Šta je novo?

Dečija igrališta

Ja ipak mislim da jeste dućnost Belih da kontrolišu da li se površine koriste u skladu sa namenom. Ako je ovaj inspektor konstatovao da teretana nije predvišena za decu, to znači da dete može da se povredi i da zbog toga ne sme roditelj tu da ga pušta.

Naravno, sve ovo zvuči američki, ali da imam vremena (kao što bi trebalo da imaju "opozcija" i NVO), uhvatio bih se za ovakve stvari, a pre toga maltertirao Bele da rade svoj posao i svaki komunalni problem u svom vidokrugu prijave (npr. mogu oni da prijave da nema dovoljno kamenčića na ovakvim prostorima)​
Čak i kada bi se ovakvi prostori ograđivali, radi bezbednosti dece, opet bi se našao neki roditelj koji bi tu bio sa detetom. Kao što sam imao prilike da vidim na ograđgenim košarkaškim ili terenima za mali fudbal. Tako da bi beli morao da bude pored svakog tog igrališta maltene 24/7/365.​

Ma šta vam je ljudi, zašto ne bi puštali decu da se tu igraju, ako ne ometaju osnovnu namenu?!
Razmem kad neko vežba da neće puštati decu da mu se penju po glavi i guraju ruke u sprave, ili da trči po terenu gde neko igra fudbal ili basket.
Ali ako je teren prazan? Pa nije ovo ništa opasnije od kamena na travnjaku ili penjanja na drvo...
Osnovnu ideju da treba nasuti šljunak podržavam, zašto da postoji rizik ako se može umanjiti, ali ne moramo u krajnosti.

Pa ne penjemo se na drvo sa godinu dana, na primer, ali se muvamo oko pasa i oko ovih sprava, a ni u jednom od slučajeva nemamo predstavu o pravoj (realnoj) opasnosti u toj dobi po nas. Sa druge strane, što ograđujemo sportska igrališta i prostore za pse kada mu to dođe na isto.​

Ne brani niko deci da se igraju gde god hoće. Nikad mi nisu smetali (mada ja njima jesam, ali se uvek dogovorimo :) )

Poenta je da je inspektor konstatovao da betonske ivice postolja od sprava nisu opasna za decu jer teretana nije namenjena deci, a ta izjava povlači ono što sam pisao za Bele.

Pokušao sam da dokažem besmislenost svodeći situaciju na apsurd.

Nije namenjeno nije isto što i nije dozvoljen pristup.
(što tehnički samo pokazuje da odgovor nema smisla)

taj sljunak je do jaja za bas malu decu, da se igraju sa kanticima. mi cesto to koristimo u bloku 30.
ali problem je, sto ne dao bog da padnu na ivicu bazena, moze svasta da bude.
drugo, sto kopanjem po sljkunku takodje iskopas i izmete razlicitih zivotinja, ponekad me ne bi cudilo ni ljudi :D

e sada sto se tice smetanja, to jeste za starije, ali kada celjan nije besna, kuca nije tesna

btw juce sam bio u bloku 28, video sam da alta banka donirala teren za basket... znaci sada je ono preslo sa mocarta na njih...

Vrh