Goje, opšte je poznato da je moja zgrada najružnija na Dorćolu. HahaА сада спектакл. Мини конкурс за најружнију дорћолску зграду:
Кандидат 1. Зградa (зграде) прекопута прве београдске (номиновао @terdzuman):
Pogledajte prilog 174473
Кандидат 2. Зграда у којој је пекара Стуб (номиновао @GOJE):
Pogledajte prilog 174474
Ova što se trenutno gradi sa sačuvanom fasadom u prizemlju je ušila sve do sada. Spominjan je ovde projekat, ne mogu trenutno da se setim kako se zove.То је тачно, али сада се не примећује толико. Онај поглед пре Енмона2 је стварно био ван сваке конкуренције.Goje, opšte je poznato da je moja zgrada najružnija na Dorćolu. Haha
Treba ipak uzeti u obzir da Dorcol kao centralna gradska cetvrt nije mogla doveka da bude sastojana od prizemnih kucica koje su u vecini slucajeva u jako losem stanju.
Pola donjeg Dorcola ima urbanizam nekog veceg sela u Srbiji i to prosto ne moze da ostane tako.
Meni lično nisu - što shvatam kao potvrdu da nam treba neki vid glasanja.Najruznije zgrade na Dorcolu su samacki.hoteli, bez konkurencije.
Oni su zapušteni kad bi im se stavila nova ograda na balkonima i fasada dobro bi izgledaliNajruznije zgrade na Dorcolu su samacki.hoteli, bez konkurencije.
Апсолутно се слажем са наведеним. Наравно, није логично да ће централна градска општина довека остали пуна уџерица, магацина или напуштених постројења. Ратови и свеопшта беда су утицали да се то до сада већ није изградило. Наравно, естетика, квалитет градње и остало варира од пројекта до пројекта и то је већ посебна тема.Pa da. Potpuno se slažem. Možda se to nekome sviđa, a nekome ne, ali to je prosto tako. Pritisci (uglavnom ekonomsko/finansijski) bi bili slični u bilo kom dvomilionskom gradu - izuzev situacije rata ili ekonomske krize.
E sad, da li grad kao institucija ili kao zajednica građana ima kapacitet da kontroliše taj razvoj ili da njime upravlja, to je već sasvim drugo pitanje.
U nekom malo razvijenijem društvu, ne bi bilo dozvoljeno sve što je dozvoljeno (ili bolje rečeno prolazi bez dozvole) kod nas. Prosto smo u takvom istorijskom i geopolitičkom momentu.
Pa kako koji, onaj bivši u Skenderbegovoj je doteran i pristojan. One kule u Dubrovačkoj i Visokog Stevana izgledaju ružno ali su i zapušteneNajruznije zgrade na Dorcolu su samacki.hoteli, bez konkurencije.
Ovo kad bi se sredilo tioa okrecilo ne bi izgledalo ovako kriticno@GOJE ja menjam nominaciju, ova mi je van kategorije. Em nadogradnja, em svaka od 6-7 ograda drugačija, a što je paradoks, nju ugledate kada izlazite iz Galerije fresaka
Pogledajte prilog 174658