Šta je novo?

Cene nekretnina

"Mnogi pišu o tome kako smo ekonomskih super razvijeni" - koji su to mnogi i šta pišu o tome kako "kidamo"? Ja to ovde nisam pročitao zato što to što kažeš nije istina. Po običaju sam sebi loptu nabacis na volej da bi pisao o omraženom Beogradu koji te eksploatiše i koji ti se usr** u život pa zato hoćeš tu da kupiš nekretninu.

Ima veze to sto mnogi pisu o tome kako smo ekonomski super razvijeni, aka ekonomski tigar, a realnost je da Srbija propada u svakom smislu, manjina se bogati kriminalom, a ostali koji uspeju da profitiraju u toj igri samo zato sto su imali srece nam sole pamet kako zivimo nikad bolje. Mozda ce cene nekretnina u Bg-u i dalje da rastu, ali to ne menja cinjenicu da se zemlja raspada, a kad se zemlja raspadne onda staje i Beograd, jer pitanje kog ce Beograd nadalje da ekonomski eksploatise.
Ali u Beogradu ne živi samo "manjina koja se bogati kriminalom", već preko 2 miliona ljudi. Ocigledno velika većina njih raspolaže sa više novca nego ranije kada kupuju po trenutnim cenama. To nije pokazatelj da smo ekonomski tigar, ali svakaka moguća metrika ukazuje na to da je više stvari raspoloživo većem sloju ljudi. Bilo da su stanovi, automobili, odlazak na letovanje, više ljudi može da priušti te stvari danas nego pre 10, 20 ili 30 godina. Ti si ovde pisao da su tvoji roditelji nosu dobijali platu po nekoliko godina i da ste preživljavali zahvaljujuci porodici na selu, nadam se da ces se sloziti da to nije slucaj danas, cak ni u najnerazvijenijim opatinama na jugu da ljudi ne primaju platu godinama I nemaju za hranu. Dakle, po wtori put- napredak u standardu građana postoji, ali to ne znači da smo ekonomski tigar. Uostalom ti si do pre nekoliko godina nameravao da kupiš vikend-stan u omraženom Beogradu I tada je bio dobar, to se nije realizovalo I sad drvlje I kamenje....

Cim vi kazete da ne propadamo znaci mislite da je kod nas najbolje na svetu i da kidamo, evo sve Nemci dolaze da rade kod nas!

Ako bi znali da će dinar oslabiti i kurs da bude na primer 160din = 1eur.
Ako bi to znali onda bi pokupovali evre kao blesavi i jos bi se zaduzili u dinarima, ali ne znamo, avaj ...

Da li to znači da treba kupovati sada nekretnine ili da treba sačekati da se to desi?
Ako imas evre cekaj (pa ko doceka) ako imas dinare kupuj sada :)

Šta je u tom slučaju najbolje uraditi, osim naravno da se prebace svi dinari u evre.
Za deo kupi zlato a drugi deo prebaci u SP500, a treci deo zvekni u neke sitne nekretnine

A kad sam rekao da kidamo?
Rekao sam samo da je moje mišljenje da nam se ekonomija ne raspada. Ti mislis da se raspada i to je tvoje mišljenje koje ja postujem i ne ubedjujem te u suprotno, a svakako nemam komentare na to kakve ti imas i koji svi do jednog imaju političku konotaciju.
Ekonomija nam je k'o matora devojka, niko je vise u selu nece, a suska se da se i dala, pa sad moramo da je saljemo u grad sa nadom da ce da nadje nekoga :D

Poslednja izmena:
Interesantno bi bilo videti u kom procentu budzeta ucestvuju akcize na gorivo, alkohol i duvan u poslednjih 15 godina

Ako bi to znali onda bi pokupovali evre kao blesavi i jos bi se zaduzili u dinarima, ali ne znamo, avaj ...

Ako imas evre cekaj (pa ko doceka) ako imas dinare kupuj sada :)

Za deo kupi zlato a drugi deo prebaci u SP500, a treci deo zvekni u neke sitne nekretnine
Trenutno veliki broj ljudi kupuje evre zbog FUD momenta oko sekundarnih sankcija koje su se spominjale od strane OFAC-a. Odmah se videlo i odrazilo na kurs dinara koji je oslabio za 0.2-0.3 rsd u svega par dana, a do tada su ga drzali zakucanim.

Vrh