Šta je novo?

Državni put Ib reda br. 27: Loznica-Valjevo–Lazarevac (za sada Iverak–Lajkovac)

Ja se nadam da će ostaviti deo starog puta da kad se iz pravca Valjeva ide starom magistralom, ne ulazi u kružni tok.
Nije neki preterani značaj al možda i ostave.

To bi bilo kao kad inače prave desna skretanja izdvojena od KT razdelnim ostrvom. Ovde već imaju postojeći put koji idealno može d aposluži za tako nešto. Jedino što je malo dalje od KT-a, al ne verujem da je to problem.

Svakako to može samo u tom pravcu. U suprotnom jok.

I dalje ih koči ona zgrada kod kružnog toka tj prelazni put za nju nisu čoveku obezbedili prilaz i ne smeju da mu ruše prilaz da bih spojili dole ka Valjevu. Strašno

1729942481874.png

Bilo bi lepo i samo da neko ima sluha, da ne kazem (mozga) kada se otvori sve ovo, da se sredi cela ulica Vladike Nikolaja komplet sto ide do kruznog toka.. oko 6-7 km ima, ali zaista bi bilo lepo imati normalnu saobracajnicu.. da konacno neko iznivelise otpuste pogotovo na izlaznoj traci iz Valjeva..
Nadajmo se i severnoj obilaznici da konacno kamioni zaobidju grad viseee

Bilo bi lepo i samo da neko ima sluha, da ne kazem (mozga) kada se otvori sve ovo, da se sredi cela ulica Vladike Nikolaja komplet sto ide do kruznog toka.. oko 6-7 km ima, ali zaista bi bilo lepo imati normalnu saobracajnicu.. da konacno neko iznivelise otpuste pogotovo na izlaznoj traci iz Valjeva..
Nadajmo se i severnoj obilaznici da konacno kamioni zaobidju grad viseee
Sobzirom da je poslednjih 5km saobracajnice od 30% završenosti do 100% završenosti im treba 12 meseci. Tako da bolje da ne diraju duple trake, inače će da ih rekonstruišu narednih 4 godine. Meni se čini da na drugim gradilištima po srbiji projekti takodje kasne ali ne ovoliko kao ova saobraćajnica. Tako da verujem da gradske vlasti snose dosta krivice. U poslednjih nekoliko mandata ne zna se koji gradonačelnik je bio veći bilm...

Sad im je otvoreno sve da mogu da navale na posao ovo može vrlo brzo da se odradi i sastavi sve ali koliko vidim da nema puno mašina i ljudi na terenu. Zaista ne znam u čemu je problem sad gde su ljudi i mašine da to skockaju kako treba. Slažem se da su duple trake u lošem stanju i da ih treba rekonstruisati, bar od Srbijanke do ovog kružnog toka jer je ta deonica najlošija.

Daj Boze da urade od i do Srbijanke, ali zamislite samo Suvoborsku koliko ce raditi i kakva ce biti kada je urade, disbalans u najavi, sahte sa automatskim propadanjem kako predjes preko nje, tuga i cemer od izvodjaca i projekta hahahhah

Nego šta, sa sve prelepljenim inkopovim kamionima, da se bolje slikaju.

Ljudi, ja predlažem da podnesemo periciju za određivanje posebnog kutka u muzeju. Ovaj put ima tako bogatu istoriju da jednostavno buduće generacine treba da budu upoznate sa njegovom izgradnjom. Tema može da bude ,,od povetka do beskraja''

Premašiše i aktuelni dati rok, kraj oktobra-početak novembra, ali deluje da se nazire kraj. Zatrpaju ovaj kanal gde vire šahte, asfalt, linije i gotovo. Nadam se da nećemo oko tih šahti vozitu ko na poligonu oko čunjeva...

Sad se postavlja pitanje dal će napolju biti minus i sneg kad oni krenu da rade asfalt…ne zna čovek dal je gore da rade po takvom vremenu (ako ih zadesi) ili da prebace finiš za proleće…neverovatno koliko su se razvukli…

Koliko ja shvatam, oni će završiti ovu traku iz smera Beograda, od kružnog toka na iverku, do privremenog kružnog toka, 300m niže. Kad nju završe, saobraćaj sa beogradskog puta prebacuju tuda, i kreću da kopaju traku ka Beogradu. Tek kad nju odrade, biće pušteno sve. To svakako ne deluje ni ove godine da će biti gotovo.

A tek kad završe drugu traku, biće ograničenje podignuto na 100 (svi voze preko 100 i sad).

A niko da izađe i da kaže imamo taj i taj problem. Koliko vidim da ovo nije nekom gore u interesu da se sad pusti pa ga razvlače. Jadni oni ljudi od novog kruznog toka do privremenog kružnog toka što im je raskopano dva tri meseca ispred kuća ne mogu da uđu u svoja dvorišta normalno sad kreću kiše tu je blato a do sad bila prašina. Da su pametni da se organizuju pa odu kod gradonačelnika uhvate za nos i dovedu tamo i kažu 7 dana imaš da rešiš ovo kako znaš i umeš. Pet dana sam prolazio svaki dan nigde nikog nisam video gomile tucanika stoje tu danima i kanal jedan. Strašno šta rade.

18 км не могу да заврше за 5 година. Да није јадно било би смешно. Фасциниран сам особином народа да трпи " да не буде горе " па зато бива и све горе! Брза саобраћаница која је коштала као аутопут у околлним земљама још није готова а кад ће не знамо! Ово ко Ђекна!

Vrh