Oprostićete mi (grešnom) ovaj offtopic, ali ja moram da podelim sa vama jednu anegdotu. Beše to pretprošle godine, kada sam u naletu entuzijazma mnogo truda uložio u renoviranje svoje nove kuće, po sistemu "sam svoj majstor". Tako, jednog (crvenoslovnog) dana, lepim stiropor na fasadu i pur penom popunjavam prazna mesta - žena gunđa: "Baš si danas našao, pa danas je usekovanje glave sv. Jovana, danas se ne radi", a u glavi mi odzvanja da ni moj dobri stari (inače slabosujeverni) deda nije nikada radio na usekovanje. I tako, potroši se boca, ja nespretno stavih novu na pištolj, i neki vrag (dal' Irod il' Irodijada) učini da mi sve to tako ispadne na pod, i krene da curi. Ja brzo podigoh, ali znate kakva je pur pena - kad krene da se ekspandira nema tu stajanja, kad krene da se lepi, nema tu skidanja. Da minimalizujem štetu, okrenem ja bocu što dalje od prozora, zidova, ukućana i sebe, i priredim deci nezaboravan prizor. Šašavi, trapavi tata, stoji na terasi i roka žutozelenu penu 10 metara u nebo i svuda oko sebe - pena party kakav nisu nikada videli uživo. Sledećih 15 minuta sam strpljivo čekao u mestu, slučajno da se ne pomerim, dok se sve ne osuši, i mogu reći da je skidanje pur pene sa odeće, kože, kose, kuće, dvorišnog mobilijara, potrajalo do duboko u noć, kao i narednih 60 dana. Naravno, ženin pogled nikada neću zaboraviti.