Upravo to pokusavamo da ti nacrtamo.Koliko se ovde ne razume sustina, cudo jedno.
Ti, evo ovde:Pa ko kaze da nije dobro isprojektovan i da su podzemne garaze lose.
Iskren da budem nisam bas upoznat sa opisom posla centra za rani razvoj dece i inkluziju, ali cemu dva nivoa podzemnih garaza?! Za koga? Za decu pretpostavljam nisu.
Cudna neka prica.
Jel su u planu ovde i neki apartmani za "zaposlene"?
Siguran sam da postoji tema za odvod kisne kanalizacije koja inace nema nikakve veze sa ovom.Pogledajte na sta nam grad lici posle svake kise.
Kakve veze ima ovaj centar za decu sa posebnim potrebama sa kisnim kanalizacijama i stadionima?Ovde se bahatimo sa kojekakvim podzemnim cudima i nacionalnim stadionima, a pas nema za sta da nas ujede.
Budite srecni ako imate zdravo dete pa makar ono nemalo vrtic. Ovde su deca sa smetnjama u razvoju u pitanju. Njihovi roditelji imaju ogromnu muku, pa nek barem mogu parkirati na lokaciji bez kruzenja i pesacenja. Verujem da bi se oni rado menjali sa vama da imaju zdravo dete koje ima muku sto nema dovoljno vrtica.Jasno, zašto graditi vrtiće kad je bitnije da ljudi imaju da parkiraju kola u podzemnu garažu. Ne daj bože da moraju da parkiraju na otvorenom, kao kod Meka i Idee tu na B.Kosi.
Neki put treba biti i covek a ne racionalni robot ali izgleda da je tesko da Vam to mogu objasniti da biste razumeli. Nadam se samo da nikad necete biti u prilici da koristite ovaj parking iako ste ga platili kroz poreze.Koja demagogija, niko nije protiv izgradnje centra za inkluziju, ali jeste protiv neracionalnog trošenja para iz budžeta i izgradnje podzemnih garaža gde može da se napravi parking na otvorenom, što bi bilo mnogo jeftinije i ispunilo bi potrebe tog centra. Koji je vaš motiv da branite neracionalno trošenje para, to mogu samo da nagađam, ali ja kao poreski obveznik želim da se pare iz budžeta troše što racionalnije.
Parking sa nadstrešnicom?Да не кисну деца-инвалиди кад излазе из кола. Или родитељ, док обува аутистично дете које је изуло патике и чарапе током вожње и гађало командну таблу и умире од смеха јер не схвата да то не треба да ради. Је л` могу да поднесу такспејери да плате за то?
Ali problem je što te pare što smo platili mi poreski obveznici neće ići u poboljšanje života te dece, nego u džepove političara i stranačkih biznismena koji nameštaju tendere. Koliko ja vidim, od ove podzemne garaže će najveću korist da imaju prodavci jahti i luksuznih automobila.Neki put treba biti i covek a ne racionalni robot ali izgleda da je tesko da Vam to mogu objasniti da biste razumeli. Nadam se samo da nikad necete biti u prilici da koristite ovaj parking iako ste ga platili kroz poreze.
Pa što stati onda na samo na nadzemnom parkingu, hajde onda najbolje da ne izgradimo taj centar zbog rizika da će njegov parking koristiti prodavci jahti i luksuznih automobila.Ali problem je što te pare što smo platili mi poreski obveznici neće ići u poboljšanje života te dece, nego u džepove političara i stranačkih biznismena koji nameštaju tendere. Koliko ja vidim, od ove podzemne garaže će najveću korist da imaju prodavci jahti i luksuznih automobila.
Ne daj bože da umesto tih parkinga imamo zelenilo ili dečje igralište sa zelenilom...Jasno, zašto graditi vrtiće kad je bitnije da ljudi imaju da parkiraju kola u podzemnu garažu. Ne daj bože da moraju da parkiraju na otvorenom, kao kod Meka i Idee tu na B.Kosi.
Ne želim da ni na nadzemnim parking mestima korist imaju prodavci jahti i luksuznih automobila.Koliko ja vidim, od ove podzemne garaže će najveću korist da imaju prodavci jahti i luksuznih automobila.
Mislim da ovake socijalne ustanove trebaju biti manjih gabarita ali zato rasprostranjene po gradu.Да ли си прочитао опис пројекта којим је @Гага отворио тему?
Центар ће служити, између осталог, и за едукацију родитеља. Дакле, гаражу вероватно неће користити само запослени, и башкарити се на два подземна нивоа, већ пре свега грађани, који уз сву муку, могу да добију и мало достојанства у виду подземног паркинга.
Мини зоо врт не значи крдо слонова и нилских коња. То значи - пет алпских коза, пет зечева и три коња. Толико измета произведе звериње које људи држе по становима у суседним блоковима, па не видим да неком смета. Уосталом, штале на Царевој ћуприји нису ништа даље од најближих зграда, него што ће бити ове.
При том, овде говоримо о центру за “инклузију” и његовим терапеутским средствима, укључивање у нормалан свакодневни живот оних којима је живот већ поставио препреке крупније него већини нас.