Imam osećaj, a nešto nisam baš siguran da bih se usudio da ga potvrdim ili opovrgnem, da kada bih izvukao fotoaparat da slikam bilo šta, od, recimo, indonezijske ambasade do neke kuće u Tolstojevoj ili Ul. Augusta Cesarca, neko bi me momentalno ustrelio.
:|
Ima tamo svakakvih građevina i baš me čudi što nije napravljena neka monografija o nekim bar delom arhitektonski vrednim objektima u tom delu grada.
Čak ni na sajtovima nema ništa. Na sajtu Muzeja istorije Jugoslavije ne postoji ni nekakav kratak opis vile „Mir”, kamoli slika. A ona je deo njihovog kompleksa, odnosno zgrada kojima upravljaju. Na sajtu OEBS-a za Srbiju, a mislim da je sedište u jednoj polupalati tamo negde na početku Bulevara kneza Aleksandra blizu Botićeve ulice, nema ništa o toj građevini.
Čini mi se da je na jednom sajtu, SkyScareperu ili sličnom, neko postavio sliku vile porodice Karić ili slično, na šta su ljudi u neverici povikivali kako je neko to uopšte smeo da uradi i da je čudo da nisu bili privedeni, tako nešto. Odnosno, mislim da se radilo o kapiji.