Šta je novo?

Deltini projekti

borispetrovic":2b3b7790 je napisao(la):
Slika je od prosle nedelje, slikano neupadljivo sa Sony Ericsson P990i...
Odličan posao, vidim da ću dobiti dostojnog rivala u fotkama sa gradilišta. :)

Dobrodošao i nastavi dalje sa 'insajd' fotosima.

Wau ovo bas izgleda cool;))) Jedva cekam:))) Kako volim sto sam u komsiluku.... (mislim da sam ja jedini u drustvu ushicen zbog ovog projekta kao nikog do sada;) hahaha ::oh my god::

Ne ocekujte da ce 1. novembra bas sve prodavnice u delta city mall-u da rade, imace oni da rade tu jos par meseci, ali su prosto morali da otvore u ovom trenutku zbog praznika koji nam dolaze, 13. plate itd.

Znam da je vec pisano, ali cisto onako da ponovim. Delta Planet pocinje da se gradi 2008, a zavrsetak radova se ocekuje 2010. Imace povrsinu od 220000 kvm. One dve kule (pored delta planet-a) ce da se zovu Business Towers i ukupna povrsina im je 90000 kvm i one ce poceti da se grade kasnije (verovatno oko 2010.) Sve informacije su tacne :)

Pa ako povrsina treba da im bude 90000kvm, onda je to i dalje prvobitna informacija da ce biti visoke oko 200m. 45000kvm po zgradi je prilicno puno, a ako bi bile imale samo 21 sprat, onda bi morale da budu jako debele:)

To je nazalost sve sto sam zapamtio. U Delta City mall-u 67 ce da bude nova vrsta maxija koji ce se zvati valjda super maxi ili tako nesto, ali nisam uspeo da saznam da li ce cene biti manje nego u obicnim maxijima.

Uglavnom Delta planira da u naredne dve godine investira 1,8 milijardi dolara u nekretnine u Srbiji i okolini. U Srbiji su glavne investicije: Delta Planet, stambeno-poslovni kompleks u Ljutice Bogdana, Hotel Intercontinental, Univerzitetsko selo (50% Hypo Group), Onda onaj objekat na Adi. Verovatno sam zaboravio jos nesto, ali mi je ovo ostavilo najveci utisak.

Nego sad nesto razmisljam, ako ce jedna kula imati 45000kvm onda to mora da bude vise od 21 sprata jer Usce ima 27000kvm (trenutno najveci poslovni prostor u BG-u), a ima tu negde oko 20 spratova (ako zna neko tacan broj neka kaze).

p.s. nisam ni siguran da li su dolari ili evri u pitanju (malo mi mozak odlutao kada sam slusao te informacije)

To su projekti koje su vec sukcesivno najavili, ali lepo je da su jos jednom potvrdili.

Kao sto napisah, sa 45000 kvm kula ne moze da ima 21 sprat, tj. moze ali bi izgledala kao bure.

A sta tacno Delta gradi na Adi? Negde sam svojevremeno nasao neki link, ali sam ga zagubio. :/

cosmic":2l7i8o2a je napisao(la):
A sta tacno Delta gradi na Adi? Negde sam svojevremeno nasao neki link, ali sam ga zagubio. :/
Retail objekat, a ako se dobro secam povrsina ce da mu bude 37000kvm.

vezano za delta city mall 67, sta mislite, da li ce da bude ogromna guzva na otvaranju (tempo u nisu) pa necemo moci normalno da se krecemo prvog dana ili ce ipak biti prohodno?

^^ biće gužve sigurno... pa vidiš da lože ceo grad reklamama, a i nahrliće masa na KFC :D

Ne loze samo grad, vec i okolne gradove :) Bice pola Srbije na otvaranju! ;)

tako sam i ja razmisljao, ali dosta njih ce da dodje jer misli da se tu otvara novi hipermarket tipa tempo ili rodic, a ne znaju da shopping mall bas nije to :D
vec mogu da zamislim starije sugradjane koji misle da ce tu da pokupuju ko zna sta sve za neke smesne pare, mada ce verovatno biti neke specijalne cene prvog dana, ali sigurno ne kao na otvaranju tempa u nisu gde su ljudi kupovali dozivotne zalihe ulja, a malo zaboravili da doticno ima ipak neki rok trajanja.
ja idem u cetvrtak da se guram sa rajom, pa kad udjem, udjem :D

p.s. sad odoh na wikipediju (ne znam koliko joj je verovati) i tamo uglavnom stoji sledece

"Delta City 67 can serve 200,000 people within a 10 minute walk, and 600,000 within a 10 minute drive"

Malo je preuvelicano, ali u principu ne previse daleko od istine :) Dozvolicemo im:)

Bice guzva, ali mislim da ce vec drugog dana ljudi moci komotno da se setaju kroz DC, ipak je to skoro 90.000kvm.... Najveca guzva ce verovatno biti u Supermaxiju.... Sto se nezavrsenosti tice, Vero centar, tj Zira je vrh po tom pitanju - otvore supermarket bukvalno na gradilistu, pa trzni centar u nezavrsenoj zgradi pod skelama itd. plus pola lokala unutra neuseljeno, ali da izgleda dobro - izgleda :)

shmeksi, a od kada su ti podaci? To s Autokomandom je stvarno problem - jer ne mogu dve zgrade od po 21 sprat da imaju 90.000kvm, a upravo su samo 21 sprat urbanisti dozvolili i skupstina aminovala... Postoje li to neki novi momenti i tangefrangije iza ledja javnosti koje ce omoguciti realizaciju projekta u "punom sjaju" ;)

shmeksi":39a3shqm je napisao(la):
..dosta njih ce da dodje jer misli da se tu otvara novi hipermarket tipa tempo ili rodic, a ne znaju
da shopping mall bas nije to :D
vec mogu da zamislim starije sugradjane koji misle da ce tu da pokupuju ko zna sta sve za neke smesne pare,..
A, ja spremio dve velike putne torbe, čuvene 'krmače', da ih napunim u tom 'shopping mall'-u.

Znači neće biti 'sve za đz' ?! ... onda nisu trebali ni da ga prave ....

....a sad kad su ga i napravili, bolje da su tu preselili OTC Buvljak.

Delta: Tri mlrd. evra u nekretnine

Beograd -- Srpska kompanija Delta planira da investira od 2,5 do tri milijarde evra u nekretnine u regionu u narednih pet godina.

[quotе]
Generalni direktor kompanije „Delta Real estate“ Dejan Racić je rekao da je planirana izgradnja oko 15 šoping-molova u svim većim gradovima regiona, a gradiće se i druge vrste objekata.

"Prvi šoping-mol van Srbije biće otvoren u Podgorici u maju 2008. godine, uslediće investicije u Bosni i Hercegovini (BiH), Makedoniji, a nakon toga i u Hrvatskoj", kazao je Racić.

Kompanija „Delta Real estate“ osnovana je u 2004. godine u okviru Delta holdinga, bavi se razvojem i izgradnjom maloprodajnih, poslovnih, hotelskih i stambenih objekata, a pored Srbije posluje i Crnoj Gori, Makedoniji, BiH i Albaniji.

Kompanija Delta je najavila da će u četvrtak, 1. novembra, otvoriti prvi šoping-mol u Srbiji Delta siti, u koji je investirano 74 miliona evra. Delta siti će otvoriti 1.500 novih radnih mesta, a izgrađen je za 18 meseci na ukupnoj površini od 85 hiljada kvadratnih metara, što odgovara površini 15 fudbalskih terena.

Generalni direktor „Delta Real estate“ Dejan Racić kaže da šoping-mol pod jednim krovom obuhvata prodavnice, restorane, banke i mesta za zabavu kao što su multipreks bioskop, kuglana i igraonice. U okviru Delta sitija biće otvoren i prvi hipermarket Super maksi, sa 26 hiljada artikala, koji će uposliti 190 radnika.

Delta siti ima 130 lokala na tri nivoa, ukupne površine 30 hiljada kvadratnih metara, u kojima će se prvi put na srpskom tržištu predstaviti 40 modnih brendova, rečeno je na konferenciji. Svi lokali zakupljeni su pre šest meseci.

Delta nekretnine, kazao je Racić, planira izgradnju još dva šoping mola u Beogradu, dvostruko veća nego Delta siti. "Izgradnja jednog na Autokomandi počeće 2008. godine i biće završena 2010, a poslednji će biti izgrađen do 2011. godine", naveo je generalni direktor Delta nekretnina.

On je dodao da će biti izgrađeni i šoping-molovi u Novom Sadu i Nišu, ali nije precizirao kada će započeti realizacija tih projekata.
[/quotе]

Izvor: B92, Beta
Link: http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2007&mm=10&dd=25&nav_id=269420

Zanimljivo, u nekom slicnom tekstu Delta kulu su predstavili kao "Intercontinental hotel"
a ovde su pricali o soping molovima....

sad je u bg hronici bio prilog o delta city mall 67 i izgleda da ce bioskop poceti da radi za nekih mesec dana.

Vrh