Noki » 06 Jun 2020 04:39 pm[/url]":23o7yuxg]U moru različitih statistika, interpretacija i zaključaka koje ovde izvodimo, dobro je odabrati jedan provereni izvor kojeg ćete se držati... Biramo po nekom sopstvenom senzibilitetu jer nismo lekari...
Južnokorejski dr Kim Woo Joo, između ostalog govori i o broju umrlih i poredi sa gripom... Nakon odgledana sva 3 intervjua koja je dao na kanalu Asianboss odabrao sam da mi on bude glavni izvor informacija o Kovidu. Ne pojavljuje se prečesto u medijima ali kad se pojavi daje generalnu sliku o pandemiji koju razumem, njenom toku, početku, eventualnim scenarijima za ubuduće... Vrlo jasno se izražva, precizno, bez nagađanja i proizvoljnosti... Ako je nešto pretpostavka, ogradi se i ukaže na verovatnoću koliko je izgledno da je to što govori tačno... Tako da ostavlja jako malo prostora za nedoumice... U Južnoj Koreji je veoma priznat lekar i on je moj glavni izvor tokom pandemije...
https://youtu.be/0k84gE7ObuQ
Od 3.03min. kreće objašnjenje o broju umrlih u svetu, u Južnoj Koreji koja je najviše testirala i poređenje sa brojem umrlih kod gripa... Tako da je u par rečenica sve jasno, od čega se više umire i koliko više nego kod gripa prema do sada raspoloživim podacima...