

Ако ако. Раде за изразито непоузданог послодавца који послује недомаћински.

Са две стране. Не из прве руке али близак пријатељ ми послао принт скрин дописивања са његовим пријатељем, поручником у мурији.

Једино ако су добили инструкцију да пуштају лажну информацију али у то ми је теже да поверујем него у уплате са недржавних рачуна.

Sunce ti, gde odosmo 🤣 spasa nam nema, propasti nećemo….

Capture.JPG

А ни стадион баш није "за Експо", као што није ни пруга од Земун поља до аеродрома (или чак до сечења са Сурчинским путем).

Невоља је велика што ова власт оволико траје - десет година је лимит докле у Србији може да се иоле смислено прегура на трону - између осталог и зато што ће ниво опозицвионог лупетања - ионако ендемски превисок - одлетети у васељенске висове и после га неће бити лако вратити у орбиту.

U ovoj tabeli su troškovi još manji (1,2 milijarde evra) jerbo ne računaju Nacionalni stadion (koji opet nije direktan trošak za EXPO), niti prugu Zemun polje - Surčin.

Ovo ostalo što je nabrojano nema nikakve veze sa samim EXPO, osim što su "nazadnjaci" rebrendirali svoj neostvareni projekat "Srbija 2025" u "Skok u budćnost - Srbija EXPO 2027" kako bi impresionirali svoje glasače.

Kakve veze ima nova luka u Beogradu sa izložbom u Surčinu? Ili brza pruga Beograd - Niš? Ili brza saobraćajnica "Vožd Karađorđe"? Ili auto-put Beograd - Zrenjanin? Ili Tiršova 2? Ili Galerija Milena Pavlović Barili u Požarevcu? Ili Muzej košarke u Čačku...

Sve su to projekti iz famoznog "skoka" i njihova ukupna vrednost je (kako možete videti u tabeli iznad) je sada već i iznad 21 milijarde evra. Ali se to ne može podvoditi pod troškove za EXPO. Pitanje je da li će i polovinu od toga realizovati.

Putevi i pruge ka Beogradu tj EXPO-u a muzej košarke se još i uklapa u tematiku :)

Ne kosta expo 2027 15 milijardi evra.
Jeftina i jadna propaganda u koju sam eto i ja uvucen, jbg ne moze se covek svim time konstantno baviti i baratati o svim informacijama o svemu i sve proveravati.

Dodatna je steta jer nema potrebe za laganjem jer su i stvarni podaci i vise nego porazavajuci.

Meni i dalje nije jasno šta će se izlagati na tom Expu.. tema je "sport i muzika", ne vidim svrhu uopšte.. utakmice, koncerti, šta, koja je poenta?

Vi ne znate, ali zato baba iz Donjeg Vaginova zna i zna da ce to unaprediti Srbiju.

Jeftina i jadna propaganda u koju sam eto i ja uvucen, jbg ne moze se covek svim time konstantno baviti i baratati o svim informacijama o svemu i sve proveravati.

Dodatna je steta jer nema potrebe za laganjem jer su i stvarni podaci i vise nego porazavajuci.
Pa to i jeste njihova propangada jer misle da što je veća cifra to više impresionira narod.
Znaš i sam da u tih 15 milijardi ulazi brza pruga par autoputeva i ko zna sta već.
Cena samog expa 2027 verovatno ne prelazi 2 milijarde ako se uzme u obzir nacionalni stadion i sajamske hale koji čine taj kompleks.

Nakrasce oni mnogo vise, ali glupo je i proizvoljno lupati cifre.

Vrh