jako čudna lokacija, a i čduni stanovi. imao sam prilike da ase upoznam sa strukturama. nema stana koji bih izabrao. sve tunel varijante. a lokacija trenutno takva da ne bih mogao zamisliti život tu.,,The Dorcol", friške informacije:
U prvoj od dve faze, ponudjeni su stanovi kvadratura od 46m2 do 180m2, sa cenom od 3.500 evra do 4.500 evra po m2 plus PDV.
Sad da, ali u budućnosti ogroman potencijal i za život i za prodajujako čudna lokacija, a i čduni stanovi. imao sam prilike da ase upoznam sa strukturama. nema stana koji bih izabrao. sve tunel varijante. a lokacija trenutno takva da ne bih mogao zamisliti život tu.
s druge strane, zgrada fantastična
Koliko ta pekara nije radila?
Sigurno više od 20 godina.Koliko ta pekara nije radila?
Bilo bi dobro uraditi kartu sta obuhvata koji kvartСве нешто машимо Дорћол у последње време.
Није ништа измишљала, и пре рата се сматрала да је Кнез Милетина, Будимска, цео Гундулићев Венац, Дорћол. Ми Дорћолци смо великодушни, али мора да се каже доста и стави граница на Војводе Добрњца и ни макац даљеLikovi poput Isidore Bjelice (kad se doselila kod Stare Hercegovine) i sl. izmaštali su da je i to deo Dorćola (Carigradska, Knez Miletina, Budimska...).
IMHO Dorćol se završava sa Francuskom/Žorža Klemansoa.![]()
Парна или непарна страна… мора да се каже доста и стави граница на Војводе Добрњца и ни макац даље![]()
Ni FK Dorćol znači nije na Dorćolu
Dobio sam ovaj render da je za tu lokaciju
Dobio sam ovaj render da je za tu lokaciju
Pogledajte prilog 254059
Sigurno više od
Fokus u poslednjih skoro god dana je ajde da opstruisemo sve...pekara ne radi kao sto neko rece 20 god zidove drze grede...sad se kuka kako je cuvena pekara srusena a pekara ne radi...da je nedam Boze pao zid na nekog bili bi protesti plenumi..Šta znam ta pekara ne radi godinama ta straćara nije imala nikakvu arhitektonsku vrednost. Straćarama koje se ne koriste nije mesto tu. Spratnost tog objekta je ok arhitektura pristojna. Ne vidim razlog da se troši energija na ovakve slučajeve. Postoje objekti koji su vredni očuvanja ovaj svakako nije jedan od njih.Fokus treba da bude na objektima koji imaju vrednost i koji su pod zaštitom ili koji su bili pod zaštitom pa se magično skida zaštita sa istih.
Slažem se da sama zgrada pekare nije imala naročitu arhitektonsku vrednost, ali je, uz Bitef i Staru livnicu (koje su, nažalost, jedine u kraju pod zaštitom) predstavljala možda najprepoznatljivije mesto za širi krug Beograđana, ne samo za komšiluk. Brine me sudbina nekoliko preostalih jednospratnica u okolini, zgrada koje čuvaju duh starog kraja i imaju izuzetnu arhitektonsku lepotu. Taj kraj je u poslednjih 20ak godina potpuno izmenjenŠta znam ta pekara ne radi godinama ta straćara nije imala nikakvu arhitektonsku vrednost. Straćarama koje se ne koriste nije mesto tu. Spratnost tog objekta je ok arhitektura pristojna. Ne vidim razlog da se troši energija na ovakve slučajeve. Postoje objekti koji su vredni očuvanja ovaj svakako nije jedan od njih.Fokus treba da bude na objektima koji imaju vrednost i koji su pod zaštitom ili koji su bili pod zaštitom pa se magično skida zaštita sa istih.