Šta je novo?

Expo 2027

Шири си ЕХПО попут некаквог вируса. Врло заразна болест која захвата свог домаћина корупцијом.

Ај што краду масно, него лоповлук рекламирају свуда. Стварно смо докторирали ову игру цивилизацијске регресије.

Ovo je tek odluka Vlade da se pristupi izradi plana, tako da ćemo čekati još mesecima dok ne vidimo šta se planira.

Ali reč je o baš velikom prostoru: 826 hektara je ugrubo površina četiri i po Beograda na vodi!!! (bez ekstenzija na Sajam i NBG)

Ovim planom će verovatno biti definisane površine za najavljene zabavne parkove, ali verujem i druge sadržaje, poput golf terena i novih stambenih kvadrata.

Čak verujem da ovo nije poslednje proširenje plana, jer je Siniša Mali govorio o aktiviraju 1.000 hektara građevinskog zemljišta - od Bloka 70 do Expa.

Lično ne verujem da će ovde biti velikih stambenih šifonjera kao u BNV, pre očekujem da će ići na varijantu fensi kuća, poput američke suburbije.

Игноришући ову његову глупост о "грађевинском земљишту од блока 70" која се може односити само на окупирање зелених површина, спреман сам да подржим свако планско и уређено ширење Београда на ту страну, па макар и била убога субурбија, само да се обезбеди плански развој. Цео тај део се убрзано деградира и махализује на дивље па би ваљало предупредити Калуђерицу 2.0 на том месту

IMG_8893.jpeg
IMG_8896.jpeg
IMG_8889.jpeg

Серђио да ли се зна где ће се налазити станица будуће пруге од аеродрома? Да ли ће бити две станице (Сајам и Национални стадион) или негде на средини између два комплекса?

Ja sam mislio da ce preskociti zemljane radove, za 16milijardi evrica ( pod Expo ) lebdeci objekti da budu.

Setio sam se onog Vučićevog izlaganja od letos kad je prikazivao masterplan za Ekspo i zabavne parkove. Našao sam neki snimak i izvukao screenshot, koliko sam uspeo da izmerim ugrubo na Google Earthu sve ovo uokvireno crvenim ima blizu 800 hektara. Tako da se ovo poslednje proširenje PPPN-a verovatno odnosi na to uz neki mali dodatak, npr. onaj košarkaški trening centar što ga je najavio Čović.

Vučić expo.png

Setio sam se onog Vučićevog izlaganja od letos kad je prikazivao masterplan za Ekspo i zabavne parkove. Našao sam neki snimak i izvukao screenshot, koliko sam uspeo da izmerim ugrubo na Google Earthu sve ovo uokvireno crvenim ima blizu 800 hektara. Tako da se ovo poslednje proširenje PPPN-a verovatno odnosi na to uz neki mali dodatak, npr. onaj košarkaški trening centar što ga je najavio Čović.

Pogledajte prilog 224749
Шта је ово под А5 у средини те нове парцеле?

Vrh