Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Osećam se tako prljavo, večeras sam kupio pljeskavicu od 180 dinara tako što je prodavačica izašla u uličicu iza roštilja kod Cvetkove Pijace gde mi je bojažljivo predala "robu" osvrćući se oko sebe. Nervozno je uzela 180 dinara od mene kao da predaje kilo kokaina.

Pljeskavica kod Cvetka za 180 din, baš te briga vakcinisao si se Fajzerom :bubanj:

A tako je sve i počelo od sumnjive pijace :dil: :grand:

I dalje ide posle druge doze kineske vakcine.... nevezano za Beograd . Širom Srbije.
Nemoguće da su se svi toliko opustili .

8 dana od revakcinacije Sinofarmom rezultati su vise nego dobri. Moja malenkost 1610 antitela/ minimum 50, supruga 960, kum 730. Njegova supruga se vakcinisla Fajzerom " ne veruje u istocnjacku medicinu" 1550/50. Zaključak obe vakcine stvaraju antitela.

Dzaba bacate pare na merenje antitela bezveze. Rece Radovanovic pre neki dan, ne secam se tacnog citata ali sustina da kolicina antitela nije garant jacine odbrane organizma i da ponekad prikazuje pogresne brojke, da nema potrebe da ljudi proveravaju to
U svakom slucaju ako ste nezadovoljni nivoom antitela nece vam niko pristati da vam ponovi vakcinaciju zbog toga. Nego to vam je sto vam je, al valjda su ljudi radoznali do bola kao uvek
Ja kad primim drugu dozu necu razmisljati kolko imam i dal imam niti cu menjati svoje ponasanje. To je to do sledece trece doze kad bude ako bude.
Privatne laboratorije trljaju ruke ovih dana a vi im trcite u susret :bash:

Čekam 14. dan da se vratimo starim navikama. Mirujem, ne osećam nikakve posledice osim što nemam miris.

Jedino osećam malu težinu u stomaku posle svakog obroka, možda ima veze sa nekretanjem jer sam inače vrlo aktivan.

U SRBIJI je u prethodnih 24 sata na virus korona testirano 14.866 građana od kojih je 4.687 novozaraženih.
Pogledajte presek po gradovima.

Beograd 1.392
Novi sad 289
Niš 275
Kragujevac 165
Kraljevo 145
Subotica 92
Vranje 91
Pančevo 85
Kruševac 67
Užice 59
Paraćin 58
Aleksinac 56
Novi pazar 56
Čačak 56
Leskovac 54
Stara pazova 46
Zrenjanin 44
Valjevo 43
Vrnjačka banja 38
Bačka palanka 38
Kikinda 37
Trstenik 37
Smederevo 36
Gornji milanovac 33
Ćuprija 32
Smederevska palanka 32
Kula 32

Upravo se održava "onaj" protest. Najbolja izjava jedne govornice je da se ovo desilo pre 100 godina u prvom svetskom ratu kada su svi vakcinisani i da je tada umrlo više ljudi od vakcina nego metkova. Teška kompilacija promašenih stavova.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832811#p832811:dcwnqm3p je napisao(la):
puzzle » 19 Mar 2021 12:39 pm[/url]":dcwnqm3p]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832809#p832809:dcwnqm3p je napisao(la):
molder » Pet Mar 19, 2021 2:34 pm[/url]":dcwnqm3p]Ako neko prezivi reci ce da je preziveo zbog vakcine, ako ne prezivi onda ce okriviti slab imuni sistem.

Ovo je licemerno. Prvi deo argumenta očito da niko ne bi izjavio, čovek je završio u bolnici, što se ne bi desilo da je imao razvijena antitela. Očito da mu vakcina nije pomogla. Ne razumem iskreno ovakve preskoke u logici.
Licemerno je reci, da niko ne bi to izjavio, kada se vec nedeljama izjavljuje, odmah cim su uvideli da se kao pecurke posle kise javljaju revakcinisani sa teskim upalama pluca. Eto predsednik je rekao da je njegova majka prezivela zato sto je primila vakcinu, sto ce reci da si u prvoj recenici izrekao neistinu.
Ja kada kupim gumene cizme protiv kise, ocekujem da mi noge budu suve, a ne da propuste pa da mi proizvodjac kaze, buci srecan sto se nisi prehladio nego si samo nazebao.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=833043#p833043:232pu368 je napisao(la):
operic » Sub Mar 20, 2021 11:14 am[/url]":232pu368]Vlasta dobio sepsu. KAKO!?
Nase bolnice su prljave. U njima je normalno da covek dodje da operise cukalj i umre od sepse.
Nasa lekarska elita ne zeli da se zaposljavaj cistacice.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832926#p832926:p9qogawv je napisao(la):
vucko » Pet Mar 19, 2021 7:51 pm[/url]":p9qogawv]Antivakseri kao i luditi imaju svoje zasluženo mesto na smetlištu istorije. Inače, pored DJB-a i dveri krenule sa antivakserstvom od pre nekoliko dana.

Zasto luditi?
Pa obozavanje tehnologije sumanuti progres su nas i doveli do ovoga.

Jednostavno, mozda je kineska vakcina daleko manje efikasna.
Mozda nije 79%, mozda je 49% ili 19%
Znamo kakva je uglavnom kineska roba.
Mozda takozvani naucnici ne razumeju nacin funkcionisanja imunog sistema.

Ovaj clanak je indikativan. UAE ce vakcinisati neke ljude i 3 puta Sinopharmovom vakcinom.
Nije od Srbininfa nego iz FT-a.

https://www.ft.com/content/a1c83bcc-f3e ... 16a1d7fdda
UAE offers third shot of Chinese vaccine in some cases
Sinopharm booster given to small number of people who have shown weak immunity after two doses

Many of the UAE’s vaccinated residents are now seeking antibody tests three weeks after their second dose to find out whether they have the ability to fight off coronavirus, or need a third shot of the vaccine. A Sinopharm booster is also available for those who had their first dose more than six months ago.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=833109#p833109:2mwnb4hn je napisao(la):
MC_ » Суб Мар 20, 2021 5:23 pm[/url]":2mwnb4hn]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832926#p832926:2mwnb4hn je napisao(la):
vucko » Pet Mar 19, 2021 7:51 pm[/url]":2mwnb4hn]Antivakseri kao i luditi imaju svoje zasluženo mesto na smetlištu istorije. Inače, pored DJB-a i dveri krenule sa antivakserstvom od pre nekoliko dana.

Zasto luditi?
Pa obozavanje tehnologije sumanuti progres su nas i doveli do ovoga.

До чега? До способности да за 10 месеци развијемо више различитих вакцина на глобалну пандемију потенцијално смртоносног вируса и тиме спасимо стотине милиона живота?

Питај кметове у преткапиталистичкој Европи да ли би радије да живе у "овом" свету или да седе у градовима уср**** улица и пуних лешева умрлих од куге

Ja ne vidim da je problem resen tehnologijom.
I vakcinisani moraju da nose maske.
Znaci low tech resenje.
Jedno je znanje, drugo je tehnologija.

Znanje je potrebno, komodifikacija znanja nije.

U srednjem veku smo vec imali protok roba i ljudi.
Crnaa kuga j etakodje dosla iz Kine.

Vec tada smo bili otisli predaleko.
U starijem kamenom dobu ljudi nisu imali karijes jer nsu znali za secer.
U mladjem kamenom dobu bolesti su eksplodirale jer smo poceli sa poljoprivredom i upotrebom zitarica.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=833105#p833105:334hzq9v je napisao(la):
molder » Sub Mar 20, 2021 5:12 pm[/url]":334hzq9v]Licemerno je reci, da niko ne bi to izjavio, kada se vec nedeljama izjavljuje, odmah cim su uvideli da se kao pecurke posle kise javljaju revakcinisani sa teskim upalama pluca. Eto predsednik je rekao da je njegova majka prezivela zato sto je primila vakcinu, sto ce reci da si u prvoj recenici izrekao neistinu.
Ja kada kupim gumene cizme protiv kise, ocekujem da mi noge budu suve, a ne da propuste pa da mi proizvodjac kaze, buci srecan sto se nisi prehladio nego si samo nazebao.

Ja mislio pričamo o Vlasti, a ne o Vučićevoj majci. Ajd lepo na ignore, ne mogu da komuniciram s ljudima koji ne znaju ništa o logičkim greškama. I ovo "kao pecurke" isto, kao sto rekoh, ovi toksicni antivakseri bi se prvi naslađivali i brojali svaki pojedinacno takav slucaj...

Izvor: B92.net

Nove usluge za vakcinaciju na Portalu eUprava
Na Portalu eUprava od danas su dostupne nove usluge vezane za vakcinisanje protiv kovid 19 - "Propušten termin za vakcinaciju" i "Potvrda o vakcinaciji".

Ukoliko je neko bio sprečen da dođe na vakcinaciju i propustio je svoj termin, jednostavnim popunjavanjem upitnika može podneti zahtev za dobijanje novog termina, saopšteno je iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Ova usluga je namenjena isključivo građanima koji su dobili poziv za vakcinaciju (SMS i imejl) i nisu mogli da se pojave u predviđenom terminu.

"Ukoliko ste propustili svoj termin za vakcinaciju potrebno je da putem usluge Propušten termin za vakcinaciju iskažete ponovo interesovanje popunjavanjem svih obaveznih polja kako biste dobili novi termin. Ova usluga daje mogućnost da odaberete da li želite da Vam eUprava zakaže bilo koji termin ili da postavite datum posle koga možete da primite vakcinu. Kako bi neko koristio ovu uslugu nije potrebno da bude registrovan korisnik Portala eUprava", izjavio je dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

On je dodao da je sve više građana koji se Kancelariji za IT i eUpravu obraćaju i za slanje Potvrde o izvršenoj vakcinaciji protiv kovida 19 na imejl, te da je izrađena i usluga "Potvrda o vakcinaciji".

"Izdavanje potvrde o vakcinaciji je veoma jednostavno. Nakon što se prijavite na Portal eUprava svojim nalogom i odete na uslugu Potvrda o vakcinaciji i klikom na zeleni taster 'Pokreni uslugu' pojaviće Vam se polja koja je potrebno da popunite. Nakon što popunite JMBG i imejl na koji želite da Vam se Potvrda pošalje kliknite na taster podnesi zahtev. Kroz nekoliko minuta potvrdu ćete dobiti na imejl. Ovu uslugu takođe možete popuniti i poručiti potvrdu za članove svoje porodice", rekao je Jovanović.

On je podsetio da kako biste koristili ovu uslugu potrebno je da budete registrovan korisnik Portala eUprava i da se prijavite.

https://www.b92.net/zdravlje/vesti.php? ... id=1829972

Републички завод за статистику је у овомесечном издању Трендова објавио и кратку анализу мера против ковида у претходној години, коме је интересантно може да види:

https://publikacije.stat.gov.rs/G2021/pdf/G20218001.pdf

Vrh