O konačno skloniše ovaj dalekovod odavde…nasut i taj deo i biće brzo asfaltiran…Na ova 2 stuba sam mislio:
Pogledajte prilog 203396
Uvek me je zanimalo, zašto običnu dvosmernu ulicu zovete "brze trake"?
Ništa čudno, s obzirom da preko 40% automobila u Srb ima BG table.Iz pravca Divaca ka Mionici, nestvaran broj idiota za volanom uglavnom bg i ns table skrece svakodnevno levo i tako se ukljucuje na brzu saob... Retardiranost ljudi na delu, nestvarne slike svaki dan. Danas sam uspeo da ih uhvatim ali pre neki dan je nekoliko njih i kamion skrenulo bas ovde levo, do duse manji kamioncic... 150-200m jasna tabla pokazuje gde treba da se skrene ali dzabe, ne vredi...
A, ako ćemo iskreno, nije baš obična dvosmerna ulica nego je nešto manje od auto puta a nemamo neki termin za tu, novu, vrstu puta pa koristimo naziv koji je nadenut i to je OK, po meni.
BravoU Valjevu ih zovemo duple trake.
To je zato što nema spora i preticajna traka jer se obe koriste po potrebi za skretanje u ulice levo i desno.
To ne znaju vozači iz drugih gradova, a neki ni iz valjeva, pa se dešava da blicaju i sviraju ako vozite 50 levom trakom (u nameri da skrenete levo).
Zbog toga su tu i udesi česti a situacija bi se znatno popravila da neko pametan da nalog da se na svakom skretanju useče mesto za prestrojavanje 5 automobila u postojeće ostrvo između traka što može brzo bez velikih troškova da se uradi.
Ograničenje je i dalje 50 kao i u svakom naseljenom mestu.
I duple trake su jedno a drugo je brza saobraćajnica ili brze trake kako ih naziva kako ko stigne će biti od kružnog toka na kraju duplih traka do kružnog toka kod petlje Lajkovac,
tako da ljudi mešaju pojmove.
I ništa tu nije novo, najpravilniji naziv je "Put rezervisan za saobraćaj motornih vozila" ili skraćeno "Moto put", ima međunarodnu kategorizaciju kao i znak. Znači nema traktora, zapreržnih vozila, pešaka ni biciklista i sl.
Hajde da vidimo to spajanje. Kao da odlažu da bi se postiglo maksimalno uzbuđenje. Ne znam.
Bez brige. Kad dodje AV i podvikne sa rokovima ima da oduze sve aktivnosti jos 2 do 3 godine. Cisto eto... mislim da je ovo sa brzim trakama rekord u zemlji, a i inostranstvu. Trebalo bi CNN zvati na otvaranje da ceo svet vidi cudo arhitekture
Vise od 1000 reci...Dovoljna je njihova zvanična podružnica N1 + Ćuta.