Morao sam zbog posla da se vratim za Sydney pre mesec dana, ali evo jutros sam se vratio I u subotu cu obici, pa javljam. Inace oved se radi o staroj deonici od odvajanja na Trlici , pa do Vrulje. To je cirka 22km, a koliko sam razumeo I ono sto se vidi asfaltirano je put niz selo Otilovici, dalje pored izmestenog manastira Dubocica /u kome je sluzio 7 godina I Sv Vasilije Ostroski/, preko Cehotine I to u onom delu gde se odvaja prilaz meandrima na Cotini, Kako bi mi lokalni rekli. A 9km bi trebalo da je stiglo i do sela Mataruge. To je sve stara deonica puta Pljevlja B Polje koji je samo jednom presvucen davne 89g.
Da vas ne bi bunilo Oni radovi na izradi mostova kod Vrulje u Maocu su potpuno novi pravac, gde je potpuno rekonstruisani put od Slepac mosta, preko Tomaseva, Pavina poljai Kovrena stigao do Vrulje, a onda napustio staru trasu ka Pljevljima koja je presvucena asfaltom ovih 9km I onda okrenuo kraticom od 6 km Prema Mijakovicima da se spoji sa putem Pljevlja Djurdjevica Tara. Duzina dela potpuno novog je oko 6km I sa onim delom od Mijakovica do PV je gotovo iste duzine kao I od Vrulje ovim starim putem, ali je on mongo krivudaviji, Uzi I samim tim nepogodniji za voznju u odnosu na novi pravac koji se zavrsava krajem Oktobra.
Nadam se da sam malo razjasnio. /kao lokalpatriota/