Šta je novo?

Državni put IB, deonica: Novi Sad – Ruma – Šabac – Loznica

Браво Благићу, видим ја биће човјек од тебе! :)
 
Evo novog snimka sa ulaza u buduci tunel
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=hXZ1vV_65X4[/youtube]
 
Čini mi se da nikakav ozbiljniji napredak nije uradjen. Čak i ne vidim puno mehanizacije.
 
Ovo mi deluje da je "mator" snimak. Pogledajte zeleno lisce na drvecu. Ovo je neki septembar ili oktobar mesec.
Imate na Televiziji Vesti (Televizija Vesti - tako se zove kanal) datum 15.11 vesti u 09:40 najsveziji snimak. Nazalost nema na YouTube na njihovom kanalu te vesti. Ko ima kablovsku moze da vrati i pogleda.

Prave 2 reda sipova (80 komada) po 25 metara dubine. Trenutno zavrsavaju drugi red sipova.
Prave i pomocni put (onde gde je reskrcena suma) kuda ce da izvlace materijali iz tunela kad budu kopali.
Kad zavrse sipove trebalo bi da pocnu da rade na samom tunelu. Ne kaze se kad je to tacno.
 
Šuma je još koliko prošle nedelje kad sam ja prolazio bila dobrim delom pod šarenim lišćem, tako da nisam siguran koliko je star snimak. Ono što me šokiralo je koliko su šume uništili za pristup gradilištu, bukvalno sve od tačke na kojoj se traka za uspon i traka za spuštanje razdvajaju, sve do mesta gde bi trebalo da bude portal tunela je potpuno isečeno. Nisam siguran da je baš moralo tako.
 
Bravo za fotke. Nije sjajan napredak, prodje godina, nisu ni počeli da buše. A gde je ostalo, a gde je veliki most. Ah. Al ajd, bar se radi. Raducka.
 
Otprilike kad se svi radovi otvore zvanično na televiziji, znaš da neće 6-8 meseci ni prstom mrdnuti... najmanje
 
Potpisan je ugovor za "projektovanje i izgradnju", ali se često previdja potrebno projektovanje.
 
Evo ga decembar, a nije održana reč da će od mosta ka Loznici radovi krenuti u oktobru (moj post od 09.oktobra, Vučićevo obećanje tada)
 
Ретко који рок који су политичари изнели је испоштован :D
 
Danas je na RTS u dnevniku bio prilog od Iriškom tunelu, naleteo sam samo na jedan deo kad su prikazivali kadrove potpornih zidova koji se betoniraju i Antić nešto pričao, da kako očekuju da do kraja godine završe sa "ulaznim portalom tunela" kako sam ja razumeo i da početkom sledeće godine kreće i samo kopanje. Ako neko može da vrati program unazad ili ako nađe klip od danas neka objavi:)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=904261#p904261:118lr4q9 je napisao(la):
Duleban97 » Sre Dec 01, 2021 9:20 pm[/url]":118lr4q9]Danas je na RTS u dnevniku bio prilog od Iriškom tunelu, . .
Nisu izbacili neki klip, moraću da ga snimim.
 
Није спорно, Драгане, да се ради на улазу у тунел. Кажем да су почели јаче да извештавају у медијима, јаче него што је стварно потребно јер су избори сл. године.
 
Ma, daleko je proleće, još je jesen. . nije to kampanja, već odavno nije bilo neke reportaže o radovima kod tunela. A, ovi pripremni radovi nisu ni tako mali, ali su većinom u zemlji.
 
Ima novih stvari koje smo čuli, npr da je uposleno 40 radnika. Sedam meseci oni rade pripremne radove za bušenje tunela. To bi i bilo ok da je rok za završetak 40 godina, a ne 3.

Ali jedna stvar mi je zanimljiva. Reče ovaj sps-ovac "ako uhvatimo dinamiku na tunelu, ako uhvatimo dinamiku na mostu, ostatak trase će biti u skladu sa dinamikom završetka". A most nisu ni počeli da rade, i ko zna kad će. Kakva li je to dinamika onda?
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=904565#p904565:388z8o3c je napisao(la):
Cheyenne » Čet Dec 02, 2021 3:57 pm[/url]":388z8o3c]Ima novih stvari koje smo čuli, npr da je uposleno 40 radnika. Sedam meseci oni rade pripremne radove za bušenje tunela. To bi i bilo ok da je rok za završetak 40 godina, a ne 3.

Ali jedna stvar mi je zanimljiva. Reče ovaj sps-ovac "ako uhvatimo dinamiku na tunelu, ako uhvatimo dinamiku na mostu, ostatak trase će biti u skladu sa dinamikom završetka". A most nisu ni počeli da rade, i ko zna kad će. Kakva li je to dinamika onda?


Već sada nisu uhvatili željenu dinamiku, a niti neće :lol:
 
Deo političkog offtopica je obrisan.
 
Vratimo se temi. . . za mene je najvažnije da se radi, a ovo su prilično teški radovi :

"Nakon pripremne faze ušlo se u intenzivne pripreme terena za izgradnju tunela Iriški venac.
U ovom trenutku radimo dva reda šipova koji su prečnika 1.5 metar i idu duboko u zemlju, na dubinu od 25 metara. Do sada smo uradili jedan red šipova, 34 šipa, u drugom redu od 46 šipova uradili smo 27. Radimo i potporni zid" . .
https://www.rts.rs/page/stories/sr/stor ... venac.html

IMG-20211203-092640.png
 
Ne postoje teški radovi, ukoliko je upošljeno dovoljno radnika i mehanizacije. Kod nas to često nije slučaj pa se radovi razvlače u nedogled.

Dobar projekat i imovinsko-pravni odnosi se podrazumevaju. I tu zatajimo.

Podržavam svaki napor da se infrastruktura unapredi, ali kod nas je to prvo PR pa onda svrsishodnost. I ta floskula "da se radi (gradi)" je skroz bljak. Pod tim možeš svašta da provučeš pa i brdo korupcije.
 
Da, ima likova koji svašta mogu da podvuku po "floskulom da se nešto radi/gradi".

Ja sam radio sa gradjevincima i kad kažem radi/gradi mislim samo na izgradnju.

Ovde ima dovoljno ljudi i mehanizacije za trenutne radove na ograničenom prostoru.
 
Vrh