Danas autobusi i gradski i medjugradski u centru Zemuna staju na potpuno istom mestu, što postaje fizički nemoguće da svi koji pristignu stanu na stanicu, pogotovu što je medjugradskim autobusima potrebno da izvade prtljag putnika. Nekada je to stajanje bilo razdvojeno, a opet dovoljno blizu zbog presedanja. Gradski su u smeru ka Beogradu stajali ispred Robne Kuće a medjugradski na ćošku ispred Doma Vazduhoplovstva, a prema gradu gradski busevi ispred stare apoteke, a medjugradski ispred Stare Pošte. Ispred Doma Vazduhoplovstva prema Glavnoj ulici je bilo uredjeno parkiranje sa drvoredom, taman i za kola i za pešake i za drveće. Danas je tu zabranjeno parkiranje, čak i za vojna lica koja rade u Domu, mislim barem da su parking rezervisali za sebe to bi bilo razumljivo.
Sve ovo je ispreturano negde posle bombardovanja. Mada realno je deo zgrade Doma Vazduhoplovstva bio oštećen bombom pa je pretumbacija autobusa imala smisla dok nije popravljeno, a popravljeno je odavno, ali je to rešenje ostalo. Snaga birokratske inercije.
Ja ne znam ko o ovom slučaju uopšte odlučuje (Opština Zemun, Grad Beograd, Republika, Vojska...) ili što je još gore da su nadležnosti preklopljene, pa eto prilike za tradicionalno politiziranje, a za to vreme putnici bez potrebe trpe gužvu i idealna parking mesta u centru Zemuna zjape prazna.
Napominjem da nisu potrebna nikakva ulaganja, postojeći profil Glavne Ulice pogoduje ovakvom rešenju (koje je važilo decenijama!) samo neko treba da ispečatira rešenje i postavi malu info tablu (veličine GSB tabli, ne mora veće) gde staju medjugradski.
P.S. nema slike za ilustraciju, nešto mi ne radi Google Earth kako treba.
Sve ovo je ispreturano negde posle bombardovanja. Mada realno je deo zgrade Doma Vazduhoplovstva bio oštećen bombom pa je pretumbacija autobusa imala smisla dok nije popravljeno, a popravljeno je odavno, ali je to rešenje ostalo. Snaga birokratske inercije.
Ja ne znam ko o ovom slučaju uopšte odlučuje (Opština Zemun, Grad Beograd, Republika, Vojska...) ili što je još gore da su nadležnosti preklopljene, pa eto prilike za tradicionalno politiziranje, a za to vreme putnici bez potrebe trpe gužvu i idealna parking mesta u centru Zemuna zjape prazna.
Napominjem da nisu potrebna nikakva ulaganja, postojeći profil Glavne Ulice pogoduje ovakvom rešenju (koje je važilo decenijama!) samo neko treba da ispečatira rešenje i postavi malu info tablu (veličine GSB tabli, ne mora veće) gde staju medjugradski.
P.S. nema slike za ilustraciju, nešto mi ne radi Google Earth kako treba.