Dragane, samo ću još ovo napisati, jer ćeš verovatno opet pokušati da mi pronađeš neku rupu u rečima, ili da ih nekako izokreneš.
Prvo, bar ja pretpostavljam da početak radova nisu organizovali zamenik predsednika Azvirta ili azerbejdžanski ambasador zbog toga što su se na svim ovi otvaranjima "radova" i otvaranjima puteva mogle uočiti "informativne table" (da ih tako nazovem) veoma sličnog formata, kod različitih izvođača (naravno nije ovo jedini argument, ali mi je prvi pao na pamet, a da nije samo zdrav razum). Dakle neko je pozvao azerbejdžanskog ambasadora i zamenika predsednika Azvirta tu. Ne znam da postoji neki protokol kako se moraju započeti radovi na izgradnji puta, i ne vidim uopšte u čemu je poenta proslave početka radova, zašto ne može jednostavno Azvirt da započne sa radovima na izgradnji autoputa (a ne kampova, jer oni nisu deo autoputa, oni su pomoćni objekti privremenog karaktera za smeštaj radnika koji rade na gradilištu dok je ono otvoreno), a da neko iz medija ko prati izgradnju puteva i bar malo je upućen prenese tačne informacije o ceni, roku itd, a ne "košta oko x miliona, a možda će i 20% više, a biće gotovo do kraja x-te godine", jer je neki političar tako rekao.
Kada sam rekao građevinska dozvola mislio sam na građevinsku dozvolu za izgradnju autoputa, a ne "građevinska dozvola za pripremne radove", jer mislim da je normalno da se izgradnja kampova, kao što sam već rekao, NE računa u izgradnju autoputa.
I evo ga izvrtanje reči "neko očekuje da se odmah počne sa nekim asfaltiranjem". Ne. Svi očekuju da se ne troše pare i vreme na gluposti poput svečanih "početaka radova", pa da se posle mesecima laže narod da se gradi neki put, a zapravo se grade samo kampovi za radnike, a eksproprijacija i projekti nisu ni završeni, kao što je recimo slučaj na Preljina-Požega još od maja. Ili recimo svečana otvaranja od 3 sata, gde saobraćaj ne krene još u sledeća 3 sata jer mora narod da se dovodi autobusima i da se pravi bina i ne znam ni ja šta. Evo, malo sam ispratio, u Mađarskoj je poslednjih dana otvoreno nekoliko puteva. Dođe lepo par ljudi, zvaničnici pretpostavljam, preseku vrpcu, daju neku izvajicu od minut-dva, sklone se, i krene saobraćaj. Nema nikakvog razmontiravanja bine od 3 sata i ne znam ni ja kakvih gluposti kojih smo bili svedoci pre svega ove godine.
Toliko od mene, nadam se da sam bio jasan i da neće biti odgovora u fazonu "a šta tebi to smeta što je konačno izgrađen put, šta, ne treba da se proslavi?"