Šta je novo?

Epidemija CoViD-19

Da li ćete se vakcinisati i kojom vakcinom?

• Da - Sinopharm

Glasovi: 32 10,1%
  • Da - Sputnik V

Glasovi: 25 7,9%
  • Da - Pfizer-BioNTech

Glasovi: 81 25,6%
  • Da - bilo kojom dostupnom vakcinom

Glasovi: 49 15,5%
  • Da - AstraZeneca

Glasovi: 23 7,3%
  • Da - Moderna

Glasovi: 2 0,6%
  • Nisam siguran sačekaću još

Glasovi: 44 13,9%
  • Ne želim da se vakcinišem

Glasovi: 60 19,0%

• Ukupno glasača
    316
Притом су у Израелу признали да им највећи проблем прави управо Британски сој. Без ових нових сојева, Израел би са короном завршио негде у априлу

Ciljna grupa vladajuce garniture (ogromna vecina ppopulacije) kod nas cvrsto veruje u 15 mrtvih dnevno.
Slusam ih kako punih usta govore kako smo "najbolji u regionu".

Kod Izraela treba imati na umu da su veliki procenti vakcinacije samo prosek. I to nedavni prosek. Oni su veliki za starija godišta, a još uvek mali za mlađa godišta koja ustvari praktično jedina prenose virus, jer su oni drastično aktivniji i komunikativniji od starih. Pa, ako se gleda samo broj zaraženih, treba čekati da bude vakcinisano mnogo takvih, mladih i aktivnih. Zatim imaju problem ultra konzervativnih, problem Palestinaca, problem stranih Arapskih radika i problem novih sojeva virusa. Zbog toga je potrebna prilično obimna analiza da bi se iz podataka već moglo izvući šta se ustvari dešava.

Članak Wašington Posta o dosadašnjim iskustvima vakcinacije u Izraelu. Uglavnom, postoje veoma pozitivni znaci iako su podaci još veoma ograničeni.

Israel’s ahead-of-the-world vaccine rollout offers hope for countries lagging behind
http://archive.today/bilLe

Забодоше ми на Сајму Астру Зеницу под кожу крвници... у виду јако симпатичне медицинске сестре:) Дао сам и изјаву за РАИ:))

Углавном: зову после два дана од онлајн пријаве, гужве нема никакве (ушао сам са женом, два сата пре свог термина+паркинга на извол`те), па ко хоће што пре да прими вакцину и што пре да добије солидну заштиту (не 100%, али, ако волите све 100%, живот прође у досади и стагнацији), ето му прилике (да не буде после, Пера је крив јер се није вакцинисао, а ја чекао Фајзера).

Tok vakcinacije

U odnosu na prošli put postoji jedna bitna promena. Prošli put sam rekao dve stvari. Da smo prišli veoma blizu toga da svi prijavljni za vakcinu dobiju prvu dozu, zbog čega se treba odmah prijaviti jer će se se nadalje vakcina dobijati bez mnogo čekanja. I druga stvar, da se zbir broja vakcinacija prvom i drugom dozom, dakle ukupan broj dnevno datih doza, za sada održava veoma konstantnim, i da se zbog toga čak može praviti predikcija pod pretpostavkom da se taj tempo davanja vakcina i nadalje održava.

Međutim ovo drugo više ne važi jer su drastično smanjili broj dnevno datih doza. Dijagram broj dnevno datih doza sada izgleda ovako. Lepo se vidi dan početka usporenja kada se kriva odvaja od ranije prave linije.

Pogledajte prilog 1
Teško je reći da li više ne žure zato što imaju problem koga sad da vakcinišu posle tolike reklame broja nabavljenih vakcina i činjenice da smo u tome prvaci, ili su možda morali prebaciti deo lekara koji je ranije davao vakcine nazad u bolnice (zbog rasta zaraženih?), ili je u pitanju nešto treće. Tek, tempo vakcinisanja razdvojen na prvu i drugu dozu sada izgleda ovako. Ostavio sam moju prethodnu projekciju da bi ste mogli uporediti prethodne trendove i sadašnji tempo.

Vidi se da je brzina davanja druge doze i dalje tačno po projekciji, jer to zavisi samo od toga kada je data prva doza, pa drugu moraju dati istim ljudima u isto vreme, tri nedelje kasnije. Zbog toga je tu brzina davanja kao i ranije. Međutim to znači da je spomenuto smanjenje ukupnog tempa davanja kompletno prebačeno na brzinu davanja prve doze vakcine.

Tako je trenutak kad ćemo prvu dozu vakcine dati svima koji su prijavljeni pomeren negde u sledeću nedelju, ili kasnije, što zavisi od toga da li će brzinu davanja prve doze da smanje još više, ili ako se broj prijavljnih u međuvremenu baš drastično povećao. Što ne znamo jer neće da nam kažu koliko takvih ima sada.

Šteta, da smo nastavili tempom vakcinacije od 10. do 21. Februara, danas bi svi koji žele već bili vakcinisani prvom dozom, ako ih se u međuvremenu nije prijavilo mnogo više, naravno.

"Ово је прави тренутак да позовем све наше грађане, свих старосних доби, да се пријаве за вакцинацију путем портала е-Управе или кол центара, јер сада крећемо вакцинацију и осталог становништва поред приоритетних категорија", поручила је Брнабићева.
https://www.rts.rs/page/stories/ci/...bic-vakcinacija-koronavirus-milion-ljudi.html
Novina je da su objavili da je prva faza vakcinisanja prioritetnih građana završena i sad pozivaju sve koji žele da se prijave.

Ja se juce (opet) prijavio i dobih poziv za sutra na NBGD. I znam jos 4-oro koji su takodje ekspresno dobili pozive
Keva mi ide sutra na revakcinaciju Sinofarmom, a tetka na kraju nije htela da se vakcinise - jer ju je moj vrli brat (od tetke) ubedio da se ne vakcinise, sto me i ne cudi s obzirom da se moze videti po YT kako prica svasta...

Ako nije tajna, nex, koja vakcina je u pitanju? Ja ostavio Sputnjika i Fajzera nakon par izmena, pa nikako da zovu... bukvalno sam se prvog dana prijavio.

Ja sm se inicijalno prijavio prvog dana takodje, i to za sve vakcine. Pa sam juce, onako aj da probam, stavio sve osim Sinopharma - samo zato sto je jedan moj kolega s posla dobio ekspresno poziv a zaokruzio je samo Astro Zeku i Putina.
Medjutim to nema veze, jer su moje dve drugarice takodje ekspresno dobile poziv a odabrale su sve vakcine
E da, odabrao sam NBGD umesto Zemuna, a i svo ovo moje drustvo koje znam su odabrali NBGD, iako su neke poslali na Sajam. Neki su dobili poziva za Belexpo, a ja sam za DZ u Nehruovoj

Alo: Beograd izričito protiv policijskog časa
Grad Beograd je izričito protiv uvođenja policijskog časa, poručio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji smatra da bi umesto toga trebalo da se strogo poštuju postojeće epidemiološke mere
^^^Poput fikcije od dvometarskog rastojanja u prepunim vozilima javnog prevoza. :roll: :bash:

Vesić zamišlja da pelcovani uživaju u četiri zida po lepom vremenu. Pa naravno da neće da izlaze iz kafića sve dok isti ne budu bili pozatvarani. Bolje bi mu bilo da prizna šta mu je Mali lažov iza zatvorenih vrata rekao o obaranju svih rekorda. Naravno da su u **vnima do guše, samo što neće da prznaju.

Evo i ja da prenesem svoje iskustvo ako nekom znaci. Pre dve nedelje sam primio prvu dozu. Juce sam iz radoznalosti otisao da vidim imam li nesta od antitela.. Rezultat 14 sto nije lose.. bitno je da se primila. Da ne zaboravim nista od nus pojava nisam imao. Vadicu antitela posle 2 nedelje od druge doze pa javljam rezultate.

Express":2wgdxedr je napisao(la):
Alo: Beograd izričito protiv policijskog časa
Grad Beograd je izričito protiv uvođenja policijskog časa, poručio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji smatra da bi umesto toga trebalo da se strogo poštuju postojeće epidemiološke mere
^^^Poput fikcije od dvometarskog rastojanja u prepunim vozilima javnog prevoza. :roll: :bash:

Vesić zamišlja da pelcovani uživaju u četiri zida po lepom vremenu. Pa naravno da neće da izlaze iz kafića sve dok isti ne budu bili pozatvarani. Bolje bi mu bilo da prizna šta mu je Mali lažov iza zatvorenih vrata rekao o obaranju svih rekorda. Naravno da su u **vnima do guše, samo što neće da prznaju.
Tako je. Kada obezbedi distancu u autobusima neka se javi.

Zatim da obezbedi distancu i u kafićima koji uopšte nisu smanjivali kapacitet.

Retko odvratan čovek.

moje dve starije rodjake su se pre mesec dana prijavile telefonom, znaci ne preko portala e-uprave, nego pozivom na neki broj telefona, prijavile su se za vakcinisanje na opstini vozdovac, za bilo koju vakcinu. kako ih niko i dalje nije pozvao na vakcinaciju a na ponovljene pozive dobijaju neke nemuste odgovore ja sam ih pre tri dana prijavio i preko e-uprave, dobio sam potvrdu prijave ali i dalje ne stize poziv za vakcinaciju. sad ne znam u cemu je problem, da li je zastoj zbog izbora vozdovca za lokaciju gde bi primile vakcinu ili je nesto drugo u pitanju

Ко би га знао сад, ал мора да постоји неки алгоритам. Ја ставио АЗ и Спутњик, бирао НБ (живим код Белекспа), послали ме на Сајам, 2 дана касније. Знам и случај са Савског венца да је брзо упалило. Сад, шта треба људи са Вождовца да попуне...

Ako već delimo iskustva 70+ sa Starog grada u ponedeljak se prijavio u Dom zdravlja u utorak vakcinisan Astra Zenekom...

Po Beogradu zadnjih dana cijepe Astra Zekom kao da sutra ne postoji, znam desetak ljudi su cijepili ove nedelje ili će cijepiti sutra. Mislim da je definitivno to da se broj zainteresovanih uskoro završava.

Danas je i premijerka objavila da smo vakcinisali milionitog stanovnika prvom dozom i da apeluje da se jave ostali građani za vakcinaciju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=828589#p828589:3pd6eh26 je napisao(la):
Mrguddd » Čet Mar 04, 2021 6:33 pm[/url]":3pd6eh26]Evo i ja da prenesem svoje iskustvo ako nekom znaci. Pre dve nedelje sam primio prvu dozu. Juce sam iz radoznalosti otisao da vidim imam li nesta od antitela.. Rezultat 14 sto nije lose.. bitno je da se primila. Da ne zaboravim nista od nus pojava nisam imao. Vadicu antitela posle 2 nedelje od druge doze pa javljam rezultate.

Kolko kosta provera antitjela? Vidim svi proveravaju al znam da nije besplatno

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=828589#p828589:3ptjc4g4 je napisao(la):
Mrguddd » Čet Mar 04, 2021 5:33 pm[/url]":3ptjc4g4]Evo i ja da prenesem svoje iskustvo ako nekom znaci. Pre dve nedelje sam primio prvu dozu. Juce sam iz radoznalosti otisao da vidim imam li nesta od antitela.. Rezultat 14 sto nije lose.. bitno je da se primila. Da ne zaboravim nista od nus pojava nisam imao. Vadicu antitela posle 2 nedelje od druge doze pa javljam rezultate.

Koju vakcinu si primio?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=828615#p828615:3vpotmt1 je napisao(la):
astrodule » Čet Mar 04, 2021 7:28 pm[/url]":3vpotmt1]I drugar se vakcinisao Astrom pre par dana. Imao je temperaturu, slabost i povraćanje.

Izem ti vakcinu ako treba da se povraca. Sta su stavili, element 115? :lol: :lol: :lol:

Pogledajte prilog 1

Šta ovo znači? Čitam vest 4. Mart gde Brnabićka kaže da smo jutros prešli cifru od "milion vakcinisanih osoba"? A gledam vest iz Politike od 17. februara gde kažu da je upravo pređena brojka od milion vakcinisanih građana? Pa ko je tu lud, i ova rečenica "Са тих 1.600.000 вакцинација и преко милион вакцинисаних особа ми смо испунили циљ" malo se gubim, mislim izvinite ja nepratim ove vesti na dnevnoj bazi, ali da li se ovaj " pređeni milion 4. marta odnosio na milion ljudi iz prioritetnih grupa?"

Elem i da podelim situaciju iz moje kuće roditelji su mi se prijavili za vakcinaciju pre par nedelja (53 i 55 godina) izabrali su Sputnik i da kažem nisu baš neka prioritetna grupa, niti su navodili da su neki hronični bolesnici, otac je samo dodao stavku "gojaznost" i to je to, ništa osim toga, majka ni to. Otac je prošli petak primio prvu dozu vakcine u Subotici, a majka još čeka poziv i ako su se zajedno prijavili istog dana. Moguće da je ono "gojaznost" uticalo da ga algoritam prebaci kao prioritetnijeg od majke, pretpostavljam.
Elem baba i deda su mi već revakcinisani, oni su prioritetna grupa kineskom vakcinom, a sada čekam da se i majka i otac vakcinišu, i baš nešto razmišljam da li ja da se prijavim? Imam 23 godine, bitno mi je pre svega da se osiguram da ja mojima ne prenesem, što se nadam da će uskoro biti rešeno, a za sebe se i ne cimam previše, mada razmišljam u poslednje vreme da se prijavim nemam pojma, pre svega da budem iskren, zbog toga što bih želeo da putujem na leto, i pretpostavljam da kao vakcinisan to će ići sve lakše, pa me zanima šta mi predlažete da li da se prijavim, i eventualno šta je najbolja taktika, da stavim, "bilo koja" ili neka specifično? Gledajući da se tek 50% ljudi iz prioritetnih grupa vakcinisalo i da moja majka od 53 godine još nije dobila ni prvu dozu, pretpostavljam da i nema neke preše da se prijavljujem jer i onako neću još dugo dobiti poziv kao lice koje je u poslednjoj grupi?

Otprilike je lutrija, ljudi su išli i bez poziva, i dalje idu, koliko čujem, uradi najbolje za sebe i zaštiti se :) Izgleda da je AstraZeneca dosta podbacila, ali prijavi se za sve ukoliko ti je to okej. Ja nisam lekar, nego isto laik koji kao i svi ostali pokušava da navigira sve ovo. Znam ljude i mlađe od tebe koji su pozivani u manjim sredinama, pa možda stigneš brzo i ti na red.
Što se tiče tih neslaganja u brojkama, ma da, puno ovih priučenih novinara je konstantno mešalo "broj vakcinacija" i "broj vakcinisanih", što nije isto jer treba dve vakcinacije po vakcinisanom :) Verujem da je današnja brojka od milion tačna.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=828617#p828617:p9i3dpgz je napisao(la):
zekagradjevinar » Čet Mar 04, 2021 6:35 pm[/url]":p9i3dpgz]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=828589#p828589:p9i3dpgz je napisao(la):
Mrguddd » Čet Mar 04, 2021 5:33 pm[/url]":p9i3dpgz]Evo i ja da prenesem svoje iskustvo ako nekom znaci. Pre dve nedelje sam primio prvu dozu. Juce sam iz radoznalosti otisao da vidim imam li nesta od antitela.. Rezultat 14 sto nije lose.. bitno je da se primila. Da ne zaboravim nista od nus pojava nisam imao. Vadicu antitela posle 2 nedelje od druge doze pa javljam rezultate.

Koju vakcinu si primio?
Primio sam kinesku vakcinu. Test za antitela tj igg sam platio oko 1900 din

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=828640#p828640:2fbznvxq je napisao(la):
Mrguddd » Čet Mar 04, 2021 8:41 pm[/url]":2fbznvxq]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=828617#p828617:2fbznvxq je napisao(la):
zekagradjevinar » Čet Mar 04, 2021 6:35 pm[/url]":2fbznvxq]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=828589#p828589:2fbznvxq je napisao(la):
Mrguddd » Čet Mar 04, 2021 5:33 pm[/url]":2fbznvxq]Evo i ja da prenesem svoje iskustvo ako nekom znaci. Pre dve nedelje sam primio prvu dozu. Juce sam iz radoznalosti otisao da vidim imam li nesta od antitela.. Rezultat 14 sto nije lose.. bitno je da se primila. Da ne zaboravim nista od nus pojava nisam imao. Vadicu antitela posle 2 nedelje od druge doze pa javljam rezultate.

Koju vakcinu si primio?
Primio sam kinesku vakcinu. Test za antitela tj igg sam platio oko 1900 din

Bogte. Meni bi bilo zao tih para

Vrh