Šta je novo?

Državni put Ib reda br. 27: Loznica-Valjevo–Lazarevac (za sada Iverak–Lajkovac)

A dokazano i da daju više mleka kad im se pušta ozbiljna muzika.
Pisali smo. Dobro uređeno seosko domaćinstvo je fabrika. I tu ne može da se gleda samo prosečna cena zabeležena u poreskoj upravi. Ta porodica je potpuno u pravu i nadam se da će istrajati
 
Drago mi je za FK3 sto je kupljen a sta cemo mi za put od Valjeva,preko Slovca,Lajkovca, Ibarskom kroz Stepojevac do BG.Asfalt propao kao da ga pojeo zivi pesak..
 
Put od Stepojevca do Beograda je nikada bolji ali deonica Lazarevac-Veliki crljeni (izmesten deo magistrale zbog kopova koje je radio Strabag) je propao za samo 3 godine i ubedljivo je najgora deonica od Raske do Beograda
 
Nista se ne desava sto se tice trasiranja i dalje isto


Screenshot.png
 
Nažalost, tako je i iz pogleda sa zemlje, doduše možda nešto raduckaju onaj dugačak most kod Slovca, nisam još video da su krenuli grede stavljaju da spajaju stubove, al ne deluje ni daleko, stubovi su prilično gotovi. U Popučkama preko magistrale gde treba prođe ovaj put jedna kuća polusrušena, a u drugoj i dalje radi prodavnica, nema naznaka rušenja.
 
Krenulo je spajanje stubova, ali tu govorimo o 1% postavljenih nosača, ne o 30%. Vide se neki pomaci u sređivanju korita reke, na brdu na trasi su našli neki kamen koji će iskoristiti, trasiranje nema napretka mesecima. Na mestu srednje strelice trialinove slike je recimo pola objekata počelo s rušenjem, pola stoji netaknuto.

Toma Mona je pre x meseci izjavio da se očekuje rešavanje sudskih sporova krajem maja, ako sam dobro zapamtio, i da se očekuje da se to reši nakon toga odmah. To znam da se odnosi na treću strelicu, a verovatno i na prve dve.

Početkom godine sam rekao da ima šanse da se završi do kraja godine. Ovakvim otaljavanjem, kraj sledeće godine će biti rok. Što je stvarno presporo...
 
Na žalost, lagana transformacija u još jedan u nizu večitih projekata, zgodnih za reciklažu propagande ka lokalnoj zajednici, iznova i iznova.

Prolazi svaki put, zato i može.
 
Juče sam prošao pored, radi se na mostovima, ima ljudi ali u manjem broju. Postoji volja izgleda ali nema ljudstva ?
 
Mislim da je do toga što imaju fore da završe do kraja sledeće godine. Mogu da rade brže, ali onda treba da angažuju još ljudi, i još mehanizacije. To bi značilo da moraju da iznajme dodatnu mehanizaciju, i jure još ljudi. Naravno da ćeš pre da koristiš svoje mašine, nego da plaćaš drugima radne sate.
 
Prodjoh pre par dana kroz Valjevo. Na ulazu u VA, na kućama sa desne strane skinut je crep...a iza njih se vidi nasip u visini samih kuća. Izgleda da je eksproprijacija u tom delu rešena. Dugo se nije video pomak.

Da postavim post u pravoj temi.
 
Upravu si. Desava se nesto... ali zaostaju lepo, obilaznica jos nije poceta
 
... nakon prvog gledanja nije me mrzelo da prebrojim - ima ukupno 19 prekida na trasi zbog mostovskih konstrukcija + 2 poduže livade.
Većina mostova/nadvožnjaka je u povoju, mnogi nisu stigli do prvog stuba. Nema ni jednog završenog, barem na jednoj strani puta.

Ima da se radi ohoho :(
 
... nakon prvog gledanja nije me mrzelo da prebrojim - ima ukupno 19 prekida na trasi zbog mostovskih konstrukcija + 2 poduže livade.
Većina mostova/nadvožnjaka je u povoju, mnogi nisu stigli do prvog stuba. Nema ni jednog završenog, barem na jednoj strani puta.

Ima da se radi ohoho :(
Makar je ovaj deo uz stari put na samom početku snimka krenuo sa mrtve tačke...
 
I naravno oni popučanci što se se kleli u njihovo parče zemlje, i da žive od toga, ništa nisu zasadili tu.
 
Otkud znam, čini mi se da nikad tu ništa nije sađeno
 

MILINKOVIĆI "BLOKIRALI SVOJE PARCELE" I ZAUSTAVILI RADOVE NA IZGRADNJI SAOBRAĆAJNCE IVERAK-LAJKOVAC​

Porodica Milinković iz Valjevske Loznice, uz podršku komšija iz sela Veselinovac, Lukavac i Popučke, blokirala je danas, kako rekoše, svoje parcele nedozvoljavajući da se nastave radovi na izgradnji brze saobraćajnice Iverak-Lajkovac zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa.



Kažu da im je pre godinu i po dana oduzeta zemlja zbog izgradnje brze saobraćajnice, nije im ni dinar isplaćen, poveli su sudski spor, koji još uvek traje, a za sve to vreme gradi se saobraćajnica kao da su i te parcele isplaćene.

Ostatak na linku

 
Valjevska vlast jako je loše prošla na izborima, a još i ovo...
 
Ovo je do suda,sami su hteli da se sude kakve veze imaju putevi sa odlukom i dužinom procesa...
 
Vrh