Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Terzić: Pozitivan sam na koronavirus

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić potrdio je da je pozivan na koronavirus.

Terzić je u četvrtak obavio testiranja i dan kasnije saznao da se zaradio virusom Covid-19.

"Pozitivan sam na Covid 19. To je rezultat koji sam danas dobio posle jučerašnjeg testiranja. U subotu pre proslave titule sam se testirao i test je pokazao da sam negativan. Međutim, poslednja dva dana sam imao povišenu temperaturu i juče sam ponovo uradio test koji je pokazao da sam pozitivan", rekao je Terzić u izjavi dostavljenoj medijima.

"Nalazim se kod kuće, osećam se bolje i danas nemam temperaturu. Nadam se da će za par dana sve biti u redu", dodao je.

Pre njega, koronavirusom su se zarazili petorica fudbalera Crvene zvezde – Njegoš Petrović, Branko Jovičić, Marko Konatar, Marko Gobeljić i Dušan Jovančić.

izvor: B92

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751707#p751707:1zdcon25 je napisao(la):
MC_ » 26 Jun 2020 12:22[/url]":1zdcon25]podneli smo ogromnu zrtvu u doba pol. casa. Za sta? Za nista.
Kako za ništa? Pa za bliski kontakt u kafićima i tržnim centrima, te derbi sa punim stadionom od oko 1.000 ljudi poštujući propisanje mere, babine i dedice Srpske majke i Srpskog doktora, izbore, finale kupa...

Kon: Situacija se pogoršava, u Beogradu preteća; Mere vratiti što pre

Epidemiolog Predrag Kon kaže da se situacija sa koronavirusom pogoršava, a da je u Beogradu preteća.

"Testira se sve više ljudi. Ima obolelih u studentskim domovima, a poslednji podatak je da je 91 pozitivan, verovatno se i to menja", rekao je Kon, koji je i član Kriznog štaba.

On je naveo da trenutno postoji 12 malih klastera, a da veliki broj ljudi, 57 odsto, ne zna gde se zarazio.

"Ne vide se naznake da će biti brzog poboljšanja", rekao je Kon i dodao da su pred nama dešavanja gde se može očekivati prenos infekcije - prijemni ispiti na fakultetima, maturske večeri, svadbe.

Kao mesto intenzivnog prenosa naveo je noćne klubove i rekao da se razmišlja o prekidu rada noćnih klubova, kao i smanjenju rada lokala.

"Bolje te mere što pre doneti nego čekati da se pogorša situacija", rekao je Kon.

MC_":o1duq693 je napisao(la):
podneli smo ogromnu zrtvu u doba pol. casa. Za sta? Za nista.
Ja sam ubeđen da policijski čas nije ništa uradio. Onoliko koliko smo smanjili mogućnost kontakata noću i za vreme vikenda, za toliko smo povećali kontakte u prodavnicama i redovima gde nisu svi imali maske.

Kon definitivno gubi razum i živce. Veliki je to sukob u njemu. Sa jedne strane vojnička disciplina i bezpogovorna vernost sistemu, a sa druge strane etika.

Jedino tako objašnjavam njegove izjave kako za vreme i posle vanrednog stanja.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751714#p751714:3sm3ksqq je napisao(la):
solecar » Fri Jun 26, 2020 12:44 pm[/url]":3sm3ksqq]Kon: Situacija se pogoršava, u Beogradu preteća; Mere vratiti što pre

Epidemiolog Predrag Kon kaže da se situacija sa koronavirusom pogoršava, a da je u Beogradu preteća.

"Testira se sve više ljudi. Ima obolelih u studentskim domovima, a poslednji podatak je da je 91 pozitivan, verovatno se i to menja", rekao je Kon, koji je i član Kriznog štaba.

On je naveo da trenutno postoji 12 malih klastera, a da veliki broj ljudi, 57 odsto, ne zna gde se zarazio.

"Ne vide se naznake da će biti brzog poboljšanja", rekao je Kon i dodao da su pred nama dešavanja gde se može očekivati prenos infekcije - prijemni ispiti na fakultetima, maturske večeri, svadbe.

Kao mesto intenzivnog prenosa naveo je noćne klubove i rekao da se razmišlja o prekidu rada noćnih klubova, kao i smanjenju rada lokala.

"Bolje te mere što pre doneti nego čekati da se pogorša situacija", rekao je Kon.

Alo Kolumbo, ovo za noćne klubove je bilo jasno jedan kroz jedan od početka da je najava haosa. Samo sada kada se rasplamsalo možete koliko hoćete da se trudite, ogroman broj ljudi je već zaražen. Ove laži u desetinama i tako to zanemarujem, to je jasno iz činjenice koliko svako koga sada pitaš zna ljudi koji su trenutno pozitivni.

Što se tiče noćnih klubova i kafića, tu imamo očigledan (barem meni) dokaz veze između vlasti i vlasnika istih. Već sam izneo tezu da intelektualni kapaciteti ove vlasti (osim Malog i možda još par njih) ne dopušta nikakav biznis veći od kafića ili kluba. Baš zabole vlast ona stvar za kafiće od nekih poštenih ljudi, njima je jedino bitan profit njima podobnih vlasnika.

Jasno je svima da mnogi ljudi ostaju bez posla ako ne radi ugostiteljstvo, ali kada se ne bi davao dobar deo prihoda na reket, već sve išlo na PDV, verujem da bi i sa smanjenim prihodom zbog manje ljudi (ograničiti broj ljudi u zatvorenim prostorima) svi preživeli ovu krizu.

Ni slucajno ne smemo dozvoliti bilo kakav karantin. Briga me za nocne klubove, splavove i kafice, nek zatvaraju to ako hoce ali nece.....zbog mafijasa

Мере које бих ја увео:

• 1. Обавезно ношење маски у јавности, где год се сусрећете с људима на ближе од 1-2 метра.
    2. Ограничен број муштерија у угоститељским објектима и продавницама.
    3. Затварање ноћних кулоба и сличних окупљалишта тајкунске деце и сродног отпада. (Као што су колеге изнад констативале, од тога нема ништа, јер су ти објекти у рукама оних тесно повезаних с влашћу.)
    4. Појачане мере хигијене у затвореним јавним просторима.
    5. Двонедељна самоизолација за све који долазе из земаља које бележе знатан пораст броја новозаражених.
    6. Потпуна затварана уласка свим мигрантима.

Потенцијално:

• 7. Бар делимично затварање границе са проблематичним околним земљам (БЈР Македонијом и Бугарском) за недржављане.

Mislim da pojačane mere higijene ne znače mnogo.
Sada već skoro sa sigurnošću znamo da se virus prenosi samo u malom prostoru gde ti se ljude unose u lice i deru.
Tj. gleda se samo koncentracija virusa U VAZDUHU na nekom prostoru. To može biti i auto sa zatvorenim prozorima, tribina ili klub gde ti se deru svi oko tebe i slična mesta.
Da pokupiš virus rukama i da ga uneseš u sebe - može, ali je to nedovoljan broj virusa da izazove posledice po zdravlje.

Појачане мере хигијене су и те како важне и делотворне, како у овој, тако и свакој другој епидемијској ситуацији.

Вирус се свакако преноси капљично, али то не значи да до заразе долази искључиво при непосредном удисају честица из ваздуха. До заразе је једнако могуће доћи додиром слузокоже контамиринарим рукама или предметом.

Зато апсолутно треба применити разумне мере појачане хигијене. Нико овде није препоручивао људима да се купају у алкохолу или излажу УЉ зрачењу, већ просто, да боље перу руке (а они који их досад нису прали, да се бар науче да их перу), поведу рачуна о хигијени своје околине итд.

Danas 193 nova slučaja! Ode grafik u nebo ... sa nekim od nas, eventualno. Ovo su već nivoi zaraze koje smo imali u aprilu. I to su samo zvanični podaci, a ko zna kako izgledaju pravi.

Dnevno pozitivnih na testu 2020.06.26.jpg

M oguce je da je strategija struke i vlasti eskalacija, pasenje stanovnistva i ponovni policijski cas.
To je jedina mera koju su oni u stanju da sprovedu.

Meni je fascinantna beda danasnje nauke. Dugo vec se izucavaju virusi, a oni nisu u stanju da desifuju vec 6 meseci ponasanje ovog virusa.

@MC
Zasto misis da je cilj uvodjenje pandurskog casa? Mislis da drzava i ovakva kakva je voli da se jos vise smanji potrosnja, gube poslovi.......
Uvodjenje nije nikome cilj nego oni ne umeju drugo, niti narod voli da se ne okuplja

Iskreno ove brojke od pocetka ne znace nista. Vecina ljudi je prelezala bez simptoma, mnogi nisu ni testirani jer nisu imali simptome......kapiram da je virus prosao do sad kroz 30% ljudi.
od toga 20% nije ni znalo da je imalo

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751802#p751802:1d9ums5c je napisao(la):
Zion Williamson » Pet Jun 26, 2020 2:36 pm[/url]":1d9ums5c]Iskreno ove brojke od pocetka ne znace nista. Vecina ljudi je prelezala bez simptoma, mnogi nisu ni testirani jer nisu imali simptome......kapiram da je virus prosao do sad kroz 30% ljudi.
Na žalost nema šanse. Švedska je probala imunitet krda i jedva su stigli na 15% preležalih u većim gradovima. Znači ovim tempom još godinu dana minimum...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751800#p751800:ttosyjdy je napisao(la):
MC_ » 26 Jun 2020 03:24 pm[/url]":ttosyjdy]
Meni je fascinantna beda danasnje nauke. Dugo vec se izucavaju virusi, a oni nisu u stanju da desifuju vec 6 meseci ponasanje ovog virusa.
Kakve veze ima nauka? Odavno je poznato šta u epidemijama treba raditi. Samo neko treba da na izborima izabere lidere koji će slediti baš TO, a ne svoje lične interese. Pogrešan izbor na glasanju nikakva nauka ne može da opere.

Srecom pa je administracija svaki put brisala kada bih ga nazvao dr Konj

105945047_1403164433203247_2427972594257555917_o.jpg

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751805#p751805:im9us8gu je napisao(la):
unedfined » Pet Jun 26, 2020 3:38 pm[/url]":im9us8gu]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751802#p751802:im9us8gu je napisao(la):
Zion Williamson » Pet Jun 26, 2020 2:36 pm[/url]":im9us8gu]Iskreno ove brojke od pocetka ne znace nista. Vecina ljudi je prelezala bez simptoma, mnogi nisu ni testirani jer nisu imali simptome......kapiram da je virus prosao do sad kroz 30% ljudi.
Na žalost nema šanse. Švedska je probala imunitet krda i jedva su stigli na 15% preležalih u većim gradovima. Znači ovim tempom još godinu dana minimum...

A jesu sve testirali? A sta ako je sto posto prelezalih, a da ih 85 posto nije ni imalo simptome ili nije testirano?

Овај човек је и****. Вирус не може да „слаби”. То је потпуно накарадан начин изражавања.

Неко ко је јуче имао предиспозиције да развије компликације у случају да буде заражен, има их и данас, у истој мери. По чему је онда вирус „ослабио”?

Није, као што је и сам накнадно потврдио, тиме противречивши самоме себи.

Ова пандемија је избацила на површину низ систематских проблема, како на међународном плану, тако и националном, у великом броју земаља. Свет се показао као дубоко подељен и неспреман да се носи с озбиљним изазовима, а за то лично кривим нео-либерални блок предвођен Америком који, заслепљен својом идеологијом и интересима чиниоца на свим нивоима, на домаћем плану све подређује интересу својих финансијера, а на глобалном, урушава саме темеље међународног система и спречава могућност било какве сарадње с државама које нису спремне да следе њихов диктат.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751832#p751832:2g6g75tx je napisao(la):
Beki » Pet Jun 26, 2020 3:58 pm[/url]":2g6g75tx]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751805#p751805:2g6g75tx je napisao(la):
unedfined » Pet Jun 26, 2020 3:38 pm[/url]":2g6g75tx]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751802#p751802:2g6g75tx je napisao(la):
Zion Williamson » Pet Jun 26, 2020 2:36 pm[/url]":2g6g75tx]Iskreno ove brojke od pocetka ne znace nista. Vecina ljudi je prelezala bez simptoma, mnogi nisu ni testirani jer nisu imali simptome......kapiram da je virus prosao do sad kroz 30% ljudi.

A jesu sve testirali? A sta ako je sto posto prelezalih, a da ih 85 posto nije ni imalo simptome ili nije testirano?
Ako se radi testiranje tog tipa radi se na statistički reprezentativnom uzorku. Tako da se sa dobro izabranih 2,3 hiljade ispitanika može dobiti precizna informacija o stanju neke varijable na nivou cele populacije.

Navodno je bio vrlo slab odziv na testiranje na antitela. Problem je što ne smeš da tražiš da se ljudi sami prijave, jer će ti se javiti oni koji imaju razloga da sumnjaju da su bili zaraženi, pa će se izbrojati više zaraženih nego što je realno. Tako da mora nasumice da se izabere uzorak a onda izabrani moraju da pristanu. I testira se cela porodica, ne znam zašto ali je tako, što pretpostavljam da dodatno otežava pristanak.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751802#p751802:34d8vd6x je napisao(la):
Zion Williamson » Pet Jun 26, 2020 3:36 pm[/url]":34d8vd6x]@MC
Zasto misis da je cilj uvodjenje pandurskog casa? Mislis da drzava i ovakva kakva je voli da se jos vise smanji potrosnja, gube poslovi.......
Uvodjenje nije nikome cilj nego oni ne umeju drugo, niti narod voli da se ne okuplja

Vucic je zapretio merama.
Ako dodje do potpunog raspada zdrav. zastite, policijski cas bice jedino resenje. Jedimo koje je nasa vlast u stanju da sprovede.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751809#p751809:2cint08m je napisao(la):
Zuma » Pet Jun 26, 2020 3:51 pm[/url]":2cint08m]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=751800#p751800:2cint08m je napisao(la):
MC_ » 26 Jun 2020 03:24 pm[/url]":2cint08m]
Kakve veze ima nauka? Odavno je poznato šta u epidemijama treba raditi. Samo neko treba da na izborima izabere lidere koji će slediti baš TO, a ne svoje lične interese. Pogrešan izbor na glasanju nikakva nauka ne može da opere.

mislim da nauka za 6 ,meseci nije razumela ovaj virus

Vrte se priče da bi Vučić opet kao uveo neke stroge mere ponedeljka. Bude li policijski čas, to treba maksimalno bojkotovati. Ne znači taj policijski čas ništa, ako je preko dana otvoreno sve i svašta gde može da se širi virus. A istovremeno je policijski čas besmislen kada je zatvoreno sve gde se može okupiti veliki broj ljudi na malom odstojanju. Ako se nastavi pogoršanje situacije, lepo zatvoriti sve ugostiteljske objekte, klubove, splavove, ostaviti normalan rad prodavnica uz obavezno nošenje maski, kao i ograničenje broja ljudi u radnjama manjim od određene kvadrature. Obavezno nošenje maski u javnom prevozu, stimulacija preduzeća da omoguće rad od kuće. Jer sve ono što su radili ranije, smanjienje radnog vremena radnji, svođenje reda vožnje javnog prevoza na minimum, a pri tome ne forsirati nošenje maski na svakom koraku, kao i toliko dugo nezatvaranje kladionica i čega god još, a onda na kraju sve mere odjednom ukinuti, sve to je doprinelo opet ovakvom porastu broja zaraženih. Uz naravno sve ove debilne odluke održavanju manifestacija, utakmica i ostalog.

.kapiram da je virus prosao do sad kroz 30% ljudi.

I ja mislim. Mislim da su zato i olabavili sa merama da nas zakači leti, dok nema drugih infekcija tipa gripa. I mislim da jeste oslabio, to pokazuje broj kritičnih slučajeva. Ja dugo ne nosim masku i živim normalno računam ako zakačim manju količinu virusa u prolazu proćiću lakše a stećiću imunitet.

Vrh