Politika centralizacije vlade Srbije čini mi se da pokreće samo-ispunjavajuće proročanstvo onoga što i sam narod očekuje. Upravo zvog velike želje i potražnje za BG-om (što zbog bolje plaćenih poslova, što zbog "statusa") mislim da bi masovna gradnja i veća priuštivost recimo na rubnim opštinama u trenutnoj situacija samo pokrenua još veću unutrašnju migraciju.
Gradovi u Srbiji bi se još brže pretvorili u neku vrstu antičko-grčkih polisa kojima vladaju lokalne velmože. A u tom slučaju bi za te buduće fabrike u predelima koji bi se praznili u još većoj meri bili potrebni migranti.
U međuvremenu:
Pogledajte prilog 259959
Izgleda da svi očekuju veću inflaciju.
Inače, Trumpov favorit za budućeg predsetnika FED-a, Kevin Hassett, izgleda da već odavno zagovara rezanje kamatnih stopa, a i fiskalne stimuluse ako treba. Rast privrede je na prvom mestu.
Moguće da će srednjeročno morati i javno da se oproste od cilja 2% inflacije. Ona se inače koliko vidim nastavlja merljivo iznad toga za hranu, zdravstvena (i druga) osiguranja, struju itd. Potrošači u SAD-u se cede, i neće izgleda biti bolje.
Što se Srbije i ove situacije sa NIS-om tiče, mene ne bi začudilo kada bi se u zadnjem trenutku, možda nakon par dana smrzavanja i nešto većih cena, stvar rešila nekim dogovorom. Garancije za stabilnost vlade od strane SAD-a, i zaokret ka Zapadu.

ić spasitelj, a rusofilski deo biračkog tela prihvata "NE" rusiji kao onomad kod druga Tite, jer je kratko osetio posledice ako uradimo suprotno. Opozicija razoružana i spasena iskušenja da postane vlast.
A čak i ako ne bude tako, i dinar donekle sklizne, mislim da bi se tržište nekretnina u Srbiji samo usporilo, u slučaju teže krize možda do ivice "obrnutog sloma". Ali toliko dugu i tešku krizu da bi cene pale i za 10% ne vidim ni u kakvom scenariju.